11 x Waarom je Et Sebiet niet mag missen

Gepubliceerd op zondag 28 januari 2018

11 x Waarom je Et Sebiet niet mag missen

Carnaval; vijf dagen lang het feest van het jaar! Na een prachtig prelustrumjaar eindigt carnaval officieel met Et Sebiet. Omdat tijdens dit evenement met een lach en een traan wordt teruggeblikt op carnaval en omdat het voor de echte doorzetters is: 11 x Waarom je Et Sebiet niet mag missen!

1. Je bent al 4 dagen de hort op en die 5e dag kan er ook wel bij
Carnaval begint officieel pas tijdens d’n Inhaol, maar dat weerhoudt trotse Kruiken en Kruikinnen er niet van om al op vrijdag te beginnen met de Groen-Oranje Vrijmibo en de Kroegendwèèltocht. Na al die dagen feesten, kan de laatste dag er ook wel bij, toch?!

2. Sebiet betekent straks, dus het is nu nog niet voorbij
Brabantse nachten zijn lang. Al is de bodem van je schatkist in zicht en je portemonnee al dagen leeg; die laatste kruikenmunten verdwijnen anders toch maar in je wasmachine. Beter is om nog één keer gas te geven voordat het lange wachten tot Elf-elf weer begint. En jij bent natuurlijk geen sjaak-afhaak!

3. Johnny Purple is er ook bij
Eindelijk een kans om de legendarische Johnny Purple in het echt te zien tijdens carnaval! En mocht je hem al gezien hebben, dan weet je hoe groot het feest is wanneer deze rasentertainer de microfoon in handen krijgt!

4. We hebben een supergave carnavalsband gefixt
Sommige dingen moeten nog even geheim blijven, maar dat je hier bij wilt zijn is zeker. Nog één keer die handjes in de lucht en ongegeneerd meeblèren voordat je je burgerpak weer aantrekt.

5. Nog één keer los gaan in een schon pekske
Dat jouw creatie intussen naar een mengeling van bier, fast-food en zweet ruikt houdt je niet tegen. Nog één keer mag heel Kruikenstad jouw aankleding bewonderen. En en passant bewonder jij terloops de rest en geniet je van die heerlijke groen-oranje sfeer.

6. Nog een laatste groen-oranje polonaise
In tijden heb je niet zoveel gelopen. Je lichaam voelt versleten aan. Je stembanden zijn dagenlang geteisterd door je pogingen tot meezingen bij Kruikenstad in Koor. Maar die polonaise gaat nooit vervelen! Nog één ultiem moment van verbroedering en dan is het gedaan. Natuurlijk loop jij vooraan!

7. Nog een laatste biertje met z’n allen
Je goede voornemens ben je intussen wel vergeten. Maar het vasten na carnaval hoort er natuurlijk bij. Nu nog niet; je laatste biertje smaakt veel lekkerder tussen al die uitgelaten Kruiken en Kruikinnen. Zeg nooit, dit wordt de laatste!

8. Sjefke Vaeren heeft toch vrij voor ons geregeld
De kruistocht voor gelijke rechten voor Brabanders en Limburgers is een wereldwijd succes! De petitie werd fors getekend. Die vrije dagen, die komen er volgend jaar vast. Daar kun je Sjefke op aanspreken. Daarom is het beter om nu alvast je aswoendag vrij te pakken, anders zit je volgend jaar met overtollige vrije dagen.

9. Prins Etienne d’n Irste draagt de sleutel over aan de burgemeester
Voordat de gegoede burgerij het heft weer in handen neemt, is de stadssleutel nog even van de Prins van Kruikenstad. Op zaterdag raakte je zijn handpalm aan tijdens Haandeschudde en nu omvat zijn knoest stevig de sleutel van ons geliefde Kruikenstad. Voordat hij hem teruggeeft maken we er nog één groot feest van!

10. Je bent de eerste die het motto voor carnaval 2019 hoort
Natuurlijk wil je dat carnaval nog lang niet voorbij is, maar na Et Sebiet is het echt voorbij. Tijdens deze avond hoor jij als eerste het nieuwe motto van carnaval voor volgend jaar. En wat voor jaar! 55 Jaar openbaar carnaval in Kruikenstad. Een prachtig lustrum! Welk motto hoort hierbij?

11. Met een klein traantje afscheid nemen van de Kruikenzeiker
Wanneer de Kruikenzeiker van zijn sokkel gaat, is het echt voorbij. Prachtige, verbroederende tijden liggen achter ons. Het verwijderen van de Kruikenzeiker gaat dit jaar op onnavolgbare wijze! Compleet vernieuwd, met licht en geluid! Ben erbij en je hoeft je nooit te verontschuldigen dat jij er net niet bij was toen de Kruikenzeiker in vernieuwde stijl van de sokkel ging!

Anderen lazen ook: