Nieuwjaarswens Prins Robèrt d’n Irste

Gepubliceerd op Thursday 31 December 2015 31 December 2015

Beste Kruiken, lieve Kruikinnen,

Mijn tweede termijn als Prins van Kruikenstad is kort, maar ook zéér krachtig. 11 november staat me nog bij als gisteren en over een paar weken vieren we alweer carnaval. In de weken na dat geweldige Elf-elf-feest op het Willemsplein zag ik dat er weer keihard wordt gewerkt om ook in dit korte carnavalsseizoen alles goed te organiseren. Affeseere doe gin zeer in Kruikenstad, dat is duidelijk! Al die enthousiaste carnavalsvierders zorgen samen voor lange, feestelijke weekenden waarin we met de Prinsebus door Kruikenstad toeren om de evenementen, jubilea en andere feesten te bezoeken.

Tijdens het Blèrconcours hoorden we met ‘Zèmme Dan!’ de nieuwe carnavalskraker van dit seizoen, op de website lezen we verrassende verhalen over de vele verschillende Kruiken en Kruikinnen die Kruikenstad rijk is en diverse jubilerende verenigingen ontvingen ons weer met open armen om samen hun 11-, 44- of zelfs 55-jarig bestaan te vieren.

waogeslouweEn dan staat ons nog zóveel moois te wachten. Op zaterdag 9 januari gaan we meteen lachend van start bij het door K.V. de Fènpruuvers georganiseerde Leuterconcours in het Kruikenhuis (Midi Tilburg). Datzelfde weekend is het een dag later tijd voor het Waogeslouwe. De bouwers van de grote wagens staan weer te trappelen om de bouwhal te openen en te laten zien wat ze nu weer in petto hebben voor d’n Opstoet (mijn Adjudant Jeroen en ikzelf serveren die middag overigens een lekkere kop erwtensoep). Twee weken later staat 013 in het teken van het Prinsebal, waarbij in een lange traditie het weer mogelijk wordt aan te schuiven bij het Louwdiner. Ook voor de jonge Kruiken en Kruikinnen wordt er van alles georganiseerd. Naast het Kènderwaogeslouwe op dinsdag 12 en donderdag 14 januari strijden zes jonge DJ’s tijdens het nieuwe evenement #Kruikenparty om de titel van KruikenDJ 2016. Volgens mij is er geen mooiere manier om carnaval op jonge leeftijd zo bijzonder te maken.

Dit is zomaar een greep van wat er nog gaat komen. Wat ben ik weer ontzettend trots op Kruikenstad dat ik al deze festiviteiten als Prins mag bijwonen. Al die grote en kleinere evenementen, en al die verschillende Kruiken en Kruikinnen, van jong tot oud, zorgen namelijk samen voor die ijzersterke groen-oranje beleving in Kruikenstad!

Ik wens jullie allemaal een gezond, gelukkig en feestelijk 2016 toe!

Met carnavaleske groet,

Robèrt d’n Irste,

Prins van Kruikenstad

Afsluiting Email CST(SM)

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…