11 keer zin in Elf-elf

Gepubliceerd op Tuesday 1 November 2016 1 November 2016

Met nog een krap maandje te gaan, begint het groen-oranje bloed al te koken: op 11 november mogen de kielen en sjaals uit de kast en pinken we een vreugdetraantje weg: het carnavalsseizoen gaat van start. Wij poetsen onze emblemen vast op en bedenken 11 redenen waarom je ZEKER Elf-elf moet gaan vieren:

1. Het is op een vrijdag
Oh glorie. Niet met een houten kop op je werk. Geen zeurende collega’s in je comfortzone en geen deadlines om te halen… Dit keer valt Elf-elf op een vrijdag, dus je hebt de hele zaterdag (én zondag) om heerlijk uit te brakken, na te genieten en foto’s terug te kijken (gelukkig hebben we ze nog).

2. De allerlaatste keer op het Willemsplein
De man met de hamer bezoekt niet alleen onze lezers, maar ook Tilburg Centrum moet er aan geloven. Met een flinke verbouwing in het vooruitzicht vieren we Elf-elf daarom dit jaar voor de allerallerallerlaatste keer op het Willemsplein. Historisch. Moet je bij zijn.

3.   Nieuwsgierig naar de Prins

Prins van Kruikenstad word je niet zo maar; de Prins wordt altijd met grote zorg en in het diepste geheim gekozen. Op Elf-elf kom je dan eindelijk te weten wie komend carnavalsseizoen alles op alles gaat zetten om Kruikenstad in een Groen-Oranje zonnetje te zetten.


4. Je carnavalsvrienden weer ontmoeten
Je hebt altijd van die vrienden die je heel lang niet kunt zien, maar als je elkaar dan weer ontmoet, is het helemaal goed. Zo ook met je beste carnavalsvrienden. Of je nou bij elkaar in een carnavalscommissie –orkest of –vereniging zit: je gaat elkaar de komende tijd veel vaker tegenkomen! Gezelligheid.5. Even checken of je pèkske nog past
Het is natuurlijk een jaar, een zomer, een drankje, een taartje, een bitterballetje en een biertje geleden dat het carnaval was. Tijd om de kiel uit de kast te trekken, de ergste vlekken te verwijderen en eens te zien of de boel nog netjes past. Op hoop van zegen dan maar.

6.   Het is feest
Naast de bekendmaking van de Prins, is het tijd voor een geweldig feest op het Willemsplein. Denk aan muziek, live-optredens van de beste artiesten van Kruikenstad en een dansvloer. Vervolg je VrijMibo met een paar echte carnavalskneiters, oefen alvast de polonaise en proef een beetje carnaval 2017.

7. Er is eten
Natuurlijk wordt er ook aan de inwendige Kruik gedacht: zelf de keuken in? Niet op Elf-elf! Bij de eetkramen kun je de hele avond terecht voor de lekkerste snacks. De bekende Kruikenslabber is passé, maar de keuze is nog altijd reuze!

8. Het is gratis
Of bijna dan. Als Dokmardeur krijg je je stadsembleem (dus entreebewijs) thuisgestuurd. En anders zijn ze voor het luttele bedrag van € 3,50 elders te verkrijgen. Dat zijn nog eens prijzen. Je kunt vervolgens het hele seizoen dat kèkke embleem om je nek dragen: ‘Goed ingezipt is half geschoore’.

9. Ontmoet het Kruikenpaar!
Wie is er dit jaar in het onecht verbonden? Dat zie je tijdens Elf-Elf. Verheug je vast op een vrijgezellenfeest en een receptie om nooit te vergeten. Als carnavalsvereniging kom je in een lange traditie (sinds 1979!) van Kruikenparen terecht.

10. Ongegeneerd Schrobbelèr drinken
Kijken je vrienden je in de kroeg nog eens raar aan als je weer een blad Schrobbelèr bestelt: tijdens Elf-elf is het niet meer dan normaal. Verdrijf de kou en het gemis van carnaval met een kruidenlikeurtje. Proost op Kruikenstad!

11. Waarom niet?
Aangezien toch half Tilburg (de andere helft is te jong, ziek, aan het werk of op vakantie) op Elf-elf op het Willemsplein staat: waarom zou je er niet naartoe gaan? Een portie vriendschap, gezelligheid en muziek kan iedereen wel gebruiken, toch?

Meer weten over Elf-elf in Kruikenstad? Check: https://www.kruikenstad.nl/agenda/elf-elf-20162017

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?