Bestuur

Het bestuur heeft de dagelijkse leiding en draagt de eindverantwoordelijkheid over alle activiteiten van de Carnavalsstichting Tilburg. Het zet de grote lijnen uit, bepaalt beleid en is betrokken bij belangrijke beslissingen, waarbij altijd in overleg wordt gegaan met de betrokken commissies.

 • Freek Verhaaf

  Freek Verhaaf

  Voorzitter

  Deze liefhebber van het goede leven is geboren in Kruikenstad, getogen in Knollevretersgat en nu wonend in Ballefruttersgat. Net 4x11 geworden en voor het vierde jaar in het bestuur, maar van jongs af aan een carnavalsvierder met een groen-oranje hart.

  Inmiddels vergeelde foto’s getuigen nog van een Jeugdprins op de basisschool…. Daarna muzikaal het gevoel erin gehouden. Trompetterend als broekie bij De Kwasten-Blaozers in Knollevretersgat en tot op het laatst bij het illustere Blaos- & Pieplust, huisorkest van KV De Flepsteppers. Vanaf 17-jarige leeftijd lang unne echte Flepstepper geweest. Carnaval vooral – maar niet alleen – vierend, maakte hij deel uit van het bestuur, in de rol van penningmeester en vier jaar als voorzitter. Daarnaast binnen diverse commissies van deze vereniging actief geweest, waarbij hij o.a. de befaamde Flepstepper Schouwburg feesten mee heeft mogen organiseren. Toen zeven jaar geleden “de vraag” kwam, werd hij één van de mannen in zwarte pakken met een grote steek. Vier prachtige, unieke jaren als lid van de Raad van Elf van Kruikenstad, waarvan de laatste twee jaar in de trotse rol als Veurzitter. Het bloed stroomt waar het niet gaan kan, dus is hij na zijn uittreding uit de Raad van Elf twee jaar binnen de Commissie Communicatie het aanstekelijke enthousiasme maar bovenal de gezelligheid blijven ervaren als collegelid van de Carnavalsstichting Tilburg.

  Ook thuis schalt “Ja ja, ik voel ’t al….” regelmatig uit de speakers. Freek is gelukkig getrouwd met Debbie en trotse vader van Bieke en Pol.

  Zakelijk als vennoot werkzaam bij Mutsaerts. In die rol adviseert hij aan bedrijven, organisaties en vrije beroepsbeoefenaren in heel Nederland hoe zij hun financiële risico’s zo goed mogelijk kunnen afdekken.

  Met alles wat dit jubileumjaar voor Kruikenstad in petto heeft, gaat hij met groot enthousiasme voor een feestelijke en onvergetelijke viering van 5x11!

  Kruikenstad, samen groen-oranje!

 • Mark Lenaerts

  Mark Lenaerts

  Penningmeester

  Mark is een echte Kruik. Zijn carnaval begon op de lagere school en in het parochiehuis op het Korvelplein. Sindsdien is hij fervent carnavalsvierder en steevast alle dagen van carnaval te vinden in Tilburg en omstreken. De ongedwongen sfeer waarin iedereen gelijk is, de enorme gezelligheid en de leut met familie en vrienden maken carnaval voor hem het mooiste feest van het jaar.

  Pas eind 2012 kreeg carnaval een eerste officiële tintje voor Mark en zijn vrienden, toen zij aan de toog van Café De Slijterij in Tilburg “C.V. De Jassen” hebben opgericht. Het begon destijds voor de 11 vrienden kleinschalig, maar het bereik werd met name door hun carnavalskraker (en bijbehorende videoclip) “Wat is hij lang” in 2015 stevig vergroot. In dat jaar stapte hij, zonder enige voorgeschiedenis binnen de Carnavalsstichting Tilburg, enthousiast en met een frisse blik in als penningmeester van het bestuur. In samenspraak met de penningmeesters van de commissies staat hij voor een gezonde en transparante financiële huishouding en continuïteit van de Carnavalsstichting Tilburg. Een rol die prima past bij zijn functie als partner binnen de MKB praktijk van BDO Accountants & Belastingadviseurs in Tilburg, waar hij sinds 1998 werkzaam is. Voornamelijk als accountant en vertrouwd adviseur van directeur eigenaren in het MKB in de regio Tilburg. Mark is getrouwd met Bianca en zij wonen sinds 2011 in Berkel-Enschot.

 • Tijmen Bergen

  Tijmen Bergen

  Secretaris

  In 1998 kwam deze Zeeuwse importbrabo voor zijn studie naar Kruikenstad. Hij verpandde zijn hart aan unne echte Kruikin én aan de stad. Onder het motto 'Ge wit ôot noot nie' werd hij Dokmardeur en viert nu alweer ruim 11 jaar met alle andere Kruiken en Kruikinnen met veel enthousiasme carnaval.

  Tijmen is inmiddels unne echte Kruik te noemen, want vanaf de oprichting drie jaar geleden maakt hij deel uit van CV Kaaw Buffet. Met dit clubje draagt hij zijn steentje bij aan het openbaar carnaval in Kruikenstad. Deze jonge club carnavalesque vrienden leverde in 2014 het Kruikenpaar en wonnen in 2015 het Blèrconcour met de kraker Zèmme dan!. Daarnaast zette hij zich de afgelopen 2 jaar als lid van de communicatiecommissie van de Carnavalsstichting Tilburg in voor de PR en promotie van Kruikenstad binnen én buiten Kruikenstad. Ook is hij al ruim 4 jaar als bestuurslid van de Stichting Roze maandag betrokken bij de Tilburgse Kermis. Tijmen is getrouwd met Nathalie, gaat graag wandelen met hond Tommie en heeft een eigen bedrijf in tekst en communicatie.

 • Patrick Dewez

  Patrick Dewez

  Bestuurslid

  49 jaar geleden geboren in Rozenburg maar getogen in het gezellige Brabantse land. Als jongen opgegroeid in Berkel-Enschot en sinds 1983 actief bij het carnaval betrokken. Al van kleins af aan speelt hij trompet. Hij houdt veel van muziek maken en is in 1983 als lid van de Hofkapel in Berkel-Enschot begonnen. Na 11 jaar werd het in 1994 tijd voor groen/oranje en is hij gaan wonen en muziek gaan maken in Kruikenstad, eerst bij Zooi en later bij Virus. De laatste jaren komen we hem tijdens het carnaval tegen als trompettist bij de Carnavalsgekken.

  Naast zijn grote liefde voor carnaval en muziek maken is Patrick onder andere ook lid van Kiwanis Tilburg, een wereldwijde serviceclub die zich op lokaal niveau inzet voor het verbeteren van het lot van kansarme kinderen en van de BZW studieclub V Tilburg, waar Tilburgse ondernemers eens per maand samenkomen om onder het genot van een hapje en een drankje hun kijk op het ondernemerschap en alles daar omheen, ook op cultureel gebied, te verbreden.
  Patrick is in het dagelijks leven directeur/eigenaar van ingenieursbureau Solid Services, gespecialiseerd in bestaande betonconstructies en de renovatie daarvan, zowel in binnen- en buitenland, het meeste in de grote industrie, maar ook voor (lokale) overheden en woningbouwverenigingen.

  Patrick woont alweer enkele jaren in de Blaak in Tilburg samen met Marlene, dochter Josje en twee hondjes. Ook zijn zoon Paul is hier geregeld te vinden. Het carnavalsvirus zit bij de familie in het bloed, zo is dochter Josje ook actief als lid van de commissie festiviteiten en geniet de hele familie elk jaar uitbundig van dit zotte feest.

 • Ton Gimbrère

  Ton Gimbrère

  Bestuurslid

  Ruim 3 x 11 jaar geleden zette Ton (60 jaar) zijn eerste stappen in het openbaar carnaval. Als lid van de lijfwacht bij Prins Jan d’n Twidde (Jan Melis) raakte hij besmet met het Groen-Oranje virus van Kruikenstad.

  Daarna was hij voorzitter van de Raad van XI bij maar liefst drie prinsen: Dimpel d’n Irste, Gé d’n Irste en Rein d’n Irste. Na een jaartje adempauze trad hij toe tot het bestuur van de Carnavalsstichting in de rol van vice-voorzitter. In 1993 nam hij afscheid van zijn bestuurlijke taken en werd lid van commissies, zoals Fondsenwerving, Kruikenconcert en Protocol. Ton was bij Prins Joost d’n Irste twee jaar Chef du Pap en met de Knopperts van Toen viert hij carnaval. Als de ‘Heintje Davids’ onder de bestuursleden maakt hij voor de 2e maal zijn come-back in het bestuur. Daar zorgt hij voor een stevig portie carnavalservaring en kennis van de stad. ‘Carnaval is een prachtig feest waaraan iedereen mee kan doen en dat moet zo blijven’! Tilburger Ton is gemeenteraadslid voor het CDA en met zijn zoon Jasper exploitant van Olympia Sports Bar. Hij is getrouwd met Charlotte en samen hebben ze vier carnavalvierende kinderen.

 • Sven Mommers

  Sven Mommers

  Bestuurslid

  Geboren in 1976 en dus bijna 41 carnavalsjaren jong. Sinds zijn tweede levensjaar woonachtig in het mooie kruikenstad en sindsdien ook betrokken bij het Carnaval vierend Tilburg.
  Lid van KV de Fènpruuvers waar hij vanaf zijn zesde actief is als wagenbouwer. Waar hij ook een groot aantal jaren als coördinator heeft gefungeerd. Daarna een aantal jaren in het bestuur van KV de Fènpruuvers gezeten als vice voorzitter. Toen hij in 2011 gevraagd werd om bij de Optochtcommissie van de Carnavalsstichting Tilburg te gaan om, na een jaartje inwerken, als voorzitter te komen was er dan ook geen twijfel. Na vijf geweldige jaren bij de commissie was het tijd voor iets anders…. een jaartje rustig aan doen. Maar dat liep anders. Gevraagd werd om bij het bestuur te komen was het gelijk een “ja". Kosten noch moeite zullen gespaard worden om zich in te zetten voor het openbaar carnaval in kruikenstad!

  In het dagelijks leven is hij mede-eigenaar van AgriValid en Circular Values. Bedrijven actief in het opwaarderen van industriële -en agrarische reststromen naar biobased producten. Hij is getrouwd en nog veel langer samen met Indra en trotse vader van twee kinderen; Cas en Bart.

 • Robbie van den Broek

  Robbie van den Broek

  Bestuurslid

  Na drie mooie jaren bij de Raad van Elf van Kruikenstad ruilt deze echte kruik zijn plaatsje in Prinsebus om voor een plaats in de mooie zwarte limo. Robbie is ondertussen alweer jaren actief voor de Carnavalsstichting en betrokken bij verschillende andere Tilburgse evenementen. Deze Kruikenzeiker is vader van drie stoere Kruiken en getrouwd met Rinette van Veul Sjaans! Robbie werkt vanuit een spiksplinternieuw kantoor aan de Piushaven als accountmanager bij T&W Tilburg. Hij helpt je graag met al je financiële en verzekeringsvraagstukken.