11 x ‘Waarom je carnaval extra mist in de zomer’

Gepubliceerd op Saturday 1 July 2017 1 July 2017

1. De hitjes
Jody Bernal met zijn zomerhit? Pitbull met een paar schaarsgeklede vrouwen? Onverstaanbare Spaanse medleys? Toppertjes en breezers ananas? Wij verlangen naar een nummer waarvan iedereen meer dan twee woorden kan meeblèèren en dit dan ook uit volle borst doet.

2. De hitte
Aan de kust van Ibiza is het misschien heerlijk met 30 graden en een cocktail in je hand: in een bloedheet kantoor of op een stikheet terras wegzwemmen uit je overhemd is gewoon net iets minder. Wij verlangen naar laagjes kleding, een warme kroeg, een knusse polonaise en Schrobbelèr om je warm te houden.

3. Je vrienden
De één ligt met z’n witte billen op een strandstoel in Bali, de ander is aan het jetskiën in Afrika, terwijl je beste maat met de kinderen in een stacaravan in De Ardennen wegschraalt. Met carnaval zie je elkaar gewoon 5 dagen en proost je samen minstens 100 keer vaker. Veel gezelliger.

4. De drank
Witbiertjes? Rosé met ijs? Cocktails met een rietje? Doe ons maar een pitcher bier (of 11) en een paar goede borrels (ook 11). Vooruit: een warme chocomel met slagroom (en een beetje rum) tijdens d’n Inhaol en d’n Opstoet is ook heerlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=FZtij2lJJJs

5. De kostuums
Je oma in een ‘strakke’ bikini en de buurman in z’n ballenknijper. In de zomer gaat iedereen onbeschaamd los qua kleding. Slippers onder het bureau van je collega en dan je dochter in een net te kort rokje… Doe ons maar de prachtige kostuums en meest originele creaties tijdens carnaval.

6. Het eten
Raketjes, salades en rauwkost-dieet met de gezusters Kroes? Doe ons maar echt voer: van de meest heerlijke worstenbroodjes en Broodjes Jantje, tot erwtensoep met hamburgers als ontbijt en natuurlijk het traditionele haringhappen.

7. Samen Groen-Oranje
Sta je tijdens het bbq-feestje helemaal alleen met een worstje in je hand tussen de geraniums? Tijdens carnaval zijn we allen één! Iedereen is 5 dagen kapot. Iedereen maakt nieuwe vrienden. Iedereen loopt verkleed rond. Iedereen zingt mee. En iedereen geniet.

8. Familie en thuis
De pubers willen niet naar de camping in Frankrijk en de ouders kunnen niet mee op safari. De hond laat je geen drie weken alleen en ook de kat houdt zich niet zo lang in leven. Tijdens carnaval is er voor iedereen en de hele dag wat wils. Geen ellenlange rijen bij Schiphol, geen paspoortfoto nodig en ’s nachts slaap je gewoon lekker thuis (of in ieder geval vlakbij).

9. Tilburg
Je laat al je vakantiegeld achter op een Zeeuws eiland of aan de Griekse kust en gooit aan het eind van de vakantie nog even een maandsalaris in een gokkast in Las Vegas. Tijdens carnaval support je je eigen stad en de kleine ondernemers. Zowel vanuit je hart als financieel.

10. De liefde
Zo’n zongebruinde casanova of Scandinavische schone, daar koop je toch niets voor? Een leuke drie weken en dan zie je elkaar nooit meer terug. Tijdens carnaval loopt er genoeg potentieel boyfriend-, girlfriend- of one-night-standmateriaal rond, gewoon in je eigen stad!

11. Mooiste feestje
Geef maar toe: geen strandfeest, poolparty, familie-bbq, hula-wedstrijd of examenfeestje weegt op tegen de sfeer, intimiteit, vriendschap, lol en originaliteit van Carnaval in Kruikenstad!

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?