11 x Carnaval in de Kruikenkroeg

Gepubliceerd op Thursday 18 January 2018 18 January 2018

Carnaval en kroegen. Gedurende vijf dagen synonieme vriendjes! De Tilburgse middenstand brengt carnaval naar de Kruik: ze zorgen voor muziek, prachtige barmensen, koude borrels en mooi getapte biertjes. Ze versieren de stad en houden de sfeer er in! En wij Kruiken genieten er met volle teugen van! Daarom nu: 11 x Kruikenkroegen in Tilburg!


1. Carnavallen in de Stadhuisstraat

Niet alleen vond de Elfde van de Elfde hier al plaats, de Stadhuisstraat is tijdens carnaval vijf dagen lang in geheel Groen-Oranje sfeer! Onder toezicht van de kerk geniet je hier in een knus straatje van de beste DJ’s, een kindermiddag en gezelligheid. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat is het te doen bij Eetcafé ’t Stadshuys, Café Peanuts, Café de Wijn, Café van Horen Zeggen en natuurlijk Café de Boekanier!

2. Carnavallen op de Paleisring
De Paleisring staat voor fantastische evenementen als Levenslied en het Defilé tijdens de opstoet. En ook hier misstaat het carnavalsprogramma niet. Sla De Lollipop, het Elfde Gebod, het nieuwe The Cat’s Back, Twist Tilburg en natuurlijk Feestcafe de Prins zeker niet over! (En kijk ook even bij tip #9)

3. Carnavallen op Piusplein Zuid
Het Piusplein is gedurende het jaar vooral dé bruisende Studentenhotspot van Tilburg, maar tijdens carnaval is het gewoon een carnavalshotspot! Op dit veelzijdige plein vind je niet alleen de McDonalds voor de trek, maar ook geweldige Kruikenkroegen als Café Bolle, Brandpunt en Slagroom die er elke dag weer een feestje van maken.

4. Carnavallen op Piusplein Noord
Op het Noordelijke deel van het Piusplein vind je de oudgedienden met een echte carnavalshistorie. Wat dacht je van het kleine, maar niet minder feestelijke Café de Paris? Of het Bruin Kafee, de Baret en Café Hoegaarden? Wie het kleine kroegje niet eert, is de grote niet weert!

5. Carnavallen op de Korte Heuvel
De Korte Heuvel is ook wel het epi-centrum van het uitgaan. Hier vind je maar liefst 13 Kruikenkroegen. Wip eens binnen bij Le Clochard en Heuvel 15, check Café Tribunaal (aka het Hoshol), Stoffel en Café Polly Maggoo. Vergeet de STUDIO, nieuwkomer Miss Bien Chanternel en Cul de Sac niet. En sla ook zeker Bar Leonardo, Café Bakker, Live Piano Bar, Cafe Philip en Café de Slijterij niet over! Daarnaast een aparte vermelding voor Poptempel 013, waar het Tjeukefist voor de Kleine Kruiken ieder jaar stijf uitverkocht is!

6. Carnavallen op de Heuvel
De Heuvel bied ons niet alleen de kerststal en de Kermis, tijdens carnaval vindt hier natuurlijk Kruikenstad in Koor plaats! Smeer je keel en bezoek de Heuvel op maandagavond om samen de leukste liederen te zingen! Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal trotse Kruikenkroegen te vinden, zoals PKHS Tilburg, het nieuwe Jay’s in Extase, Café de Kok, EPIC Tilburg, Chupitos Shooterbar en Café Karel!

7. Carnavallen aan de Bredaseweg
De Bredaseweg mag zich dan iets ‘uit de richting’ bevinden, meer lol vind je niet dan bij Kruikenkroeg Café Taverne! Niet voor niets residentie van CV de Taverneplekkers! Kei-gezellig!

8. Carnavallen aan de Noordstraat
In de Noordstraat bouwt Café Boulevard een topfeest met CV de Tunnukus. Het café ligt vlak bij het station en het Tilburg Talent Square. Voor- of achteraf eet je wat in het prachtige dwaalgebied.

9. Groen-Oranje VrijMiBo
Kruikenkroeg Feestcafé de Prins trapt carnaval heel goed af met de Groen-Oranje VrijMiBo! Van 17:11u tot 20u is dit de opsteker vóór de Kroegendwèèltocht en dé manier om je collega’s te laten zien wie er het beste kan carnavallen. Wat is er leuker dan samen carnaval openen?
Cafe de Prins was afgelopen jaar de meest carnavaleske kroeg van Kruikenstad!

10. Op Kroegendwèèltocht
Wil je alle kroegen eens aan een grondig onderzoek onderwerpen? Doe dan vooral mee aan de Kroegendwèèltocht op vrijdag 9 februari! Overal proeven. Ook van de sfeer! En het mooiste is: de Kroegentocht is gratis! De deelnemende Kruikenkroegen trappen carnaval in stijl af. Haal nog wel even je Kruikenstropdas voor de ultieme beleving.

11. Kruikenkroeg worden
De horeca is een onmisbare partner van Kruikenstad. Het openbaar carnaval kan immers niet zonder! Voor de kroegen die het carnaval ondersteunen, is er de bijzondere status van Kruikenkroeg. Wil je meer weten over de Kruikenkroegen óf zelf bijdragen aan een geweldig Tilburgs carnaval? Kijk eens op Kruikenstad.nl!


Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…