11x Wat je vooral níet moet doen tijdens Carnaval in Kruikenstad

Gepubliceerd op Monday 10 February 2020 10 February 2020 11x Niet doen tijdens carnaval

Nog 11 dagen en dan is het zover. De leukste tijd van het jaar: Carnaval in Kruikenstad! Wij doen al weken ons best de aangekondigde griepepidemie vakkundig te ontwijken, maar aan het groen-oranje virus willen we zéker niet ontkomen. Om er voor iedereen weer het mooiste feest van het jaar van te maken, zijn er een aantal dingen die je vooral niet moet doen!

11 x Wat je vooral níet moet doen met Carnaval

 1. Alcohol schenken aan iemand die nog geen 18 is, of als je zelf nog geen 18 bent alcohol drinken. Wees blij dat je zonder te kotsen naar huis kan en dat het huisdier van je buurvrouw de enige kater is waar je de volgende ochtend mee te maken hebt.
 2. De schôonste stad van het land niet schôon houden. Gooi Kruiken (waar het welbekende kruidenbitter in zit, niet je buurman) en andere rommel in de daarvoor bestemde prullenbakken.
 3. Neem sowieso geen glaswerk mee op straat. Rondzwervend glas levert gevaarlijke situaties op, zeker met de vele kleine Kruiken en Kruikinnen in de stad.
 4. Denken dat carnaval dé uitgelezen kans is om ongewenst aan iemand anders te zitten. Houd je poten thuis!
 5. Carnaval is dan wél weer de uitgelezen kans om eens lekker te ouwehoeren met iedereen die je tegenkomt. Laat je vooroordelen dus lekker thuis, en zorg ervoor dat iedereen zich welkom voelt!
 6. In je doordeweekse kloffie aansluiten in de polonaise. Bij carnaval hoort un schôôn pèkske, dus maak er wat van!
 7. Over polonaises gesproken… Een polonaise negeren kan natuurlijk niet. Gaat er een aan jouw neus voorbij? Laat alles voor wat het is en wring je ertussen. Jij moet en zal meelopen!
 8. Bij carnaval hoort carnavalsmuziek. Ga dus niet naar de DJ om je favoriete lied uit de Top 40 aan te vragen (tenzij er een lekkere carnavalsversie van is gemaakt natuurlijk).
 9. De vraag “Waar is het gezellig?” is uit den boze! Het is tenslotte carnaval en gezelligheid overal. Voel je ‘m even niet? Kan gebeuren, maar het is waarschijnlijker dat je in dat geval gewoon even wat moet eten #hangry
 10. Geen goede bodem leggen is sowieso geen goed idee. Jij wilt toch niet diegene zijn die vroegtijdig in de bosjes ligt of de kroeg (of erger, iemand in de kroeg) onderkotst? Begin de dag met een stevig ontbijt en vergeet tussendoor niet af en toe bij te snacken!
 11. Ben je ouder dan 18, en hou je wel van een drankje? Dan is een schrobbelèr weigeren tijdens carnaval geen optie.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?