Bekend carnavalsgezicht brengt album uit door middel van crowdfunding

Gepubliceerd op Tuesday 5 July 2016 5 July 2016

Album ‘Alles’ is vooral autobiografisch en herkenbaar

Voor veel fervente carnavalsvierders is Anton Kwantes een bekend gezicht: als oprichter van De Elstars, als tekstschrijver voor carnavalsliedjes bij het blèren of als voormalig muzikant bij Trammelanto, de VIPkus en ’t Z.O.O.I. Zijn schrijfkwaliteiten zet hij echter ook in buiten het carnavalsseizoen. In april nam hij een LP op, genaamd Alles. Via crowdfunding enthousiasmeert hij liefhebbers om hem te steunen.

Op het album Alles, dat in september wordt gelanceerd, is Anton terug te horen als vertolker van het serieuze Nederlandse lied. Anton: “Mijn stijl is een combinatie tussen kleinkunst en popmuziek. Met autobiografische teksten waarin veel mensen zichzelf kunnen herkennen. Ik ben erg trots op het eindresultaat, dat mede door de samenwerking met zoveel professionals prachtig is geworden.” Hoewel hij zelf de financiering voor de plaat al op orde had, sprak crowdfunding hem dermate aan, dat het project nu via www.tilburgvoorcultuur.nl te ondersteunen is. “In ruil voor hun bijdrage krijgen donateurs een optreden, een gesigneerde LP of een replica van het artwork op de hoes.” Anton steunen kan nog tot en met zondag 17 juli, die dag loopt de crowdfundactie af.
anton kwantes en band
Op 8 september is de officiële lancering van Alles bij Diggers Recordstore aan de Korvelseweg. Met hopelijk veel (radio)exposure als gevolg. Voorzichtig kijkt Anton ook al naar carnaval 2017. “Het motto? Ja natuurlijk, daar kunnen we weer alle kanten mee op, ook voor het schrijven van liedjes. Er komt na de zomer vast weer genoeg inspiratie!”

de hele band van anton kwantes

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…