Bestuur

Het bestuur heeft de dagelijkse leiding en draagt de eindverantwoordelijkheid over alle activiteiten van de Carnavalsstichting Tilburg. Het zet de grote lijnen uit, bepaalt beleid en is betrokken bij belangrijke beslissingen, waarbij altijd in overleg wordt gegaan met de betrokken commissies.

 • Patrick Dewez

  Patrick Dewez

  Voorzitter

  Patrick Dewez (51) is geboren in Rozenburg maar getogen in het gezellige Brabantse land. Als jongen opgegroeid in Berkel-Enschot en sinds 1983 actief bij het carnaval betrokken. Al van kleins af aan speelt hij trompet. Hij houdt veel van muziek maken en is in 1983 als lid van de Hofkapel in Berkel-Enschot begonnen. Na 11 jaar werd het in 1994 tijd voor groen/oranje en is hij gaan wonen en muziek gaan maken in Kruikenstad, eerst bij Zooi en later bij Virus. De laatste jaren kwamen we hem tijdens het carnaval tegen als trompettist bij de Carnavalsgekken en nu voor het derde jaar in het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg.

  Naast zijn grote liefde voor carnaval en muziek maken is Patrick onder andere ook lid van Kiwanis Tilburg, een wereldwijde serviceclub die zich op lokaal niveau inzet voor het verbeteren van het lot van kansarme kinderen en van de BZW studieclub V Tilburg, waar Tilburgse ondernemers eens per maand samenkomen om onder het genot van een hapje en een drankje hun kijk op het ondernemerschap en alles daar omheen, ook op cultureel gebied, te verbreden.

  Patrick is in het dagelijks leven directeur/eigenaar van ingenieursbureau Solid Services, gespecialiseerd in bestaande betonconstructies en de renovatie daarvan, zowel in binnen- en buitenland, het meeste in de grote industrie, maar ook voor (lokale) overheden en woningbouwverenigingen.

  Patrick woont in de Blaak samen met Marlene, Paul en Teun, dochter Josje is inmiddels uitgevlogen. Het carnavalsvirus zit bij de familie in het bloed, dochter Josje is ook actief bij CV Dubbel-Op en als lid van de commissie festiviteiten. Zo geniet de hele familie elk jaar uitbundig van dit zotte feest.

  Naast zijn grote liefde voor carnaval en muziek maken is Patrick onder andere ook lid van Kiwanis Tilburg, een wereldwijde serviceclub die zich op lokaal niveau inzet voor het verbeteren van het lot van kansarme kinderen en van de BZW studieclub V Tilburg, waar Tilburgse ondernemers eens per maand samenkomen om onder het genot van een hapje en een drankje hun kijk op het ondernemerschap en alles daar omheen, ook op cultureel gebied, te verbreden.
  Patrick is in het dagelijks leven directeur/eigenaar van ingenieursbureau Solid Services, gespecialiseerd in bestaande betonconstructies en de renovatie daarvan, zowel in binnen- en buitenland, het meeste in de grote industrie, maar ook voor (lokale) overheden en woningbouwverenigingen.

  Patrick woont alweer enkele jaren in de Blaak in Tilburg samen met Marlene, dochter Josje en twee hondjes. Ook zijn zoon Paul is hier geregeld te vinden. Het carnavalsvirus zit bij de familie in het bloed, zo is dochter Josje ook actief als lid van de commissie festiviteiten en geniet de hele familie elk jaar uitbundig van dit zotte feest.

 • Stijn de Wolf

  Penningmeester

  In het jaar dat Prins Fons d‘n Irste de scepter zwaaide in Kruikenstad (1973) zag Stijn het levenslicht. Zijn beide ouders kwamen uit het Kielegat, waar hij die eerste jaar ook carnaval vierde. De jaren daarna vierde hij carnaval in Oeteldonk, Roermond en Wieërt, maar vanaf zijn studententijd is hij weer terug op het oude nest. In Kruikenstad viert hij inmiddels alweer 25 jaar carnaval. Stijn is één van de velen die los van verengingen carnaval viert.

  Stijn geniet nadrukkelijk van het openbaar carnaval in Kruikenstad. Eerst met zijn vaste groep vrienden en later ook met hun gezinnen. Op de zaterdag en zondag viert hij traditioneel carnaval in Kruikenstad met zijn vrouw Marieke, zijn drie kinderen, vader en een grote groep andere familieleden.

  Een aantal jaar geleden maakte Stijn als Scheutige Afschieter nader kennis met de CST en trad vervolgens toe tot de Commissie Fondsenwerving. Eerst als accountmanager en later als penningmeester. Vanuit die hoedanigheid gaat Stijn nu vol energie de rol van penningmeester invullen. In het dagelijks leven heeft hij een eigen bedrijf waarin hij bedrijven en consortia adviseert en ondersteund op het gebied van procesmanagement.

