Carnavalshoroscoop

Gepubliceerd op Sunday 19 February 2017 19 February 2017

VISSEN

20 feb – 20 maart

In een kroeg, tijdens het Kruikenconcert, of in de polonaise: jij bent geboren rond carnaval en voelt je dan ook als een vis in de spoelbak. Maar pas op lief visstickje, dit brengt ook gevaar met zich mee! Blijf niet te lang hangen en vergeet je niet tussendoor even op te frissen (deodouche). Pas ook op voor glazen deuren en mannen met haken, maar het belangrijkste van alles; blijf hydrateren.

Jouw carnavalsmoment 2017:
In de rij voor de wc tijdens Kruikenstad In Koor

RAM

21 maart – 20 april

Rammen kunnen nogal koppig, agressief en bruusk uit de hoek komen. Dus Rammetje, let tijdens carnaval een beetje op de alcoholinname. Laat je niet overhalen voor nog een shotje tequila, als je al naast je barkruk ligt. Zo verknoei je een mooie carnavalsdag niet met een emotionele uitbarsting over iets onbelangrijks. Voor een positieve noot: met jouw originele kostuum zit je deze carnaval geramd.

Jouw carnavalsmoment 2017:
In het politiebusje na het Kaajbaandefist

 

26329a4f2250e67ecb9bea0d34bc45da

STIER

21 april – 21 mei

Lieve Stier, probeer je jaloersheid een beetje in te dammen tijdens carnaval. Je vriend of vriendin gaat er heus niet ineens met een Oeteldonker vandoor. En vrijgezelle Stieren: niet iedereen is van je avances gecharmeerd. Geef ook eens een rondje en heb geduld, dan wordt dit een carnaval om nooit te vergeten. Een waarschuwing: ga die in het rood-verkleedde Kruik uit de weg!

Jouw carnavalsmoment 2017:
Aan de bar met collega’s tijdens de Kruikenvrijmibo

 

brutus-the-bull-mascot-costume-bc-806441

TWILLING

22 mei – 21 juni

Tweelingen, jouw neiging om altijd de draak met iemand te steken, komt goed van pas tijdens carnaval. Je bent jong, creatief en je wilt wat. Probeer alleen een ander ook zijn of haar moment in the spotlight te gunnen.

Jouw carnavalsmoment 2017:
Gespot door de fotograaf tijdens de Opstoet

 

jedward-pic-getty-584432112

KREEFT

22 juni – 22 juli

Jij bent het luxehapje van deze carnaval. Bruine café’s en pils? Niet aan jou besteed. Zoek de luxe op in je uit-Amerika-geïmporteerde-kostuum en met een glas gin in je hand. Pas alleen op tijdens de carnavalszaterdag: die overdadige luxe trekt de verkeerde personen aan! Let op: je soulmate is verkleed als zeemeermin of zeemeerman.

Jouw carnavalsmoment 2017:
Op de trap van Theaters Tilburg tijdens het Twidde Kruikenconcert

 

f3aa72e9dc8303999fe7e32a32a51164

LEEUW

23 juli – 23 augustus

Jouw bazige kant wordt goed ontvangen tijdens carnaval. Tijd voor de volgende kroeg tijdens de kroegentocht? Jij neemt het voortouw. Staat iedereen al te lang droog? Jij regelt een rondje. Je beste vriend op de versiertoer? Jij bent de wingman of wingwoman. Wil je een fantastische carnaval hebben? Probeer dan ook eens aan jezelf te denken lieve Leeuw.

Jouw carnavalsmoment 2017:
Vrienden maken met de portier tijdens de Kroegendwèèltocht

 

cd3dfd1dc3ef23fc9d6c575a68933ef2

MAAGD

24 augustus – 23 september

In het normale leven ben je rustig, lief en een beetje een grijs muisje. Maar lieve Maagd. Tijdens carnaval ga je helemaal los, gaat het dak eraf en kan de trukendoos open: kies een keer niet voor het bloemetjesgordijn, maar ga los à la Sandy uit Grease (met leren legging) of als een halfnaakt karakter uit Game of Thrones. Shock je ouders, maar pas op: op carnavalszondag zou je ze wel eens tegen kunnen komen.

Jouw carnavalsmoment 2017:
The walk of shame op maandagochtend

 

adult-women-sexy-catholicism-nun-font-b-costume-b-font-uniform-the-font-b-virgin-b

WEEGSCHAAL

24 september – 23 oktober

Besluitloosheid kan je parten spelen deze carnaval. Nog in bed blijven stinken, of toch weer een Schrobbelèr-ontbijt? Naar een optreden van Veul Gère, of een broodje Jantje gaan eten? Lieve Weegschaal, go with the flow en geniet van alles wat op je pad komt. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar de laatste dag wordt voor jou het leukst. Even doorzetten dus.

Jouw carnavalsmoment 2017:
Oogcontact met de Prins tijdens Et Sebiet

f562a67644c00e85eacfa5f1901525f8

SCHORPIOEN

24 oktober – 22 november

Schorpioenen houden zich tot nu toe strikt aan hun goede voornemens: gezond leven, rekening houden met lichaam en geest. Maar ook als je de verleidingen van carnaval niet weet te weerstaan, is er geen man overboord. Bloeddoorlopen ogen en uitgelopen schmink: jij ziet er altijd fantastisch uit. Pas op met een late night snack op zondagavond: die zou wel eens verkeerd kunnen vallen.

Jouw carnavalsmoment 2017:
Bij de kluisjes van Poppodium 013 tijdens het Prinsebal

BOOGSCHUTTER

23 november – 21 december

Deadlines, een baan boven de rivieren of een partner die geheelonthouder is: er ligt genoeg op je bord en het is geen carnaval. Maar kun je dit feest der feesten wel echt missen? Is die papierwinkel echt belangrijker dan vijf dagen gezelligheid met je vrienden? Kom op Boogschutter, de boog kan niet altijd gespannen zijn!

Jouw carnavalsmoment 2017:
Op Station Kruikenstad nét voor de Inhaol

hooded-huntsman-mens-costume-11087

STEENBOK

22 december – 20 januari

Praktisch en verstandig, zo begin jij je carnaval. Alles is tot in de puntjes voorbereid: eten is gekookt, de outfits samengesteld, de EHBO-koffer staat stand-by. Maar helaas lieve Steenbok, Kruikenstad laat zich niet plannen. Reken op een hoop onvoorziene omstandigheden en onverwachte ontmoetingen. Als je hier voor open staat, wordt het een geweldig carnaval. Pas op met je kostuum-accessoires: ze zijn gewild.

Jouw carnavalsmoment 2017:
Wanneer je een oude bekende tegenkomt tijdens de Kruikenviering

 

387a4e6e6127fd1fc5e01349b6c5d759

WATERMAN

21 januari – 19 februari

Jij bent zo onbevooroordeeld en tolerant als ze maar komen. Erg handig tijdens carnaval, lieve Waterman, maar pas op dat je niet té sociaal overkomt! Na vijfentwintig rondjes en het doneren van een Kruikensjaal is het misschien tijd dat iemand anders een keer betaalt. Tip: laat je pinpas op maandag thuis.

Jouw carnavalsmoment 2017:
Tussen de kleine Kruiken, vooraan het podium bij Wipneus en Pim tijdens het Tjeukefist

s-l300

 

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?