Ongelooge waor, dit zijn onze Prins, de Adjudant en hun gevolg in het 55e jaor!

Gepubliceerd op Sunday 11 November 2018 11 November 2018

5×11: Dit zijn de Raad van Elf, Lijfwachten en de muzikanten van de Hofkapel

Raad van Elf

René Bink


René is pas 39 jaren jong en woont in Wijk 9 van Tilburg; Udenhout. Hij is getrouwd met Tamar en de trotse vader van zoons Jasper en Romijn. Dagelijks is hij nog in de stad waar hij zijn hart aan heeft verpand, vanwege zijn werk bij de Gemeente Tilburg. Het groen oranje gevoel zit bij René hoog en daarom heeft hij samen met een aantal vrienden CV Kaaw Buffet opgericht. Een bijzonder actief en gezellig clubje Kruiken en Kruikinnen. Deze vereniging organiseert jaarlijks toffe evenementen zoals; Kaaw d’r in meej Kaaw Buffet en De Kroegtoer en heeft in het verleden het Kruikenpaar geleverd en het Blèrconcours gewonnen. Naast Carnaval houdt René zich bezig met de organisatie van Udenhout aan de Kook en het spelen in een Rockband. Daarnaast kookt hij zelf ook graag een potje. Dit jaar mag hij wederom plaatsnemen in de fantastische Raad van Elf van Kruikenstad en samen met de Prins, Adjudant en het gehele gevolg bij de Carnavalsminnende Kruiken en Kruikinnen op bezoek gaan. Dit jaar is dat natuurlijk extra bijzonder; Ongelooge Waor!?

Bram van Dun


Bram van Dun is unne echte Kruik die er weer erg naar uitkijkt om voor het tweede jaar als lid van de Raad van Elf carnaval te gaan vieren. Dit jaar mag hij dat doen als secretaris van de Raad van Elf. Bram is getrouwd met Franca en zeer trotse vader van kleine Kruikjes Hidde, Wieke en Tiebe. In het dagelijks leven is Bram advocaat bij MannaertsAppels Advocaten, in de sectie Vastgoed. Bram is natuurlijk een fervent carnavalsvierder en lid van CV Ginne Graot en CV De Oktoberfusten. Vanaf 2006 is hij actief binnen de Carnavalsstichting Tilburg, onder andere als lid van het bestuur en als voorzitter van de commissies Communicatie en Spulleke. Bram vindt het heel bijzonder om in dit jubileumjaar deel uit te mogen maken van het Gevolg en wil er met alle Kruiken en Kruikinnen een fantastisch feest van gaan maken!

Martijn Lavoir


Deze geboren Kruik is geen onbekende in de Tilburgse binnenstad en al zeker niet tijdens carnaval. Dit jaar maakt Martijn voor een tweede maal deel uit van de RVXI en zal hij o.a. de centen bewaren van de raad. In het dagelijks leven is Martijn het baasje van Dorus en de vriend van zijn Janneke. Martijn verdient zijn centen in de marketing en is betrokken bij restaurant EVE in de Spoorzone. Buiten het carnavalsseizoen kun je Martijn nog wel eens terugvinden op de piste op zijn snowboard of een hockeyveld van de vereniging met de juiste carnavalskleuren.

Remi Leunissen


Geboren in het Zuid-Limburgse Schimmert, alwaar het verenigingsleven hem met de paplepel is ingegoten! Met 6 jaar werd hij lid van de plaatselijke Fanfare Sint Caecilia, en een jaar later blies hij vol overtuiging op zijn bugel in één van de ‘Zaate Hermeniekes’ van de Carnavalsvereniging “De Taarbreuk” (De Teerbroeken). Sinds 1991 heeft zijn hart verpand aan Kruikenstad, de laatste 11 jaren in het bijzonder aan zijn lieve Véronique, bekend als een rasechte Fènpruuver.
Remi is vader van Jolien, Meike en de kleine kruik Willem. In het dagelijks leven werkt hij als projectmanager vastgoed bij Tilburg University. Muziek maken is, naast koken zijn passie: als muzikant én voorzitter van de Koninklijke Harmonie Orpheus en als trompettist van Carnavalsfanfare De Elstars.
Ook binnen de CST is hij geen onbekende. Als lid van de Commissie Festiviteiten heeft hij aan de wieg gestaan van het huidige Kruikenstad in Koor, daarop volgend was hij voorzitter van de Muziekcommissie en secretaris van de Raad van Elf. Dit Raadslid heeft samen met de Kruikinnen en Kruiken ongelofelijk veel zin in zijn vijfde jaar, en dat is beslist “ongelooge waor”!

