D’n Inkèèk: Déés is Karneval!

Een uniek project waarin Joost van der Werf op zoek ging naar de wereld die ‘Karneval in Kruikenstad’ heet. In samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg werd gezocht naar verschillende belevingswerelden van carnaval vierende Kruiken en Kruikinnen, die dat ieder op hun eigen wijze doen én beleven. Het is een prachtig document geworden dat een oprechte en eerlijke inkijk geeft in het openbaar carnaval in Kruikenstad. Carnavalsstichting Tilburg heeft tot doel om D’n Inkèèk voor alle Kruiken en Kruikinnen toegankelijk te maken.

55 jaar

Thema's

Verbinden

Alle Tilburgers kennis laten maken met het trotse groen‐oranje gevoel dat mensen samenbrengt en verbindt. Carnaval niet alleen als cultureel erfgoed, maar als breed gedragen traditie in onze samenleving.

Verbreden

Het aanspreken van nieuwe doelgroepen bij carnaval (jongeren, studenten, ouderen, allochtonen etc.). Maar ook carnaval promoten buiten de stadskern in alle wijken door samenwerking met mensen en bedrijven.

Verdiepen

Meer mensen kennis laten maken met de historie en tradities van carnaval in Kruikenstad. Waar komen de vele activiteiten vandaan en wat betekent een ‘samen groen-oranje’? Je mag als Tilburger trots zijn op ons openbaar carnaval!

De Rode Draad

Verleden

Terugblik op 55 jaar openbaar carnaval in Kruikenstad.

Historie

Heden

Samen zijn we trots op waar we vandaan komen en vieren we het heden.

Typisch Kruikenstad

Toekomst

Een stevig fundament leggen voor de komende jaren!

Nieuws

Evenementen

Tijdens het lustrumjaar worden er tal van evenementen georganiseerd. Voor het volledige overzicht bekijk je de agenda.

Bekijk agenda

Cadeau aan de stad

Ieder lustrum (m.u.v. 1×11) schenkt de Carnavalsstichting Tilburg een cadeau aan de stad. Voor  nu is het nog een grote verrassing, maar houd onze website en socialmediakanalen in de gaten!

Spullekes

Met de aankoop van officiële groen-oranje spullekes steun jij het openbaar carnaval in Kruikenstad. De officiële spullekes koop je gemakkelijk online!

Naar webshop

Sponsoren

Carnaval in Kruikenstad wordt mede mogelijk gemaakt door: