11 groen-oranje items die niet mogen ontbreken!

Gepubliceerd op Tuesday 22 February 2022 22 February 2022

Kruiken en Kruikinnen zijn trots op hun stad, vooral na zo’n moeilijke periode laten we graag zien dat we samen groen-oranje zijn. Dit doe je natuurlijk met onze officiële Kruikenstad-collectie, dus wij hebben even de 11 must haves voor je op een rijtje gezet. Het groen-oranje is er voor iedereen met een carnavalshart. Koop je een officieel item, dan draag jij een steentje bij aan de organisatie van openbaar carnaval:

1

Met stip op 1 is zonder enige twijfel de groen-oranje sjaal. Hij is heerlijk warm en zacht: misschien wil je ‘m wel gewoon het hele jaar door dragen? De sjaal is vast onderdeel van tenue de kiel. En niet onbelangrijk, er is ook een variant voor de kids. Je kunt immers niet vroeg genoeg met carnaval beginnen!

2

De blauwe kiel. Deze maakt onderdeel uit van het tenue de kiel (anders zou de naam van het tenue vast anders heten). De kiel is een recht boeren jasje met meestal een dubbele rij knopen en zakken (diepe zakken zijn sowieso onmisbaar tijdens carnaval, dus da’s mooi meegenomen). Dit jaar hebben we een duurzame variant ontwikkeld, want wij denken graag groen (ook zonder oranje). Nog iets over de kiel: regel is dat ie niet in de was mag! Bedenk zelf maar of je dat ziet zitten…

3

Een nieuw Spulleke dit jaar, waar al jaren veel om gevraagd werd; de groen-oranje beenwarmers. Hiermee heb je het nooit koud, en zet je bovendien àltijd je beste beentje voor.

4

Een ander nieuw item zijn onze groen-oranje sokken. Daar wordt iedereen enorm blij van; jong en oud, want we hebben ze in 2 maten (voor oe maten).

5

De halsdoek + dasspeld: ja, die hoort ook bij tenue de kiel en wordt gedragen onder de sjaal. Het embleem op de sjaal draag je op de rug en hij is geknoopt om de hals met de dasspeld met Kruikenzeiker.

6

Op de rug van de kiel bevindt zich het officiële rugembleem van Kruikenstad, onderdeel van tenue de kiel. Een paar jaar geleden vernieuwd met een schôn groen-oranje randje, helemaal met de tijd mee.

7

Pimp- en DIY-materiaal, want een kiel alleen is ook maar een kiel. Het zijn de details die hem tot jouw eigen, unieke carnavalsoutfit maken. Van emblemen en buttons tot kettingen en knutselwerken: jouw kiel is jouw verhaal.

8

Het jaarmotto. Deze is er in verschillende vormen, dus voor ieder wat wils; als stadsketting, als embleem of als speldje. Allemaal mooie collectors item, helemaal in dit bijzondere jaar.

9

De officiële groen-oranje Kruikenvlag wordt elk jaar populairder. We zien hele straten samen groen-oranje kleuren en dat heeft natuurlijk te maken met het straatpakket; hierin zitten maarliefst 25 vlaggen voor een een mooie prijs!

10

Jong geleerd is oud gedaan, en dus moedigen wij graag aan om carnaval met de paplepel in te gieten. Dat kan met het Tjeuke & Sjouwke Prentenboek. Een voorleesboek voor de kleinste kruiken en kruikinnen over mascotte Tjeuke en zijn vriendjes. Samen bereiden ze zich voor op Carnaval in Kruikenstad en vertellen ze over de tradities, vriendschap en samen vieren.

11

Een groen-oranje hart. Dit zit in iedere Kruik (import of niet) en zal dit jaar wat sneller kloppen, na een jaartje zonder carnaval. Ga hier verstandig mee om, heb respect voor iedereen en let op elkaar, dan wordt dit een carnavalsjaar om nooit te vergeten!

Zo, al deze 11 items in je bezit? Dan ben je toch wel echt een opperkruik. Top! Maar mist er nog iets in je collectie of ben je in het feestgedruis een deel van je collectie kwijt geraakt (het kan de beste overkomen…)? Gauw kopen of bestellen dan nog. Dan heb je dit jaar geen last minute outfitstress en ben je ultiem voorbereid.

Allerbelangrijkste tip: waak voor namaak. Wellicht net zo groen-oranje, maar de opbrengsten gaan niet naar het openbaar carnaval! Shop jouw groen-oranje items dus in onze eigen webshop.

Of bij een van onze verkooppunten:

  • Dutsch WorkWear
  • Feestwinkel Van Hommel
  • Koopjeshal Carnaval Specialist Tilburg
  • Ollies
  • VVV Tilburg (pop-up)
  • SuperFly
  • Kaaszaak
  • T-Drinks

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?