Willem-Jan Goosen


Het Carnavaleske van het Dommelbaorzedurp is er nu toch wel echt uit. Ook de jaren dat Sjakermans aan het Puberen was in het Oeteldonkse achter de bar bij café Gompie heeft deze man er vakkundig uitgestudeerd hier in Kruikenstad. Lag daar wellicht al de passie voor de Horeca? Wie zal het zeggen. Wat we wel weten is reeds geschiedenis. De helft van zijn leven is den beste mensch woonachtig in Kruikenstad. Toen hij net een blauwe maandag lid was van cv den Pallieterkes leerde hij zijn Janneke kennen. Ongekende liefde tussen WJ en Janneke bracht hen twee prachtige kruikinnen, Pippa en Teddy. Samen met hond Robot is het echt een heerlijk gezin. Al weer ruim een jaar woonachtig in het pittoreske Knollevretersgat. Maar als ze het hem vragen dan blijft het toch gemeente Kruikenstad. Hoe hard er ook op het schoolplein gelobbyd wordt, Sjaak laat zich niet verleiden door de Knollevreters. Dit prachtige lustrum jaar, voor de vierde maal, staan ons Teddy, Pippa, Janneke en hond Robot langs den opstoet om papa te bewonderen op de, wederom, een na hoogste trede van de Prinsewagen. “Willem kijkt in zijn glazen bol en ziet dat het helemaal goed gaat komen dit jaor. Ongelooge w..…  “

Izaak Kluit


4 keer 11 jaar geleden geboren in Nijmegen, Knotsenburg, maar al meer dan helft van zijn leven woonachtig in Kruikenstad. Na enkele omzwervingen van Vogeltjesbuurt tot de Heuvel uiteindelijk samenwonend met Eva in de mooiste straat van het dwaalgebied; De Poststraat! Al meer dan 7 jaar trots lid van de stilste club van Tilburg: CV Nie Lulle Mar Vulle, residentie Café De Paris. Hier zijn op carnavalsmaandag meer mensen binnen dan ons Roger kan zien! Sinds 2004 verbonden aan Q-Promotions en sinds 2015 aan Q-Signing. Het goede werk eist tijdig rusten! Dus naast hardlopen mag ook een balletje geslagen worden, denkend aan de inwendige mens is daarbij een must. Het zorgt immers voor hernieuwde frisheid van de geest. Dit jaar voor het derde jaar in de Raad van XI, deelnemen aan 5 keer 11 is dan ook een enorme eer. Gelukkig staat daarbij traditie en fist hoog in het vaandel. Dus laat het broederlijk en vrolijk feest maar weer beginnen…

Didier Pijnenburg


Al weer voor het derde jaar mag deze in Zevenaar geboren Kruik zich “Eén van de Elf” noemen. Als zoon van twee echte Snemmelèrs kon het haast niet anders dat ook hij besmet zou raken met het carnavalsvirus in Kruikenstad. Didier is 36 jaar oud, getrouwd met Marloes, hele trotse vader van zoontjes Ties en Cas en in het dagelijkse leven projectmanager bij een groot bouwbedrijf. In de carnavalswereld heeft hij zijn ervaring opgedaan als trompettist bij een aantal bekende orkesten, waaronder Hofkapel De Sleutelsollers. Daarnaast heeft hij binnen de Carnavalsstichting Tilburg 9 jaar deel uitgemaakt van de Muziekcommissie. Carnaval zit bijna letterlijk in zijn bloed en hij heeft dan ook enorm veel zin om met het gehele Gevolg dit jubileumjaar in te mogen gaan, want het is Ongelooge Waor, Kruikenstad Bestaat 55 Jaor!

