11 x Kostuumvoorspelling voor carnaval 2018

Gepubliceerd op Wednesday 18 October 2017 18 October 2017

Terwijl we met smart wachten op de Elfde van de Elfde, de start van het carnavalsseizoen, laten we onze gedachten ook alvast gaan over de kostuums voor carnaval 2018. Halloween is bijvoorbeeld altijd een goede indicatie voor de kostuumtrends in het nieuwe jaar, net als de meest populaire films, trends en nieuwsfeiten. We keken in onze glazen bol en voorspellen 11 trends voor carnaval in Kruikenstad 2018!

1. Killer Clowns

Ook in Tilburg maakte de horrorclown al zijn opwachting en met de remake van de film ‘IT’ staat Pennywise bij ons op het netvlies gedrukt. Ga voor clownskleren met bloedspatten en uitgelopen schminck. You’ll float too tijdens carnaval!

Een_horrorclown_(Foto_ANP)

2. Wonder Woman

Hoewel superhelden-kostuums het altijd al goed doen tijdens carnaval, zou Wonder Woman in 2018 wel eens de boventoon kunnen voeren. De film werd bejubeld als feministische overwinning en Gal Gadot doet menig mannenhart sneller kloppen. Vrouwelijke regisseurs en producers kunnen ook aanschuiven in 2018: met je regisseursstoel aan de bar!

3. Nieuwe burgemeester

Met het afscheid van Peter Noordanus werd er gezocht naar een nieuwe Tilburgemeester voor ons mooie Kruikenstad. Tijdens carnaval zwaait de Prins natuurlijk de scepter, maar er zullen vast een aantal verbolgen burgervaders in de straten rondzwerven die het niet eens zijn met de keuze voor Theo Weterings.

3. Game of Thrones

Ok, onderhand moet toch iedereen wel die GOT-finale hebben gezien? Het één-na-laatste seizoen liet fans ademloos achter. Hoeveel Jon Snow’s, Khaleesi’s en white walkers zullen we in 2018 tegen het bevallige lijf lopen? We know nothing.

4. Opblaasbare kostuums

Dit jaar zagen we T-Rex-en skaten, fietsen, zwemmen en vooral veel rondrennen. Online dan. Het opblaasbare kostuum is misschien niet het meest handige verkleedspul van 2018, maar je hebt gegarandeerd de lachers op de (erg kleine) hand.

https://www.youtube.com/watch?v=E8OiM4_06As

5. Van Gogh

Als 13-jarige woonde de wereldberoemde Vincent van Gogh gewoon lekker aan ons St. Annaplein. Zijn silhouet vind je er sinds deze zomer, maar tijdens carnaval kun je hem misschien wel in levende lijven tegenkomen. Hebben wij ook maar van horen zeggen.

6. Fastfood

Met de opening van een Taco Bell in Tilburg en een Burger King op fietsafstand (in Gilze), verwachten we een hoop fastfood-liefhebbers in de kleding van hun favoriete wegrestaurant te zien. Van Kassameisjes tot burgerchefs. En dan sluit je een carnavalsavond natuurlijk ook af met een heerlijke Whopper.

7. Beyoncé

Beyoncé was al gewoon famous, maar nu ook mega-insta-famous. Haar zwangerschapsaankondiging, omringd door bloemen, met een sluier en satijnen broekje, brak alle social records. En dan hoef je niet heel veel te investeren in je kostuum. Alleen een goede filter.

8. Salt Bae

Oh, het internet. Die magische plek waar een Turkse kok in één nacht de meest populaire meme van de wereld kan worden. En veruit het meest simpele kostuum van 2018: een wit t-shirt, zwarte broek, een rond brilletje, een zwart snorretje, busje zout en vooral mega-veel flair do the trick. Neem voor bonuspunten een steak mee als snack voor onderweg.

9. Fidget Spinner

In 2017 kan je absoluut niet om de fidget spinner heen. Hoe dit speelgoed om jouw lijf geknutseld mag worden, mag je helemaal zelf uitzoeken. Creativiteit is in ieder geval vereist. We kijken niet raar op als er een hoop fidget spinners om de bar heen cirkelen in 2018.

10. Trump en Kim Jong

Even aangenomen dat we allemaal nog leven tijdens carnaval 2018 en niet kapot-dood-genuked zijn, verwachten we een hoop mooie Trumps en Kim Jongs vijf dagen ruzie te zien maken. Met of zonder kernraketten, in ieder geval met een hoop minder hersencellen.

11. Verdrietig NL-elftal

Het trauma van het missen van het WK moet in februari 2018 al wel redelijk verwerkt zijn. Reden genoeg om te lachen om een Robben met pensioen, of juichen voor team Groen-Oranje!

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?