Spreekbeurt

Een spreekbeurt maken kan heel leuk zijn, maar is soms ook heel moeilijk. Daarom willen wij jou daar bij helpen. Hieronder staan allerlei linkjes naar plekken op deze site waar informatie staat over carnaval. Hoe is het ontstaan? Wat doet een Prins eigenlijk? Wat is een motto? Waarom zijn de kleuren van Kruikenstad groen-oranje? Allemaal vragen die ook jouw klasgenootjes zullen hebben en die je in je spreekbeurt kunt verwerken. Heb je nog bijzondere vragen of extra wensen? Of wil je bijvoorbeeld bepaalde voorwerpen laten zien? Neem dan contact met ons op.

Alles over de Prins vind je hier. Je kunt daar vinden hoe de Prins gekozen wordt, wie er tot zijn ‘gevolg’ behoort en wat de Raad van Elf is en doet.

Het carnaval in Kruikenstad kent een hele lange traditie. Daarom hebben we een aparte pagina over de geschiedenis van het carnaval in Kruikenstad. Hier kun je ook vinden hoe de Kruikenzeiker is ontstaan en welke motto’s er allemaal zijn geweest.Hier

Zoals beloofd, hebben we ook wat geschreven over de carnavalskleuren groen-oranje. Bovendien hebben we nog allerlei woorden in het Tilburgse dialect op een rij gezet.

Tot slot, het is natuurlijk ook leuk om tijdens jouw spreekbeurt filmpjes te laten zien. We hebben heel veel filmpjes verzameld op ons eigen You Tube kanaal. Kijk daar dus eens rond!

We hebben ook nog een opdracht voor jou: kun jij het Tilburgs volkslied zingen? Zo nee, ga eens op zoek naar de tekst en een filmpje! Dat kun je zeker zelf vinden als je goed zoekt.