Jurgen Schepens


Jurgen Schepens is 32 jaar en geboren en getogen in Kruikenstad. Ruim 30 jaar lang heeft hij op verschilende plekken in Kruikenstad gewoond; Reeshof, Oud-Noord en in het centrum. Sinds 2017 heeft hij echter zijn geliefde Kruikenstad samen met Manon verruild voor Ballenfruttersgat. In het dagelijks leven is Jurgen werkzaam als operationeel manager bij Young Perfect. In zijn vrije tijd gaat Jurgen graag de natuur in met de hond, of op pad met zijn oldtimer. Daarnaast is Jurgen standaard aanwezig bij de thuiswedstrijden van Willem II. Het carnavallen is Jurgen niet met de paplepel ingegoten, maar inmiddels is hij al heel wat jaren lid van KV de Görkese Turken. Hier heeft hij deel uit gemaakt van de Raad van XI, onder andere twee jaar als adjudant. Nadat hij deze rol had neergelegd heeft hij genoten van het openbare groen-oranje carnaval. Vorig jaar toegetreden, en dus dit jaar voor de tweede maal lid van de Raad van XI van Kruikenstad!

Emiel Brouwers


Een import Kruik die zijn hart verloren heeft aan Kruikenstad. Na 11 jaar Wallepoeper en 11 jaar Ballefrutter gaat hij in zijn 33e levensjaar de Raad van Elf in. Geboren tijdens Carnaval in de strenge winter van 1986, met de paplepel erin gegoten, Emiel had eerder een kiel aan dan een rompertje. Sinds november 2012 actief in de Commissie Spulleke(s) waar hij mede het Groen-Oranje gevoel in de stad heeft doen laten groeien. Als fervent carnavalsvierder is hij lid van c.v. D’n Slectie en in het dagelijks leven is eigenaar van IMAGEAU strategische creaties. Maar dit jaar hoopt hij met alle Kruiken en Kruikinnen het jubileumjaar groots te vieren!

Dave van Reusel


Geboren en nog steeds woonachtig in Kruikenstad, is Dave vereerd om in het Lustrumjaar te mogen debuteren in de Raad van Elf. In het dagelijks leven is hij werkzaam op het Microbiologisch laboratorium van een Farmaceutisch bedrijf buiten de stad. Tevens is hij sinds 3 jaar ook actief als secretaris van de landelijke Vereniging van Farmaceutische Microbiologie. Dave woont samen met zijn van oorsprong Bergse krab, Sophie. Als lid van CV de Vrijbuiters is hij wel bekend met de straten, kroegen en festiviteiten van Kruikenstad. Dave kijkt er met smart naar uit om het jubilerende groen-oranje feest te mogen vieren met onze Kruiken en Kruikinnen.

Giel Wagemakers


Deze onvervalste Kruik heeft het groen-oranje gevoel met de paplepel ingegeven gekregen en had vanuit de kinderwagen zijn eerste kennismaking met carnaval in Kruikenstad. Gaat met zijn leeftijd van 3×11 dan ook voor zijn vierde lustrum van de CST en is apetrots dat hij deel mag uitmaken van (de lustrumlichting binnen) de Raad van Elf. Uiteraard zal hij zijn maotjes van CV Veul Gère missen maar of zijn zangkunsten daar gemist worden, daar geeft hij geen duidelijkheid over. Naast feest vieren met Veul Gère, is Giel al sinds 2013 actief binnen de commissie Festiviteiten. Samen organiseren zij tal van festiviteiten, van de Groen-Oranje VrijMiBo tot en met et Sebiet en heeft hij met Kruikenstad in Koor zijn Floor leren kennen. Met carnaval neemt hij vakantiedagen op in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis op de afdeling Beheer Zorg Systemen waar hij applicatiedeskundige en trainer van OnsEPD is. Dat hij er dan niet is, is voor zijn collega’s geen verrassing en ze hadden niet anders verwacht dan dat Giel ergens vooraan in de polonaise loopt. Hij zal ze dan ook niet teleurstellen en hij ziet er Ongelooge waor naar uit om er dit jaar samen met alle Kruiken en Kruikinnen een mooi carnaval van te maken.

