Carnaval dit jaar ook thuis live te zien

Gepubliceerd op Friday 2 February 2018 2 February 2018

Kaartjes uitverkocht? Geveld door de griep? Dan kun je toch gratis meegenieten van carnaval in Kruikenstad. Thuisblijvers kunnen dit jaar voor het eerst verschillende carnavalsevenementen live op internet volgen. De Carnavalsstichting Tilburg verzorgt een professionele beeldregistratie van de Kruikenviering en Et Sebiet op Facebook. En Omroep Brabant doet verslag van de Opstoet en Kruikenstad in Koor.


(klik op foto voor grote versie)

Natuurlijk staan Kruiken en Kruikinnen het liefst tussen de feestgangers in de polonaise en zitten ze naast elkaar in de kerkbanken tijdens de Kruikenviering. Maar wie verhinderd of slecht ter been is, kan thuis en in Tilburgse wijkcentra en verzorgingshuizen toch meegenieten met de carnavalsvierders.

Wijkcentra ’t Sant en Heyhoef zijn twee van de plekken waar mensen terecht kunnen. Centrumcoördinator Ingrid van Stiphout hoopt tachtig enthousiaste wijkbewoners over de vloer te krijgen in ‘t Sant. “Vroeger was er in elke kroeg in de wijken wel iets te doen met carnaval, maar er zijn nu eenmaal minder kroegen tegenwoordig. Daarom is dit een prachtige manier om carnaval weer meer in de wijken te brengen”, aldus Van Stiphout.

Hoe werkt dat streamen dan?
De audiovisuele specialisten van Espressivo verwerken livebeelden van meerdere camera’s direct tot een tv-programma. De Carnavalsstichting Tilburg zendt deze beelden live uit via de Facebookpagina ‘Carnaval in Kruikenstad’ (www.facebook.com/kruikenstadnl). Carnavalsvierders kunnen terecht bij verschillende wijkcentra die de beelden laten zien op grote schermen. En natuurlijk kunnen thuisblijvers ook in iedere woonkamer in het land meekijken. Op de website van de Carnavalsstichting Tilburg, www.kruikenstad.nl, is een link beschikbaar.

Dit jaar wordt de Kruikenviering op maandag 12 februari om 13:00 uur live gestreamd. En op dinsdag 13 februari vanaf 21:50 uur is het laatste feestgedruis en de ceremoniële afsluiting van carnaval, Et Sebiet, op de Facebookpagina te volgen.

Stefan Jansen van de Commissie Communicatie van de Carnavalsstichting Tilburg is erg te spreken over deze innovatieve stap en ziet ook nog groei voor het project. “We zijn op basis van dit succes van plan om de komende jaren het aantal wijkcentra en verzorgingshuizen én het aantal evenementen dat te zien is uit te breiden”, zegt Jansen.

Op de televisie!
Twee van de grootste evenementen in heel Kruikenstad zijn met hulp van Citymarketing Tilburg bovendien op televisie te zien. Omroep Brabant doet in een spetterende uitzending verslag van de Opstoet op zondag 11 februari vanaf 12:30. Voorzien van kundig commentaar is de hele carnavalsoptocht van Tilburg op Omroep Brabant te zien. Meezingfestijn Kruikenstad in Koor is maandagavond vanaf 20:11 te zien op de Brabantse televisiezender.

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…