Aanmelden
Aanmelden Klèpkraant
Pagina delen

Bestuur

Het bestuur heeft de dagelijkse leiding en draagt de eindverantwoordelijkheid over alle activiteiten van de Carnavalsstichting Tilburg. Het huidige bestuur is op 8 mei jongstleden aangetreden na instemming van de Duvelèrs en Schrobbelèrs van de verschillende commissies. Het bestuur van de Carnavalsstichting zet de grote lijnen uit, bepaalt beleid en is betrokken bij belangrijke beslissingen, waarbij altijd in overleg wordt gegaan met de betrokken commissies.

 marcelvandenbroekfotografie-bestuur600pix

 • Dennis Schoormans

  Dennis Schoormans

  Voorzitter

  Dennis Schoormans (39) is sinds het carnavalsmotto “Mòkt dèget goed mòkt” verbonden aan de Carnavalsstichting Tilburg. Dennis is toen begonnen bij de Feestcommissie, waar hij samen met zijn mede-commissieleden invulling gaf aan het Elf-elf bal, het Louwdiner, het Prinsebal en het Haandeschudde.

  Met het carnavalsmotto “Toepertoe taaste nie toe“ trad Dennis toe tot de Raad van XI. Twee jaar onder Prins Pieter d’n Irste en daarna nog één jaar onder Prins Jean-Pierre d’n Irste. Daarnaast was hij jaren lid van C.V. Hatsjiekidee. Nu voor het vijfde jaar in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg. De afgelopen 4 jaar in de functie van penningmeester. Nu voor het eerste jaar als voorzitter. Met de ruim 150 vrijwilligers van de Carnavalsstichting, de verenigingen, de orkesten, de vele Kruiken en Kruikinnen en alle anderen die het carnaval in Kruikenstad een warm hart toedragen wil Dennis , samen met zijn mede-bestuursleden, zorg dragen voor een toekomstbestendig en vooral gezellig carnavalsfeest. De ingezette koers van de afgelopen jaren is daarvoor een stevige basis. Dennis is als Franchise directeur werkzaam bij Ambiance Organisatie B.V. Een Franchiseformule (45 vestigingen) voor de zonweringsbranche onder de naam Ambiance Zonwering. Hij is getrouwd met Charlotte en zijn in het jaar van “Sèmmele meude in oewen èège tèèd” trotse ouders geworden van een schattige tweeling, Frédérique en Florine.

 • Bart Kleintjes

  Bart Kleintjes

  Secretaris

  Bart Kleintjes is geboren en getogen in Kruikenstad. Carnaval zit hem duidelijk in het bloed. Zijn vader, die vier jaar Prins Fons d’n Irste van kruikenstad is geweest, was zijn eerste kennismaking met het fenomeen Carnaval.

  Carnaval is hem dus met de paplepel ingegoten en het gevoel is nooit meer verdwenen. In 1980 begonnen in de Lijfwacht onder het motto 't is aonmeukele'. Daarna met een grote vriendengroep vele jaren carnaval gevierd in Kruikenstad. Een jaar in de Raad van XI onder Prins Louis d’n Irste en twee jaar onder Prins Gérard d’n Irste. Voor de Carnavalsstichting Tilburg is hij acht jaar actief lid geweest van de Jeugdcommissie, waarvan drie jaar als voorzitter. Toen hij gevraagd werd dit grootse feest mee te mogen gaan organiseren vanuit het bestuur heeft hij dan ook geen moment getwijfeld. Het is begonnen met aonmeukele, maar die tijd is voorbij. Deze bestuurstaak ziet hij als een serieuze zaak, om dit grote zotte fist samen met de andere bestuursleden in goede banen te leiden. Dit jaar voor het eerst in de functie van secretaris. Als hobby neemt hij vaak hamer, zaag of kwast ter hand, dus dat kan misschien ook nog eens van pas komen. In het dagelijks leven is Bart chemisch analist bij Shell. Hij is getrouwd met Diet en ze hebben drie kinderen (Bart, Sophie en Jasmine).

 • Aart Beukers

  Aart Beukers

  Penningmeester ad interim / Bestuurslid

  Aart Beukers is al vanaf zijn jeugd een fervent carnavalsvierder. Voor de CST is hij jarenlang actief geweest voor de jeugd als lid van de Jeugdcommissie waarvan ook enkele jaren als voorzitter.