Lijfwacht

Pieter Jan Herings


Met 23 lentes jong mag Pieter Jan dit jaar voor het tweede jaar deel uitmaken van de Lijfwacht. Hij woont inmiddels al vier en een half jaar in het bruisende Tilburg. Hij zit in zijn laatste half jaar van zijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg. Momenteel is Pieter Jan vijfdejaars bij het TSC St Olof en Vriendenclub S.O.S.. Jarenlang heeft hij gehockeyd bij RKHV Union en maakt sinds drie en een half jaar officieel deel uit van Tilburg Heren 5. Pieter Jan heeft er ontzettend veel zin in om dit jaar wederom deel uit te maken van het gevolg van de Prins en er een geweldig Lustrumjaar van te maken. Hij zal de mannen in de rode jaskes leiden in de rol van ‘Klèène Veur’ ofwel Voorzitter van de Lijfwacht dit seizoen. Vèèf keer elluf gaat goed gevierd worden met alle Kruiken en Kruikinnen!

Teun Verdijk


Teun Verdijk is dit jaar voor de tweede keer onderdeel van de Lijfwacht der Prins. Geboren in Veghel en heeft altijd mogen wonen in het mooie Berlicum ookwel; Dun Birrekoal. Inmiddels is hij vierde jaars student Technische bedrijfskunde aan de Avans Hogeschool in Tilburg. Hij woont op het PEB huisch aan de Veldhovenring. PEB is een Dispuut van T.S.R Vidar. Ondanks het feit dat hij bij een roeivereniging zit, is hij niet zo’n fan van roeien. Wel houdt hij erg van andere sport. Sinds afgelopen jaar opnieuw begonnen met hockeyen en met de mannen van heren 10 schittert hij wekelijks op de velden van HC TIlburg. Verder heeft Teun na vorig jaar bijzonder veel zin om weer opnieuw het rode jasje aan te mogen trekken om zich helemaal gek te bombezjoere met alle kruiken en kruikinnen!

Bob Swaak


Bob Swaak is 21 jaar, een geboren Kruikenzeiker en  gaat voor het tweede jaar de Lijfwacht in. Hij studeert Organisatiewetenschappen aan de universiteit van Kruikenstad. Daarnaast woont hij met 3 vrienden samen en voetbalt hij bij Sarto in het Tweede. Carnaval is er bij hem met de paplepel ingegoten vroeger, met een oud-Adjudant als vader. Hij heeft er weer ontzettend veel zin in dit jaar en wenst alle Kruiken en Kruikinnen een fantastisch jubileumjaar!

Rens Merkx


Rens zal dit jaar vol passie en trots voor het eerst deel uitmaken van de Lijfwacht. Deze fanatieke carnavalist is geboren in Lampegat, maar zodra de kans zich voordeed meteen vertrokken naar het mooie Kruikenstad. Hij is hier woonachtig in de mooiste straat die de stad rijk is, namelijk in de Tuinstraat bij Dispuut Pallieter. Verder voetbalt Rens in het team van de studentenvereniging TSC St. Olof, heeft hij een eigen bedrijfje, houdt hij erg van (drinken met) gezelschap en studeert hij in zijn vrije tijd Bedrijfskunde in ’s Hertogenbosch. Hij kijkt ontzettend uit naar het carnavalsseizoen en gaat er een onvergetelijk jaar van maken met de rode jasjes, het gevolg en alle andere Kruiken en Kruikinnen. Alaaf!

Wout de Beer


Wout de Beer is 19 jaar jong en geboren en getogen in de schôônste stad van’t laand. Dit maakt hem dan ook een echte kruik! Hij zal dit jaar voor het eerst deel uitmaken van de Lijfwacht der Prins. Wout heeft zijn middelbare school gedaan op het Koning Willem 2 College, Nu studeert Wout Handel in de Bosch. Als inwoner van Tilburg, als student in Tilburg en natuurlijk als Kruik van Kruikenstad. Nu Wout dit jaar onderdeel uitmaakt van ‘de rode jasjes’ en daarmee het echte carnaval gaat vieren, is voor hem het plaatje van deze stad compleet. Wout heeft net als zijn mede lijfwachten ontzettend veel zin om er een onvergetelijk carnavalsseizoen van te maken!

