Carnavalsorkest Virus

De mannen van het Carnavalsorkest Virus in hun blauwe pakken zijn inmiddels een begrip in Kruikenstad geworden. Al sinds 2004 slagen zij er met vlag en wimpel in om de binnenstad van Tilburg te besmetten met het carnavalsvirus. Dit verklaart natuurlijk ook meteen de naam.

De “Huiskamer van Tilburg”, de bijnaam Café Karel op d’n Heuvel, leek Virus in 2004 een prima startpunt om met de virale besmetting te beginnen door lekkere hangende carnavalsmuziek te spelen. “Meedeiners en meezingers” voor de kenners. Even voor de mensen met smetvrees: met bier of Schrobbelèr is een opgelopen virale infectie prima te bestrijden.

Inmiddels is Virus gewapend met 2 cd’s en een aantal singles met oer-Tilburger Ferry van de Zaande en zijn gevolg Fred van Boeschoten, Natsjaeck Olof-Jan en Frans zelf. De muziek van Virus kan meegezongen worden: Zo Zat as ’n Pinneke, Mijn Sanseveria, Slaoi, Blub, Op d’n Bouw en de Zwart Lèere Sjèkétui kent eenieder. In het jubileumjaar komt daar een carnavalskraker bij “Zal ik jou es ff van je Hopfaldera”, waarmee Virus vanwege het 11-jarig bestaan voor het eerst meedeed aan het Blèrconcours. Inmiddels ook informeel benoemt tot hofkapel van de Knopperts van Toen, probeert Virus het Aauwerwèts Carnaval in Kruikenstad te laten leven! Tijdens de carnaval vooral in hartje Kruikenstad met als uitvalsbasis Café Karel. Vóór de carnaval speelt Virus hooguit 1 of 2 keer, na de carnaval slaapt Virus tot 11-11.

Wilt u vast in de stemming komen, bezoek dan de website van Virus eens: www.ditisvirus.nl of kijk op onze facebookpagina www.facebook.com/ditisvirus