Aanmelden nieuwsbrief
Inschrijven Klèpkraant

Kènderstoet

Wat is er nu leuker dan samen met je vriendjes en vriendinnetjes carnaval te vieren in het centrum van Kruikenstad? Ben jij tussen de 4 en 15 jaar, dan organiseren wij speciaal op dinsdag 28 februari 2017 om 13:30 uur voor jou de Kènderstoet. Neem samen met je vriendjes, vriendinnetjes, klas of carnavalsvereniging deel aan deze gezellige optocht door de straten van Kruikenstad. Laat zien hoe creatief jullie zijn, maak iets moois of ga gek verkleed. Je maakt namelijk kans op mooie prijzen. Schrijf je hier direct in of lees en kijk eerst verder!

Inschrijven kan tot 21 februari 2017. Alleen de categorieën Alleenig en Meej zun Tweeje kunnen tot op de dag zelf inschrijven. 

Ballonnenwedstrijd
Het hele centrum van Kruikenstad staat tijdens de Kènderstoet in het teken van kindercarnaval. We beginnen de middag met de jaarlijkse ‘ballonnenwedstrijd’ op het Willemsplein. Bedenk hoe jouw ballon het verste kan komen, zodat jij de winnaar kan worden en win een mooie prijs.
kenderstoet_6
Kènderstoet
Na de ‘ballonnenwedstrijd’ start de Kènderstoet, die loopt van het Willemsplein naar de Stadhuisstraat, van de Stadhuisstraat naar de Oude Markt, van de Oude Markt naar de Heuvelstraat, van de Heuvelstraat via de Katterug naar de Paleisring, van de Paleisring naar het Piusplein en via de Juliana van Stolbergstraat naar het eindpunt, de Heuvel! Langs de route staat veel publiek, spelen dweilorkesten gezellige muziek, je ontmoet erje de Prins van Kruikenstad en natuurlijk loopt Tjeuke samen met zijn vriendjes Köpke, Fontieske, Lieke en Willem, gezellig met jullie mee!

Inschrijven
Je kunt op verschillende manieren deelnemen aan de Kènderstoet. Alleen, maar ook met je hele klas of (sport)vereniging. Inschrijven kan daarom ook in verschillende categorieën:

  • Allêenig: 1 gekostumeerd kind;
  • Meej zen tweeje: 2 gekostumeerde kinderen;
  • Minitroepe: 3 t/m 5 gekostumeerde kinderen;
  • Klèèn troepe: 6 t/m 8 gekostumeerde kinderen;
  • Grôote troepe: 9 t/m 12 gekostumeerde kinderen;
  • Knòtsgrôote troepe: 13 of meer gekostumeerde kinderen;In alle categorieën mag je meedoen met of zonder voertuig.

kenderstoet_5
kenderstoet_4
kenderstoet_7
Prijsuitreiking
Op de Heuvel zal de officiële prijsuitreiking gehouden worden. Daarna kun je gezellig met je ouders, opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes verder feesten op vele locaties in het centrum van Kruikenstad. Ga bijvoorbeeld naar de springkussens op het ‘Dreumesfist’ of dansen op muziek van leuke artiesten tijdens het ‘Boeliekroeliefist’.

Inschrijven
Schrijf je nu online in als deelnemer aan de Kènderstoet! Alle extra informatie wordt na inschrijving gemaild. Klik hier voor het inschrijfformulier van de Kènderstoet.

Zie hier ook een leuk filmpje van de Kènderstoet van het jeugdjournaal uit 2010: kijk filmpje.

Pagina delen