Aanmelden nieuwsbrief
Inschrijven Klèpkraant

De Dukers

Carnavalsorkest de Dukers
is een hechte groep muzikanten, die een feestje niet uit de weg gaan, het liefst gecombineerd met een lekker stukje door hen zelf gespeelde muziek, “Gouwe Ouwen”, alsook Nederlandstalige nummers, al dan niet gekend van carnaval:  als het door een blaaskapel te spelen is, dan houden wij er van!

Biografie:  – Van Pintenwippers tot De Dukers –
Binnen carnavalsorkest de Pintenwippers ontstond verschil van mening over  hoe invulling gegeven moest worden aan het carnavalsorkest. Dat leidde ertoe dat de Pintenwippers uit elkaar gingen.
Gelukkig hadden een aantal ex-leden nog steeds  veel energie en enthousiasme om door te gaan.
Het ontstaan van de Dukers in 1985
Biermeester Dré, en Ton, Bas & Carry en Wil & Margriet besloten met nieuw elan verder te gaan.
De naam van de nieuwe vereniging was snel gevonden:
De hond van Dré was genaamd D’n Duuk.

In deze periode werd het traditionele Brabantse spel “Duken” veelvuldig gespeeld op feesten en partijen. Hierdoor ontstond de naam van het Carnavalsorkest “De Dukers”.

Nieuwe leden werden geïntroduceerd en Carnavalsorkest de Dukers werd een feit.

Zo rond 1995 verlieten een aantal leden het orkest. De vaste kern bleef echter. Kinderen van de vaste kern bespeelden inmiddels ook een instrument en het niveau was toereikend genoeg om muzikaal verantwoord door te gaan.
De samenstelling van het orkest veranderde in de loop der tijd in een combinatie van veelal familie, kennissen en goede vrienden, een prima combinatie, met stabiliteit als gevolg; de loyaliteit, bereidwilligheid en inzet bleken hoog te zijn.

33 jaar Dukers
In 2018 vieren de Dukers hun 33 jarig bestaan.
Momenteel is de samenstelling heel divers. Qua leeftijd zijn we allen jong van hart, we variëren van jeugdige 60+++-ers tot een 20-minner;  van D-diploma tot autodidact, van veel muzikale ervaring tot beginneling. Met een minimale bezetting maar optimale bezieling probeert iedereen zijn of haar beste beentje voort te zetten. De unieke combinatie leidt dat de combinatie tussen muziek en gezelligheid de basis is waarop De Dukers nu bijna 33 jaar voortbestaan.

De Dukers bestaan nu uit:

Ritme-sectie:  Bekkens, grote en kleine trom, 2 x tamboerijn;

Koper:            4 trompetten, 4 trombones, 3 baritons; 1 bes-bas

Riet:               3 alt- en 1 tenorsaxofoon;

En we hebben nog plaats voor nieuwe muzikanten!

Wij repeteren op donderdagavond.