Bram van Mil


Als echte Kruikenzeiker in hart en nieren komt Bram van Mil dit jaar voor het eerst de lijfwacht versterken. In het dagelijks leven is hij partymanager bij Bonheur Horeca Groep in het stadion van ons Rood-Wit-Blauwe leger. Hij heeft tijdens zijn inmiddels afgeronde opleiding als Horeca Ondernemer Manager de tropische carnavalssfeer in Aruba mogen ervaren. Gelukkig kwam hij erachter dat niks kon tippen aan onze Brabantse gezelligheid! Op sportief gebied heeft hij vroeger altijd op topniveau gehockeyd! Door de jaren heen kwam hij erachter dat de derde helft meer z’n ding was. Hij heeft de transfervrije stap gemaakt naar het felbegeerde Heren 6. Hij heeft er hoe dan ook onwijs veel zin om samen met z’n mede lijfwachten er een onvergetelijk carnavalsseizoen van te maken.

Bart Ghering


Bart Ghering werd op 12 december 1995 geboren in “de schônste stad van ‘t láánd”. Zijn vader is oud-raadslid en oud-adjudant, zijn moeder heeft verschillende commissies gedaan en zijn zus is de jongst onderscheiden kruik ooit. Een kruik  in hart en nieren waar het carnavalsvirus vroeg begonnen is. In het dagelijks leven studeert Bart Small business en Retail management en is hij trainer/coach van MD1 bij HC Tilburg. Een aantal jaren heeft Bart tijdens carnaval al in een rood jasje rondgelopen, dit was alleen als skileraar in Zell Am See. Nu hij eindelijk in Kruikenstad het rode jasje aan mag trekken heeft hij ontzettend zin om met alle kruiken en kruikinnen er een groot feest van te maken!

Thom den Biesen


Dit jaar maakt Thom den Biesen zijn debuut als Lijfwacht der Prins. Deze 21 jarige jongen studeert momenteel Communicatie op de Fontys. Daarnaast is hij actief lid van Vriendenclub Floret. Tevens heeft deze fanatieke carnavalist ook een erg grote passie voor sport, zo staat hij dan ook regelmatig met meerdere van lijfwachten op zondag een potje te hockeyen. Na enkele jaren carnaval te hebben gevierd in Tilburg is het voor Thom de kers op de taart om dit jaar het felbegeerde ‘rooie jaske’ te mogen dragen. Hij heeft dan ook ontzettend veel zin om er met alle kruiken en kruikinnen een onvergetelijk carnavalsseizoen van te maken.

Hofkapel

Joost van den Broek (d’n veur) – Trompet


Deze rasechte kruikenzeiker staat weer te popelen om zich in het feestgedruis te storten, dit maal, ongelooge waor, voor de 13e keer als trompettist van Hofkapel de Sleutelsollers.
Als voorzitter van de hofkapel probeert hij het seizoen 2018/2019 in goede banen te leiden en alles zo soepel en makkelijk mogelijk te laten verlopen in goed onderling overleg met overige bestuursleden en muzikaal leider. In het dagelijks leven werkzaam als commercieel medewerker bij de Fa. Jan Verschuuren BV, daar waar ook elke dinsdagavond de repetitie plaatsvindt. Nog steeds genieten van lekker eten, voetbal kijken, lekker op vakantie gaan en gewoon alles proberen uit het leven te halen wat mogelijk is, samen met vriendin Ingrid en onze 4 kinderen. Zeker in ons jubileumjaar 5 x 11 nog steeds trots om de Prins van Kruikenstad voor te mogen gaan in het openbaar carnaval in Tilburg met een fijne groep muziekvrienden.
Want het leven is nog steeds een feestje, waarbij je zelf de slingers moet ophangen….en voor de muziek moet zorgen !!

Antoine Daemen – Trombone


Antoine is een geboren kruikenzeiker, maar woont al vanaf 1995 in Ballenfruttersgat. Hij is getrouwd met Angelique. Hij werkt als produktie supervisor bij Selko Feed Additives  te Tilburg . Deze “notenvirtuoos” speelt 1e trombone bij de Sleutelsollers doet dit met heel veel plezier en passie. Hij haalt dan ook veel van inspiratie uit de jazzwereld, waarin hij erg actief is. Antoine speelt namelijk ook nog eens in drie dixieland-orkesten en is door het jaar heen erg muzikaal actief. Een andere passie van Antoine is vliegvissen. In binnen– en buitenland probeert hij met zijn eigen gemaakte creaties roofvissen  te belagen.

Martijn Embregts – Trompet


Voor het 8e jaar trompettist bij de hofkapel. En voor het 3e jaar als voorzitter van de commissie Herremenie verantwoordelijk voor kapellen, verenigingen en het kruikenpaar voor de CST. Martijn is een geboren en getogen kruik, en geniet elke dag van het leven samen met zijn vrouw Linda en hun twee kinderen Sterre en Stijn. In het dagelijks leven is hij werkzaam als Key Accountmanager bij Simac Electronics. Daar is hij verantwoordelijk voor mobiele tele- en datacom en utiliteit. Carnaval is voor Martijn één van de mooiste periodes van het jaar, en hij kan niet wachten tot het weer begint.

Leon Schapendonk – Trompet


Deze 48 jarige Bourgondiër speelt al voor het 10e  jaar bij de Sleutelsollers. Leon is een geboren kruikenzeiker en woont nu al 23 jaar in Pezerikkengat. Hij is parttime magazijnmedewerker bij DUX INTERNATIONAL, maar vooral huisman. Leon is getrouwd met Helma en ze hebben 3 kinderen: Rens, Marit en Imke. Hij houdt van lekker eten en drinken, en blijft het liefst in Nederland op vakantie. Verder kijkt hij graag sport en doet hij zelf aan hardlopen en mountainbiken. Leon heeft na 30 jaar de oudste carnavalsvereniging van kruikenstad ingeruild voor een van de jongste, en is nu lid van cv JE JE TIS WE.

Franco van Ierland – Trompet


Franco speelt dit jaar voor het 29ste jaar mee als trompettist van de Sleutelsollers. Hij is al 33 jaar getrouwd met Monique en ze hebben samen twee kinderen, Jennifer en Jeffrey. Franco is werkzaam als medewerker van de TD bij NedTrain componenten in Berkel-Enschot. Muziek maken is er met de paplepel ingegoten want Franco speelt nog in twee jazz bandjes, Jurbena en de Mardigras jazzband. Zijn vakantiestek is Zeeland waar hij zich erg thuis voelt, in de zomer rijdt hij ook graag motor.

Remco Smulders – Trombone


Carnaval is hem 34 jaar geleden met de paplepel in gegoten en dit jaar gaat hij voor het 12e  jaar mee met “Hofkapel de Sleutelsollers”. Samen met zijn vriendin Masja woont hij in Kruikenstad en in het dagelijkse leven is hij bezig met het verzorgen van lessen op survival gebied, hierdoor is hij regelmatig in het buitenland te vinden. Verder is hij graag bezig met sporten, op de racefiets zitten en hardlopen zijn dan ook zijn favorieten! Maar nu eerst weer alles op alles zetten voor 11-11 en carnaval!

Arnoud Verschuren – Grote Trom


Na een geweldig eerste jaar speelt Arnoud dit jaar voor het tweede jaar bij de Sleutelsollers. Deze echte kruikenzeiker is al jaren actief met Carnaval. 48 jaar oud, getrouwd met zijn Debbie, vader van twee zoons Justin en Dylan en natuurlijk hoort vriendin Nada er ook bij. Is werkzaam als verkoopadviseur bij ALKU kunststof kozijnen hier in Kruikenstad. Kijkt er weer naar uit samen met zijn zoon Justin en de Sleutelsollers door Kruikenstad te toeren en is blij dat het eindelijk weer gaat beginnen. Hij heeft er erg veel zin in en gaat er zeker van genieten.

Roy Horsten – Trompet


Vanaf zijn 7e jaar speelt hij al trompet en is als invaller ooit begonnen bij de Sleutelsollers. Nu mag hij voor het 3e  jaar zijn muzikale klanken weer gaan laten klinken. Het is voor hem een eer om dit te mogen doen, en bovendien een eer om zijn Opa, oom, en vader te mogen opvolgen. Hij is een geboren en getogen Kruikenzeiker want vanaf zijn 8ste jaar stond hij al samen met zijn vader op het podium muziek te maken met Decibel. Naast de Sleutelsollers speelt Roy ook nog bij Morava dit is Tsjechische muziek. Roy is getrouwd en heeft twee kinderen en heeft weer veel zin in het nieuwe seizoen.

Justin Verschure – Trombone


De 20-jarige Justin is een geboren en getogen kruikenzeiker, carnaval zit in zijn bloed. Al op jonge leeftijd, vanuit de kinderwagen, ging Justin met vaders mee om carnaval te vieren. Op zijn 8e is Justin trombone gaan spelen, dit jaar speelt hij voor het derde volledige jaar bij de hofkapel nadat hij na een seizoen van invallen is blijven plakken. Sinds vorig jaar mag zijn vader dan ook met hem mee op pad in plaats van andersom!
Buiten de hofkapel is Justin muzikaal actief bij het Euregio Jeugdorkest, een symfonieorkest met ongeveer 100 muzikale talenten en conservatorium studenten voornamelijk uit Nederland en België. Justin Studeert Technische bedrijfskunde in Tilburg. Daarnaast houd Justin ervan om een drankje te doen of een lekkere hap te eten samen met vrienden en zijn vriendin.
Justin heeft erg veel zin om ook dit jaar weer met het gevolg van de prins op stap te gaan en kijkt uit naar de leuke momenten die dit jubileumjaar zullen gaan brengen.

Jürgen Kemkes – Trombone


Voor het vierde jaar als Sleutelsoller zal Jürgen met zijn Bass-trombone de lage noten weer op gaan zoeken. Als geboren en getogen kruikenzeiker is hij al zijn gehele leven bezig met muziek, welgeteld zo’n 26 jaren. Als klein jong begonnen op de snare-drum wat hij altijd met veel liefde en plezier gedaan heeft (en nog). Zo’n vijf en half jaar geleden toch maar eens opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging, en eigenlijk ook altijd al wel zijn oogappeltje de Bass-trombone. Naast de Sleutelsollers speelt Jürgen dit instrument ook bij een drumfanfare en brassband. Tussen al het muziekgedruis door is hij eigenaar van technisch tekenbureau Juke projects. Met veel enthousiasme kijkt Jürgen uit naar het aankomende carnavalsseizoen!

Peter Smits (d’n leider) – Sousafoon


Zijn carnavalsroots liggen in Lampengat en Rommelgat (Eindhoven en Veldhoven). Zijn opa was Prins carnaval voor de vereniging, zijn vader speelde daar in de carnavalsband, carnaval is hem dus met de paplepel ingegoten. Hij werkt al zeven jaar als leraar op het Beatrix college in Tilburg en woont bijna een jaar samen met zijn liefste vriendin Marenne.
Voor alweer het 19de seizoen in Kruikenstad als lid van “Hofkapel de Sleutelsollers” laat hij de bronstige klanken van zijn sousafoon klinken. Voor het 11de jaar op rij geeft hij sturing aan deze geweldige club muziek als muzikaalleider, zodat de Prins, zijn gevolg en alle Kruiken en Kruikinnen van de nodige muziek worden voorzien. Met 41 jaren jong en bruisend van energie is dit…Peter Smits.

Michiel Smits (d’n centenbaos) – Trompet


Alweer voor het 19e jaar komt Michiel vanuit Rommelgat, Veldhoven, naar Kruikenstad. Hij is getrouwd met Bregje en heeft een zoon Jurre die is geboren op 11-11 (ongelooge waor!) en dochter Nanne. Michiel is werkzaam als Systems Engineer bij Allegion. Van kleins af aan, dat wil zeggen in de reiswieg op het biljart van de kroeg, is hij al betrokken bij het carnavalsgebeuren. Toen hij met zijn 7 jaar net een trompet kon vasthouden speelde hij al mee in de ‘boerenkapel’ van zijn carnavalsvereniging in Lampegat. Bij toeval kon hij een jaartje invallen als trompettist bij de Hofkapel van Kruikenstad en hij is sindsdien blijven plakken. Jarenlang heeft hij alles rondom de Hofkapel in goede banen geleid en doet dat inmiddels samen met de andere bestuursleden in zijn rol als penningmeester.

Arie van Iersel – Kleine trom


Arie is als slagwerker al 23 jaar een van de drijfveren van de sleutelsollers. Sinds zijn zevende levensjaar is hij al besmet met het muziekvirus. Arie is nu 59 dus al een halve eeuw bezig in de muziek en het verveelt hem nog steeds niet. Muziek is een deel van zijn leven, een uitlaatklep, een hobby, een tijdverdrijf waaraan hij al heel wat vrienden en kennissen aan heeft over gehouden. Door de muziek is hij ook zijn vrouw tegengekomen waar hij dit jaar 33 jaar mee getrouwd is en ze zijn samen de trotse ouders van hun twee dochters. Arie is een echte levensgenieter en houd van gezelligheid. Hij vind het heerlijk samen met vrienden op een terras, met zijn allen eten bij de Griek , maar ook een avondje op de bank daarvan kan hij genieten. Zijn favoriete vakantieland is Kroatië waar hij al sinds vele jaren zijn zomervakantie op de camping verblijft. Arie zijn grote droom is om al die dingen nog ooit te kunnen doen waar hij op dit moment niet aan toekomt, maar vooral gezond blijven vind hij het aller belangrijkst.

Marco Priem (d’n sik) – Sousafoon


De secretaris van deze muzikale club, speelt al vanaf zijn 18e op enthousiaste wijze sousafoon, en voor het 10e  jaar is hij bij de Hofkapel de helft van de bassen. Marco Priem is 47 jaar en een echte geboren en getogen Kruikenzeiker. Zover de familie stamboom terug te leiden is zijn ze allemaal geboren in Kruikenstad. Tot zijn 25ste heeft hij op Broekhoven gewoond, en is na het huwelijk met zijn Ursula naar het westen van Tilburg verhuisd.  Als Opzichter Openbare ruimte is hij werkzaam bij de overheid. Met zijn vrouw en twee kinderen deelt hij het liefst de leuke dingen van het leven. Hij houdt van lekker eten en drinken, vakantie naar het heerlijke Italië en de Zeeuwse kust. Hij heeft op jeugdige leeftijd ooit een Bastuba in zijn handen geduwd gekregen, sindsdien is hij verknocht aan dit instrument. Voor Hofkapel De Sleutelsollers is Marco eveneens de contactpersoon. De saamhorigheid die vanaf 11-11 weer gevoeld en beleefd wordt is ongekend, voor Marco mag het alléén daarom al het hele jaar carnaval blijven.

Geert Peeters – Trombone

Sinds 2014 lid van Hofkapel de Sleutelsollers als trombonist. Samen met Remco neemt Geert de 2e trombonepartij voor zijn rekening. Samen met zijn schuifmaten en de twee bassisten vormt hij de zware jongens van de hofkapel. Geert is in 1973 geboren en getogen in het Broekhovense,  heeft zelfs jarenlang in dezelfde straat als Marco gewoond en samen hebben zij jarenlang als Starksky en Hutch de buurt onveilig gemaakt. Na wat omzwerving binnen Kruikenstad woont Geert samen met zijn vrouw Marion vanaf december 2018 weer in het zuiden van Kruikenstad op Broekhovens grondgebied. Muziek maken is zijn passie en naast de Sleutelsollers speelt Geert 1e trombone bij de MidWestBand. Dit is de bigband van het politiekorps Zeeland-West-Brabant alwaar zijn vrouw werkzaam is. Geert is al ruim 20 jaar werkzaam bij CZL-Tilburg BV, een bedrijf wat gespecialiseerd is in oppervlaktebehandelingen van metaal. Hier neemt hij de gehele expeditie voor zijn rekening. Samen met zijn vrouw houd hij van de goede dingen van het leven. Hij houd van lekker eten en drinken en voor een heerlijke vakantie naar het zonnige Turkije samen met zijn vrouw is hij altijd te porren. 11-11 staat standaard rood aangemerkt in zijn agenda want dan begint het carnavalsseizoen weer en Geert staat dan weer te popelen om vanaf 11-11 tot en met carnaval op stap te gaan met de Prins en zijn gevolg en lekker te gaan knallen met de hofkapel.

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…