Blèrconcourswinnaar Kaaw Buffet heeft plezier én een missie

Gepubliceerd op Friday 18 December 2015 18 December 2015

Blèrconcourswinnaar Kaaw Buffet heeft plezier én een missie
Een steentje bijdragen aan een moderner carnaval

Zaterdag 12 december 2015 ging nieuwkomer Kaaw Buffet er tijdens het 51e Blèrconcours met de overwinning vandoor. En daarmee kon de vereniging meteen een van de eigen doelen van het huidige carnavalsjaar wegstrepen.

Tamar Bink stond samen met een groep vrienden en vriendinnen aan de geboortewieg van Kaaw Buffet. “Samen maakten we een doelenlijst met belangrijke en minder belangrijke mijlpalen. Zo noteerden we dat binnen drie jaar de onderste rij van de FEBO-automatiek tijdens carnaval gevulde eieren moest bevatten. Een doel dat nog niet behaald is, overigens. Daarnaast stond meteen vast dat we jaarlijks een bijdrage wilden leveren aan carnaval, het liefst op een eigentijdse manier.”

Bloedfanatiek
De manier waarop Kaaw Buffet zich voorbereidde op het Blèrconcours was zeker modern en absoluut doordacht te noemen. Tamar: “Zoals altijd begon het grappig. Tijdens een vergadering in oktober hadden we het over onze doelen en Peter Vingerhoets, ook lid, opperde deelname aan het Blèrconcours. Iedereen was enthousiast en zag er de lol wel van in. En dus gingen we er met z’n allen voor. Toen het plan eenmaal concreet werd, werden we bloedfanatiek. Lauran van der Sande ging aan de slag met de muziek. Peter Vingerhoets en Rene Bink schreven de tekst. De Elstars gingen ondertussen al een tijdje door het leven als onze officieuze hofkapel. Ook zij zegden toe. En zo was ‘Zèmme Dan’ een feit.”

Videoclip op YouTube
Het eigentijdse karakter van het nummer werd zaterdag bejubeld door de jury, die erg gecharmeerd was van het tempo en het feit dat er níet voor een typisch carnavaleske hoempa was gekozen. Voor Kaaw Buffet was de enthousiasmerende snelheid van het nummer niet genoeg. Tamar: “Als Zèmme Dan echt de kans wilde krijgen om een carnavalssucces te worden, dan mocht een clip niet ontbreken. Dat hoort er gewoon bij vandaag de dag. En dus hebben we ons nummer opgenomen en ook vastgelegd op video. Die clip is nu te zien op YouTube.”


Groots feest
Zoals het gaat met winnaars, kreeg ook Kaaw Buffet al verschillende verzoeken om op te komen treden. Tamar: “We laten het eens rustig op ons afkomen en gaan dan samen kijken wat past in de agenda. De overwinning hadden we namelijk echt niet zien aankomen. Bij alles wat we plannen, mogen we onze andere doelen niet uit het oog verliezen. Lol hebben en vrijblijvendheid aan onze leden bieden bijvoorbeeld, ik acht de kans dus klein dat we tijdens carnaval vijf dagen op het podium staan. Bovendien organiseren we op dinsdag nog een nieuw evenement. Maar hoe het ook zal lopen, deze overwinning was een groots feest en iets geweldigs om op terug te kijken!”

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?