100 tickets Tjeukefist voor Quiet Tilburg

Gepubliceerd op Thursday 9 February 2023 9 February 2023

Vandaag heeft de organisatie van Kruiken voor Kruiken 100 tickets voor het Tjeukefist uitgereikt aan Stichting Quiet Tilburg. Hierdoor kunnen een aantal Tilburgse gezinnen met jonge kinderen die in een armoedesituatie leven, mee feesten op carnavalsmaandag in Poppodium 013. De afgelopen tijd heeft onder andere de Carnavalsstichting Tilburg emblemen verkocht van Kruiken voor Kruiken, de opbrengst daarvan is gebruikt voor deze actie. De emblemen staan symbool voor het verbroederingslied ‘Wij zijn samen groen-oranje’ dat Kruiken voor Kruiken onlangs uitbracht.

Stichting Quiet
Quiet zet zich in voor mensen in een armoedesituatie. Ze vertellen het verhaal van deze mensen, verzachten hun situatie met behulp van sponsoren en versterken de saamhorigheid. Tilburg heeft zijn eigen Quiet Community, met ruim 400 lokale sponsoren en supporters.

Tjeukefist
Op carnavalsmaandag vindt traditiegetrouw het Tjeukefist plaats in Poppodium 013. Kinderen van 0 t/m 11 jaar vieren daar de verjaardag van Tjeuke, de mascotte voor de kleinste inwoners van Kruikenstad. Dit jaar is het thema ‘Tjeukes Winter Wonder Wereld’. Kaarten zijn te koop via onze webshop.

Verbroederingslied
Kruiken voor Kruiken is een initiatief van Tommy Schollen. Hij riep een aantal carnavalsartiesten uit Kruikenstad bij elkaar om samen een verbroederingslied uit te brengen. Het nummer gaat erover dat carnaval voor iedereen is.

Muziek: Ron Antens
Tekst: Steven van Gils
Productie: Ramon Schoones
Artiesten: Alaafterparty, Bart Schuermans, Bennie Bekend, Benno van Vugt, de Jan van Brusselband, De Mannen van, Duo Knotsgek, Ferry van de Zaande, Fred van Boesschoten, Johnny Purple, Nostalgieten en Wijn bij de Water.

Tommy Schollen (Kruiken voor Kruiken) overhandigd de 100 tickets voor het Tjeukefist aan Noortje de Nijs (Quiet Tilburg).

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?