Tjeuke en zijn vriendjes

Wie kent Tjeuke en zijn vriendjes niet? Tjeuke is de mascotte voor de kleine Kruiken en Kruikinnen! Het gezicht komt uit de koker van tekenaar Jeroen de Leijer en is een figuurtje dat alle kinderen aan de hand meeneemt en ze uitnodigt voor feestjes voor de jeugd, zoals het Tjeukefist.

groepsportret
Tjeuke en zijn vriendjes stellen zich hieronder graag aan jou voor!

Tjeukehoekkleur
Tjeuke
Tjeuke is al 11 jaar. Zijn vader en moeder zijn lid van een carnavalsvereniging in het mooie Kruikenstad. Tjeuke zelf is geen lid van een vereniging. Hij snapt ook nog niet helemaal hoe het carnavallen werkt. Hij viert op zijn manier samen met zijn vrienden carnaval.

strooisel Fontieske
Fontieske
Fontieske houdt heel erg van dansen.

strooisel Köpke
Köpke
Köpke is erg slim. Hij weet alles van carnaval. Hij noemt de namen van oud-Prinsen op, kent alle motto’s en weet precies waar het carnaval en de Kruikenzeiker vandaan komen.

Liekekleur
Lieke
Lieke houdt van zingen. Ze kent ‘Brabant’ van Guus Meeuwis helemaal uit haar hoofd. Haar droom is ooit het Tilburgs Volkslied te mogen zingen op het podium tijdens carnaval.

strooisel Willem
Willem
Willem sport erg graag. Alle sporten vindt hij leuk, maar voetballen wel het meeste.

Taksikleur
Taksi
Taksi is de hond van Tjeuke. Wanneer hij iets ziet wat hij leuk vindt gaat hij kwispelen. Tijdens carnaval kwispelt Taksi heel veel!