  Aart houdt van Carnaval in Kruikenstad maar staat ook open voor ideeën uit andere steden en dorpen. Voor het vierde jaar in het bestuur van de CST is Aart bestuursafgevaardigde en verantwoordelijk voor de Bouwhal, de Optochtcommissie (d’n Inhaol en d’n Opstoet) en de Feest commissie. In het dagelijks leven is Aart actief in ‘de Beveiliging’ en ICT. Hij heeft een particulier opleidingsinstituut, geeft beveiligingsadviezen voor het publieke domein en verzorgt coachingstrajecten vanuit Eye-D Security Experts. Daarnaast is Aart verbonden aan Datadestroyer en SpareIT en verzorgt hij ICT hardware en het verantwoord wissen van gegevens op diverse mediadragers. Aart is getrouwd met Ellen (actief in Kluts), heeft een dochter Caroline (actief in CV de Flòdderiedòskus), een zoon Michiel en woont in Berkel-Enschot (Knollevretersgat).

 • Jean Thijs

  Jean Thijs

  Bestuurslid

  Jean Thijs is dit jaar, na elf jaar actief te zijn geweest binnen de Carnavalsstichting Tilburg, derdejaars bestuurslid en Vice Voorzitter. Vijf jaar Raad van XI (waarvan vier jaar als voorzitter) onder de Prinsen Jan Paul d'n Irste, Mark d'n Irste en Pieter d'n Irste werden gevolgd door drie jaar in de Feestcommissie.

  Nog steeds is hij erop gebrand om samen met zijn medebestuursleden, de Schrobbelèrs en Duvelèrs en iedereen die Oranje-Groen een warm hart toedraagt, het carnaval in optima forma te organiseren en te beleven. In zijn portefeuille heeft hij op dit moment de Commissies Festiviteiten, Kruikenconcert, en de Raad van XI. Carnaval vierde hij de laatste jaren met zijn carnavalsclubje Elluk Joar Wè Aanders (EJWA) waarin hij de officiële scanner was. In het dagelijks leven is Jean getrouwd met Silvia (fanatiek lid van de Kwikmedrillekes) en samen hebben zij een zeven jaar oud Kruikje dat luistert naar de naam Luuk. Muziek (luisteren) en IJshockey (kijken) zijn zijn hobby’s. In het dagelijks leven is Jean directeur van Onze Zaak 2.0 “Partner in Gastvrijheid” waarin hij medewerkers in de gastvrijheid industrie uitzendt.

 • Bram van Dun

  Bram van Dun

  Bestuurslid

  Bram van Dun is sinds het motto "Toepertoe taaste nie toe" betrokken bij de Carnavalsstichting Tilburg. Eerst als lid en voorzitter van de Commissie Communicatie en daarna als voorzitter van de commissie Vrije Verkoop.

  In het bestuur zal Bram een algemene functie hebben als afgevaardigde van de Commissie Communicatie, Commissie Spulleke(s) en voor de werkgroep Juridische Zaken. Ook zal hij zich gaan bezighouden met de inrichting van de Heuvel tijdens carnaval. Hij ziet het als een enorme eer en uitdaging om het mooiste feest van Kruikenstad mee te kunnen organiseren. Bram is natuurlijk fervent carnavalsvierder en lid en mede-oprichter van C.V. Ginne Graot en C.V. De Oktoberfusten. Hij is getrouwd met Franca (actief bij Ginne Graot) en trotse vader van zoon Hidde. In het dagelijks leven is Bram advocaat in de sectie Vastgoed bij MannaertsAppels Advocaten en houdt hij zich vooral bezig met bouwrecht en (ruimtelijk) bestuursrecht.

 • Ton van der Aa

  Ton van der Aa

  Bestuurslid

  Ton van der Aa is een geboren en getogen kruik met een rijk carnavalsverleden. Op 10 jarige leeftijd kreeg hij zijn eerste onderscheiding van Prins Jaap D’n Irste (1976).

  In 1987 begon zijn loopbaan binnen de Stichting als lijfwacht bij Prins Dimpel en Prins Gé . Daarna lid van de Raad van Elf bij Prins Louis en Prins Gerard.
  Diverse commissies heeft hij doorlopen zoals de evenementen commissie , fondsenwerving en als voorzitter de jeugdcommissie .
  Ton is ook medeoprichter van cv de Krentenbolioos; een vriendengroep die in 2015 voor de 29 ste keer carnaval gaat vieren met elkaar.
  Zijn ambitie de komende jaren is de kwaliteit van het openbare carnaval in Tilburg in stand te houden en waar nodig aan te passen of te verbeteren met respect voor tradities .
  Verbinden is een belangrijke opdracht en het is een schitterende taak om met alle Kruiken en Kruikinnen een gezamenlijk bruisend carnavalsfeest te organiseren.
  In het dagelijks leven is Ton directeur van Swinkels Snackery & Backery, de producent van de lekkerste kaassoufflé van Nederland: “ de Souflesse “ .
  Vader van drie kinderen Annefloor , Roos en Martijn en getrouwd met Alies , lid van cv “ de vereniging “ .