Opstoet 2018

Datum
Begintijd 12:30 uur
Einddatum
Eindtijd 17:00 uur
Locatie Centrum
Adres Centrum
Entreeprijs Gratis

Voeg evenement toe aan agenda

Opstoet 2018

D’n Opstoet Live – zondag 11 februari vanaf 12.30 uur

Route – Live – Stemmen
Volg de route van de optocht (op de dag zelf) via www.kruikenstad.nl/stem en stem op je favoriete deelnemer!
De optocht volg je via gps en stemmen kan via de link.

Opstoet volgt dezelfde route
De route van d’n Opstoet is dit jaar ongewijzigd. De route van de Tilburgse optocht loopt al jaren vanaf de Piushaven, via de Sint Josephstraat richting Korte Heuvel en gaat via het Piusplein en Paleisring tot aan de Oude Markt. Daarna draait de stoet rechtsaf de Heuvelstraat in en dan linksaf de Willem II straat in tot aan de Spoorlaan. Daar gaat de stoet rechtsaf en dan eindigt de stoet traditiegetrouw op de Heuvel. Dit jaar voor de derde keer met een grootse inhaal van de deelnemers op de Heuvelring.

Route – kaart


(Klik op kaart voor grote versie)

Doe zelf mee met de optocht!
Heb je jezelf, je groepje of je wagen al ingeschreven voor het grootste evenement van Carnaval in Kruikenstad? Ga naar de inschrijfpagina en schrijf je snel in voor d’n Opstoet.

Rolstoelplaatsen
Er zijn speciale plaatsen geregeld voor de mindervalide toeschouwers van d’n Opstoet. Voor de Gallery, op de Heuvelring, wordt met dranghekken een speciaal vak gecreëerd voor rolstoelen. Er is hier beperkte capaciteit.

Defilé
De Prinsewagen zal vanuit de St. Josephstraat weer voorop rijden en dan stoppen op de Paleisring om het Defilé af te nemen. De horeca hier heeft weer alles uit de kast getrokken om er in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg een mooi feest van te maken. Een DJ gaat de feestelijkheden voor met gezellige muziek en de Prins en zijn gevolg begroeten de deelnemers vanuit de Kiosk langs de route. Daarna zal de Prinsewagen weer achteraan de stoet aansluiten. De horeca op de Paleisring heeft een speciaal Defiléfeest tijdens en na d’n Opstoet georganiseerd.

Finishfeest: Et Othaol
De deelnemers van D’n Opstoet worden feestelijk onthaald aan het eind van de route. In samenwerking met diverse verenigingen en horeca heeft Carnavalsstichting Tilburg alle ingrediënten verzameld om meteen door te feesten. Toeschouwers hebben vanaf de stoep goed uitzicht over de stoet en kunnen de deelnemers feestelijk onthalen. Verschillende horeca aan Et Onthaol zorgen dat zowel deelnemers als toeschouwers nooit droog hoeven komen te staan. Tenslotte zal een DJ de festiviteiten bijstaan met een groot aantal goede carnavalskrakers! Zien we jou ook terug bij Et Onthaol om er samen met de deelnemers Carnaval goed voort te zetten?

Prijsuitreiking van d’n Opstoet om 17.00 uur
De vertrektijd is 12.30 uur. Dit om jury en organisatie iets meer tijd te geven de prijsuitreiking om 17.00 uur plaats te kunnen laten hebben. De prijsuitreiking vindt plaats op de Heuvel.

Wagens en poppen die meerijden in de optocht
Wil je weten hoe de wagens die meerijden gemaakt worden? Zie dan het filmpje op onze facebookpagina!

Andere evenementen: