Aanmelden
Aanmelden Klèpkraant
Pagina delen

Bestuur

Het bestuur heeft de dagelijkse leiding en draagt de eindverantwoordelijkheid over alle activiteiten van de Carnavalsstichting Tilburg. Het huidige bestuur is op 29 mei jongstleden aangetreden na instemming van de Duvelèrs en Schrobbelèrs van de verschillende commissies. Het bestuur van de Carnavalsstichting zet de grote lijnen uit, bepaalt beleid en is betrokken bij belangrijke beslissingen, waarbij altijd in overleg wordt gegaan met de betrokken commissies.

Bestuur CST 2014

 • Paul Staps

  Paul Staps

  Voorzitter

  Paul Staps (voorzitter) is ruim 20 jaar actief binnen de Carnavalsstichting Tilburg. Na zeven jaar Raad van XI onder de Prinsen Louis d’n Irste, Gérard d’n Irste en Joep de Twidde was hij gedurende acht jaar lid en voorzitter van de Muziekcommissie.

  Daarna volgden negen jaren als lid en voorzitter van de Kruikenconcertcommissie. Dit jaar wordt voor Paul het tweede jaar in het bestuur en zijn eerste jaar als voorzitter. Ondanks het feit dat Paul al ruim zes jaar (samen met zijn vrouw Karina) in Zundert woont, blijft het carnaval in Kruikenstad voor de geboren en getogen Kruik het ruimschoots winnen van het Bloemencorso. Met de ruim 150 vrijwilligers van de Carnavalsstichting, de verenigingen, de orkesten, de vele Kruiken en Kruikinnen en alle anderen die het carnaval in Kruikenstad een warm hart toedragen wil Paul , samen met zijn mede-bestuursleden, zorg dragen voor een toekomstbestendig en vooral gezellig feest. De ingezette koers van de agelopen jaren is daarvoor een stevige basis.Paul is in verschillende directiefuncties werkzaam geweest en momenteel als ZZP’er actief.

 • Marcel van Gool

  Marcel van Gool

  Secretaris

  Marcel van Gool is voor het vierde jaar bestuurslid. In de periode 2003-2010 was hij actief in de Optochtcommissie, waarvan de laatste twee jaren als voorzitter. In deze context is hij vanaf het allereerste begin betrokken geweest bij de T-Parade.

  Marcel is secretaris van het bestuur. Daarnaast is hij betrokken bij de procesontwikkeling en automatisering van Et Ketoor. Tenslotte is hij verantwoordelijk voor de Evenementenvergunning. Bij zijn vrienden van C.V. De Praotmaokers en C.V. de Oktoberfusten vindt hij veel gezelligheid. Inmiddels heeft hij al weer tien jaar een relatie met ‘Kwikmedril’ Carlijn. In het dagelijks leven is Marcel project manager bij UnitedConsumers.

 • Dennis Schoormans

  Dennis Schoormans

  Penningmeester

  Dennis Schoormans is sinds het carnavalsmotto “Mòkt dèget goed mòkt” verbonden aan de Carnavalsstichting Tilburg. Dennis is toen begonnen bij de Feestcommissie, waar hij samen met zijn mede-commissieleden invulling gaf aan het elf elf bal, het Louwdiner, het Prinsebal en het Haandeschudde.

  Met het carnavalsmotto “Toepertoe taaste nie toe“ trad Dennis toe tot de Raad van XI. Twee jaar onder Prins Pieter d’n Irste en daarna nog één jaar onder Prins Jean-Pierre d’n Irste. Daarnaast is hij al jaren lid van C.V. Hatsjiekidee . Een club van negen jonge kerels die weten hoe Carnaval in Kruikenstad gevierd moet worden. Nu voor het vierde jaar in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg. Ook dit jaar in de functie van penningmeester. Verder is Dennis bestuursafgevaardigde voor de commissies Fondsenwerving, Dokmardeur en Vrije verkoop. Dennis is als Franchise directeur werkzaam bij Ambiance Organisatie B.V. Een Franchiseformule voor de zonweringsbranche onder de naam Ambiance Zonwering. Hij is getrouwd met Charlotte en zijn in het jaar van “Sèmmele meude in oewen èège tèèd” trotse ouders geworden van een schattige tweeling, Frédérique en Florine.

 • Aart Beukers

  Aart Beukers

  Bestuurslid

  Aart Beukers is al vanaf zijn jeugd een fervent carnavalsvierder. Voor de CST is hij jarenlang actief geweest voor de jeugd als lid van de Jeugdcommissie waarvan ook enkele jaren als voorzitter.

  Aart houdt van Carnaval in Kruikenstad maar staat ook open voor ideeën uit andere steden en dorpen. Dit jaar is Aart vice-voorzitter en is hij als bestuursafgevaardigde verantwoordelijk voor de Bouwhal, de Optochtcommissie (d’n Inhaol en d’n Opstoet) en de commissie Festiviteiten. In het dagelijks leven is Aart actief in ‘de Beveiliging’ en ICT. Hij heeft een particulier opleidingsinstituut, geeft beveiligingsadviezen voor het publieke domein en verzorgt coachingstrajecten vanuit Eye-D Security Experts. Aart is getrouwd met Ellen (actief in Kluts) en heeft een dochter Caroline en een zoon Michiel.

 • Jean Thijs

  Jean Thijs

  Bestuurslid

  Jean Thijs is dit jaar, na negen jaar actief te zijn geweest binnen de Carnavalsstichting Tilburg, tweedejaars bestuurslid. Vijf jaar Raad van XI (waarvan vier jaar als voorzitter) onder de Prinsen Jan Paul d'n Irste, Mark d'n Irste en Pieter d'n Irste werden gevolgd door drie jaar in de Feestcommissie.

  Nog steeds is hij erop gebrand om samen met zijn medebestuursleden, de Schrobbelèrs en Duvelèrs en iedereen die Oranje-Groen een warm hart toedraagt, het carnaval in optima forma te organiseren en te beleven. In zijn portefeuille heeft hij op dit moment de Commissies Feest, Jeugd, Educatie, Kruikenconcert en de Raad van XI. Carnaval vierde hij de laatste jaren met zijn carnavalsclubje Elluk Joar Wè Aanders (EJWA) waarin hij de officiële scanner was. In het dagelijks leven is Jean getrouwd met Silvia (fanatiek lid van de Kwikmedrillekes) en samen hebben zij een zes jaar oud Kruikje dat luistert naar de naam Luuk. Muziek (luisteren) en IJshockey (kijken) zijn zijn hobby’s. In het dagelijks leven is Jean directeur van Onze Zaak 2.0 “Partner in Gastvrijheid” waarin hij medewerkers in de gastvrijheidsindustrie uitzendt.

 • Bram van Dun

  Bram van Dun

  Bestuurslid

  Bram van Dun is sinds het motto "Toepertoe taaste nie toe" betrokken bij de Carnavalsstichting Tilburg. Eerst als lid en voorzitter van de Commissie Communicatie en daarna als voorzitter van de commissie Vrije Verkoop.

  In het bestuur zal Bram een algemene functie hebben als afgevaardigde van de Muziekcommissie, Commissie Communicatie en Juridische zaken. Hij ziet het als een enorme eer en uitdaging om het mooiste feest van Kruikenstad mee te kunnen organiseren. Bram is natuurlijk fervent carnavalsvierder en lid en mede-oprichter van C.V. Ginne Graot en C.V. De Oktoberfusten. Hij is getrouwd met Franca (actief bij Ginne Graot) en trotse vader van zoon Hidde. In het dagelijks leven is Bram advocaat in de sectie Vastgoed bij MannaertsAppels Advocaten

 • Bart Kleintjes

  Bart Kleintjes

  Bestuurslid

  Bart Kleintjes is geboren en getogen in Kruikenstad. Carnaval zit hem duidelijk in het bloed. Zijn vader, die vier jaar Prins Fons d’n Irste van kruikenstad is geweest, was zijn eerste kennismaking met het fenomeen Carnaval.

  Carnaval is hem dus met de paplepel ingegoten en het gevoel is nooit meer verdwenen. In 1980 begonnen in de Lijfwacht onder het motto 't is aonmeukele'. Daarna met een grote vriendengroep vele jaren carnaval gevierd in Kruikenstad. Een jaar in de Raad van XI onder Prins Louis d’n Irste en twee jaar onder Prins Gérard d’n Irste. Voor de Carnavalsstichting Tilburg is hij acht jaar actief lid geweest van de Jeugdcommissie, waarvan drie jaar als voorzitter. Toen hij gevraagd werd dit grootse feest mee te mogen gaan organiseren vanuit het bestuur heeft hij dan ook geen moment getwijfeld. Het is begonnen met aonmeukele, maar die tijd is voorbij. Deze bestuurstaak ziet hij als een serieuze zaak, om dit grote zotte fist samen met de andere bestuursleden in goede banen te leiden. Als hobby neemt hij vaak hamer, zaag of kwast ter hand, dus dat kan misschien ook nog eens van pas komen. In het dagelijks leven is Bart chemisch analist bij Shell. Hij is getrouwd met Diet en ze hebben drie kinderen (Bart, Sophie en Jasmine).