Opstoet 2019

Datum
Begintijd 12:30 uur
Locatie De Tilburgse binnenstad

Voeg evenement toe aan agenda

Stemmen kan via deze link.

De route van d’n Opstoet is dit jubileumjaar ongewijzigd. De route van de Tilburgse optocht loopt al jaren vanaf de Piushaven, via de Sint Josephstraat richting Korte Heuvel en gaat via het Piusplein en Paleisring tot aan de Oude Markt. Daarna draait de stoet rechtsaf de Heuvelstraat in en dan linksaf de Willem II straat in tot aan de Spoorlaan. Daar gaat de stoet rechtsaf en dan eindigt de stoet traditiegetrouw op de Heuvel.
[Klik voor een grotere afbeelding]

Doe zelf mee met de optocht!
Heb je jezelf, je groepje of je wagen al ingeschreven voor het grootste evenement van Carnaval in Kruikenstad? Ga naar de inschrijfpagina en schrijf je snel in voor d’n Opstoet.

Defilé
De Prinsewagen zal vanuit de St. Josephstraat weer voorop rijden en dan stoppen op de Paleisring om het Defilé af te nemen. De horeca hier heeft weer alles uit de kast getrokken om er in samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg een mooi feest van te maken. Een DJ gaat de feestelijkheden voor met gezellige muziek en de Prins en zijn gevolg begroeten de deelnemers vanuit de Kiosk langs de route. Daarna zal de Prinsewagen weer achteraan de stoet aansluiten. De horeca op de Paleisring heeft een speciaal Defiléfeest tijdens en na d’n Opstoet georganiseerd.

Finishfeest: Et Othaol
De deelnemers van D’n Opstoet worden feestelijk onthaald aan het eind van de route. In samenwerking met diverse verenigingen en horeca heeft Carnavalsstichting Tilburg alle ingrediënten verzameld om meteen door te feesten. Toeschouwers hebben vanaf de stoep goed uitzicht over de stoet en kunnen de deelnemers feestelijk onthalen. Verschillende horeca aan Et Onthaol zorgen dat zowel deelnemers als toeschouwers nooit droog hoeven komen te staan. Tenslotte zal een DJ de festiviteiten bijstaan met een groot aantal goede carnavalskrakers! Zien we jou ook terug bij Et Onthaol om er samen met de deelnemers Carnaval goed voort te zetten?

Prijsuitreiking van d’n Opstoet om 17.00 uur
De vertrektijd is 12.30 uur. Dit om jury en organisatie iets meer tijd te geven de prijsuitreiking om 17.00 uur plaats te kunnen laten hebben. De prijsuitreiking vindt plaats op de Heuvel.

Andere evenementen: