Blèrconcours: minder deelnemers, niet minder feest!

Gepubliceerd op Sunday 5 January 2014 5 January 2014

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Afgelopen zaterdag werd het Blèrconcours gehouden in poptempel 013. Door de gekozen datum van 4 januari moesten veel deelnemers verstek laten gaan door nieuwjaarsconcerten en- recepties en minder voorbereidingstijd in verband met kerst en oud en nieuw. Maar het feest was er niet minder om. Kruikenstad had er zin in! Het werd een groot muzikaal nieuwjaarsfeest.

In twee categorieën werd gestreden om de prijzen. De categorie Blèren is de meer traditionele categorie. De deelnemers schrijven zelf muziek en tekst. De winnaar levert hét carnavalsnummer voor aankomend seizoen waarmee Prins Joost d’n Irste binnenkomt tijdens al zijn bezoeken. De categorie Vur de Leut laat meer vrijheid aan de deelnemers. Hier kan ook opgetreden worden met muziek op band en er kunnen ook andere muziekstijlen gekozen worden.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Hoog niveau

Minder deelnemers wilde zeker niet zeggen dat het niveau lager was. In tegendeel zelfs! Er werd op het scherpst van de snede gestreden door de zes deelnemers in de categorie Blèren en de vier deelnemers in de categorie vur de leut. Toen de kruitdampen waren opgetrokken en het feest in de zaal nog volop bezig was,werd een gastoptreden verzorgd door de Dorini’s (bekend van onder andere Drie Uurkes vurraf van Omroep Brabant) dat de sfeer nog verder verhoogde.

Winnaar in de categorie Blèren werd C.V. G.T.E.T.G (Ginne Tèèd En Toch Gekoome) met het nummer Doede gij dè Dikkels. Een aanstekelijk nummer waar Prins Joost en zijn gevolg mooi op kunnen binnenkomen. Niet alleen de vakjury vond dit het beste nummer, maar ook de publieksprijs werd binnen gehaald door G.T.E.T.G.

Blerconcours 2014

De categorie Vur de Leut werd een prooi voor C.V. Veul Sjaans, die een gospelnummer lieten horen met de titel: ‘vallen en opstaon meej de Sjaans’, waarop je wel móest dansen. Veul Sjaans viel naast het nummer vooral ook op door de paarse gospel pakken. Deze vereniging won naast de eerste prijs ook de publieksprijs in de categorie Vur de Leut.

De avond werd geopend met een druk op de knop door Prins Joost d’n Irste, die daarmee meteen het nieuwe officiële Youtube kanaal van de Carnavalsstichting opende. Dit kanaal is te bereiken via deze link: http://www.youtube.com/user/kruikenstadkanaal. Dit kanaal zal vanaf nu gebruikt worden als openbaar film archief van de Carnavalsstichting. Films van alle deelnemers van het Blèrconcours zullen op dit kanaal geplaatst worden. Dit komt in plaats van de CD die voorheen gemaakt werd naar aanleiding van het Blèrconcours. Wij zullen u uiteraard via deze site laten weten als de nummer te bekijken zijn![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?