 • Tijmen Bergen

  Tijmen Bergen

  Secretaris

  In 1998 kwam deze Zeeuwse importbrabo voor zijn studie naar Kruikenstad. Hij verpandde zijn hart aan unne echte Kruikin én aan de stad. Onder het motto 'Ge wit ôot noot nie' werd hij Dokmardeur en viert nu alweer ruim 11 jaar met alle andere Kruiken en Kruikinnen met veel enthousiasme carnaval.

  Tijmen is inmiddels unne echte Kruik te noemen, want vanaf de oprichting drie jaar geleden maakt hij deel uit van CV Kaaw Buffet. Met dit clubje draagt hij zijn steentje bij aan het openbaar carnaval in Kruikenstad. Deze jonge club carnavalesque vrienden leverde in 2014 het Kruikenpaar en wonnen in 2015 het Blèrconcour met de kraker Zèmme dan!. Daarnaast heeft hij zich 2 jaar als lid van de communicatiecommissie van de Carnavalsstichting Tilburg ingezet voor de PR en promotie van Kruikenstad binnen én buiten Kruikenstad. Ook is hij al enkele jaren als bestuurslid van de Stichting Roze maandag betrokken bij de Tilburgse Kermis. Tijmen is getrouwd met Nathalie, gaat graag wandelen met hond Tommie en heeft een eigen bedrijf in tekst en communicatie.

 • Sven Mommers

  Sven Mommers

  Bestuurslid, Vicevoorzitter

  Geboren in 1976 en dus bijna 41 carnavalsjaren jong. Sinds zijn tweede levensjaar woonachtig in het mooie kruikenstad en sindsdien ook betrokken bij het Carnaval vierend Tilburg.
  Lid van KV de Fènpruuvers waar hij vanaf zijn zesde actief is als wagenbouwer. Waar hij ook een groot aantal jaren als coördinator heeft gefungeerd. Daarna een aantal jaren in het bestuur van KV de Fènpruuvers gezeten als vice voorzitter. Toen hij in 2011 gevraagd werd om bij de Optochtcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg te gaan om, na een jaartje inwerken, als voorzitter te komen was er dan ook geen twijfel. Na vijf geweldige jaren bij de commissie was het tijd voor iets anders…. een jaartje rustig aan doen. Maar dat liep anders. Gevraagd werd om bij het bestuur te komen was het gelijk een “ja". Kosten noch moeite zullen gespaard worden om zich in te zetten voor het openbaar carnaval in kruikenstad!

  In het dagelijks leven is hij mede-eigenaar van AgriValid en Circular Values. Bedrijven actief in het opwaarderen van industriële -en agrarische reststromen naar biobased producten. Hij is getrouwd en nog veel langer samen met Indra en trotse vader van twee kinderen; Cas en Bart.

 • Robbie van den Broek

  Robbie van den Broek

  Bestuurslid

  Na drie mooie jaren bij de Raad van Elf van Kruikenstad ruilt deze echte kruik zijn plaatsje in Prinsebus om voor een plaats in de mooie zwarte limo. Robbie is ondertussen alweer jaren actief voor de Carnavalsstichting en betrokken bij verschillende andere Tilburgse evenementen. Deze Kruikenzeiker is vader van drie stoere Kruiken en getrouwd met Rinette van Veul Sjaans! Robbie werkt vanuit een spiksplinternieuw kantoor aan de Piushaven als accountmanager bij T&W Tilburg. Hij helpt je graag met al je financiële en verzekeringsvraagstukken.

 • Marleen de Ridder

  Marleen de Ridder

  Bestuurslid

  Carnaval is bij deze import-Kruikin met de paplepel ingegoten. Geboren in Dwergonië (Drunen), waar ze met haar vader volop carnaval vierde, verhuisde ze in 2001 voor de liefde naar Kruikenstad.

  Aan manlief Erik werd de belofte gedaan dat wanneer er kinderen zouden komen, ook zij volledig met carnaval op zouden groeien (of was het eerder een eis die ze weglegde bij haar import-Kruik van boven de rivieren...). Vanaf dat moment begon het groen-oranje hart steeds harder te kloppen, en vandaag de dag is carnaval niet meer weg te denken in Huize de Ridder. Erik en Marleen zijn inmiddels de trotse ouders van drie Kruikjes.

  Sinds 2014 is Marleen actief binnen Carnavalsstichting Tilburg. Voorheen binnen de Commissie Fondsenwerving, nu dus als bestuurslid. In het dagelijks leven is ze werkzaam bij Claassen Logistics op de afdeling HR.

 • Yvonne van de Pol

  Bestuurslid

  Oorspronkelijk uit Ballefruttersgat (Goirle), maar sinds haar studententijd unne echte Kruikin! Tot haar grote vreugde mag ze zichzelf al sinds 2005 de concertmeester van het onnavolgbaar gezellige en enthousiaste Kruikenorkest noemen, dat jaarlijks de immens populaire Kruikenconcerten uitvoert. Toen ze in 2013 gevraagd werd voor de Commissie Kruikenconcert hoefde ze dan ook geen twee keer na te denken.  Tot en met 2016 was ze enthousiast lid van deze Commissie! Naast haar werk als violiste, bestiert ze Pol Productions en is ze directeur van een Centrum voor de Kunsten.