Coronarichtlijnen – Samen gezond groen-oranje!

Vanzelfsprekend kijken we er enorm naar uit om dit carnavalsseizoen weer evenementen te organiseren. Bezoek je binnenkort één van onze evenementen? Dan vragen we je onderstaande richtlijnen aandachtig door te lezen én na te leven. De Carnavalsstichting Tilburg volgt bij alle evenementen de geldende maatregelen vanuit de Rijksoverheid.

Coronatoegangsbewijs

Iedereen van 13 jaar en ouder moet een coronatoegangsbewijs kunnen overleggen om toegang te verkrijgen tot het evenement. Een coronatoegangsbewijs kan worden aangemaakt in de Corona Check-app of via coronacheck.nl met:

  • een bewijs van volledige vaccinatie;
  • een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud;
  • een negatieve testuitslag, verkregen via testenvoortoegang.org;

Toegang tot het evenement wordt alleen verleend op vertoon van het coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code. Dit kan dan wel digitaal in de Corona Check-app, dan wel op papier. Ook is het noodzakelijk om een geldig identiteitsbewijs te tonen. Dit is een rijbewijs, ID-kaart of paspoort. Een kopie van het legitimatiebewijs of een bankpas wordt niet geaccepteerd. Vanzelfsprekend is ook een geldig toegangsbewijs van het desbetreffende evenement noodzakelijk om toegang te verkrijgen.

Coronamaatregelen

Carnavalsstichting Tilburg volgt de meest recent geldende coronamaatregelen. Deze worden bepaald vanuit de Rijksoverheid. Raadpleeg rijksoverheid.nl/coronavirus om er zeker van te zijn dat je op de hoogte bent van de huidige maatregelen. Op dit moment gelden, aanvullend op het coronatoegangsbewijs, de volgende maatregelen ter voorkoming van vespreiding van het coronavirus:

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten (zoals niezen, hoesten, koorts, keelpijn, verlies van reuk- en/of smaakvermogen) en laat je via de GGD testen. Ook als huisgenoten klachten dergelijke vertonen verwijzen we je graag door naar de richtlijnen van de Rijksoverheid.
  • De gegevens van bezoekers zijn geregistreerd, worden -indien noodzakelijk- gebruikt voor bron- en contactonderzoek.
  • We vragen al onze bezoekers om de instructies van de aanwezige medewerkers op te volgen.