Kroegendwèèltocht in 11 stappen

Gepubliceerd op dinsdag 26 februari 2019

Kroegendwèèltocht in 11 stappen

Na de Groen-Oranje Vrijmibo stort voltallige Kruikenstad zich in het carnavalsgedruis tijdens de befaamde Kroegendwèèltocht. Hoe kom je de avond goed door, scoor jij die legendarische stropdas én wordt je wakker zonder kater? Onze elf stappen helpen je op weg!

1: Verzamel om 17:00 meej oew clubke in de stad! De kroegendweiltocht start om 19:00. Dus begin carnaval goed en verzamel op tijd met je groep in de stad om alvast bij te kletsen met een biertje tijdens de Groen-Oranje Vrijmibo bij Klein Café Van Horen Zeggen!

2: Haal zo’n schôn groen-oranje ding voor om je nek! Natuurlijk heb je al een groen-oranje sjaal om te nek hangen, maar op deze avond mag je stropdas niet ontbreken! Die stropdas haal je gratis bij een van de deelnemende kruikenkroegen!

3: Moeite om erin te komen met carnaval? Haal die heerlijke Tilburgse sfeerverhoger om je avond goed te beginnen! Dan hebben we ‘t natuurlijk over Schrobbèler! Je eerste avond carnaval is niet compleet zonder deze Tilburgse lekkernij. Wist je dat, als je je gratis stropdas tussen 17:00 en 19:00 bij de Klein Café Van Horen Zeggen haalt, je daar één gratis Schrobbèler krijgt? Dat is nog eens mooi meegenomen!

4: Leg ‘n goeie bodem! Zorg ervoor dat je voorafgaand aan de kroegendweiltocht goed hebt gegeten. Dit voorkomt dat je om 20:11 al apelazarus naar huis moet omdat je te dronken bent om je vierde biertje vast te pakken. Vroege starters eten bij de vrijmibo mee van een  11 meter lange borrelplank!

5: Trek oe schônste oufit uit de kast! Wat is carnaval zonder gek apenpak, bananenpak of natuurlijk je prachtige kiel?! Tijdens carnaval luidt de regel ‘hoe gekker hoe beter’ dus schaam je vooral niet en laat ons genieten van al het moois wat jij uit de kast trekt! Tips lees je hier.

6: Bestel die eerste meter bier! Want ja, zo gauw die goudgele rakker aan je mond staat kunnen we pas echt beginnen met het mooiste feestje van het jaar!

7: Blèèr mee op de muziek van de dweilorkesten! Je kunt er niet omheen, de heerlijke muziek van de verschillende blaaskappelen in de stad. Kijk je ogen uit en zing en dans lekker mee, want daar staan ze ervoor!

8: Drink in elke kroeg één biertje! Tijdens de kroegendweiltocht gaat het er om dat je aan ‘t eind van de avond de sfeer (en biertjes) in zoveel mogelijk cafés hebt geproefd. Door in elke kroeg 3 biertjes naar binnen te werken ben je na 4 kroegen al klaar. Hou het dus bij 1 biertje per kroeg zodat je optimaal kunt genieten van alle mooie kruikenkroegen.

9: Stem mee! Help jouw favoriete kruikenkroeg naar de titel Kruikenkroeg van 2019! Welke kroeg heeft de beste aankleding, mooiste sfeer en het vriendelijkste personeel? Zet hen in het zonnetje door hen naar de titel te stemmen!

10: Zorg dat je aan ‘t eind van de avond naar huis gaat met zo’n schôn embleempje! De stropdassen zijn er natuurlijk niet voor niets! Als je aan het eind van de avond tenminste in 11 kroegen de sfeer hebt geproefd en je stropdas  hebt laten afstempelen, wacht er een vet aandenken bij de kassa’s van de kruikenmunt. Maar ben er snel bij want op = op!

11: Geniet, maar drink met mate! Niets is erger dan wakker worden in de tuin van je buurman omdat je de avond ervoor net iets te diep in ‘t glaasje hebt gekeken. Dus wees verstandig en laat dat laatste biertje, waarvan je eigenlijk al wel weet dat het geen goed idee meer is, lekker staan. Je krijgt je stempel ook als je een niet-alcoholisch drankje pakt!

 

Anderen lazen ook: