Actieve aanpak afval tijdens carnaval

Gepubliceerd op Tuesday 12 February 2019 12 February 2019

De horeca, BAT en Carnavalsstichting Tilburg slaan de handen ineen, om het probleem van zwerfvuil tijdens carnaval actief aan te pakken. Door een verdubbeling van het aantal afvalcontainers in het centrum én een opvallende signing, worden carnavalsvierders opgeroepen hun lege drinkbekers in de afvalpunten te werpen. De afvalberg op straat moet zo tot het verleden behoren. Door het BAT worden twee verschillende afvaleilanden ingezet: een voor uitsluitend plastic drankbekers en een voor het overige afval.

Jaap van Ham, voorzitter van HCG: ‘duurzaamheid vinden we als horeca heel belangrijk. De afvalberg moeten we actief aanpakken. Dit is een stap in de goede richting’. Freek Verhaaf, voorzitter van de Carnavalsstichting Tilburg sluit zich daarbij aan: ‘verduurzaming van carnaval past goed bij het toekomstbestendig maken van het feest, dat steeds meer buiten wordt gevierd’.

Volgens Kevin van Assouw van het Brabants Afval Team (BAT) is dit een gewenste ontwikkeling: ‘Duurzaam en verantwoord organiseren is niet meer weg te denken bij evenementen. Via diverse projecten helpen we bedrijven en organisaties om dit in de praktijk te brengen’.

De afvaleilanden zijn te vinden tijdens carnaval van 1 tot en met 5 maart op de bekende pleinen en straten waar vooral buiten het feest wordt gevierd.

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…