Carnavalskleding inzamelen voor het goede doel

Gepubliceerd op Saturday 15 February 2020 15 February 2020 Inzamelingsactie Carnavalskleding

Carnavalsstichting Tilburg is op woensdag 12 februari een inzamelingsactie gestart voor carnavalskleding. Inwoners van Kruikenstad kunnen carnavalskledingstukken die zij niet meer dragen, doneren in speciaal daarvoor gemaakt boxen. De ingezamelde kledingstukken worden gedoneerd aan de Quiet Community Tilburg. Zij zorgen ervoor dat de kleding terechtkomt bij mensen die niet de middelen hebben om zelf carnavalskleding aan te schaffen.

Carnaval voor iedereen

“Samen groen-oranje” luidt de kernboodschap van Carnavalsstichting Tilburg. “We willen dat alle inwoners van Kruikenstad samen carnaval kunnen vieren. Ook de Kruiken en Kruikinnen die minder te besteden hebben” licht voorzitter Patrick Dewez toe. De stichting wil voorkomen dat deze doelgroep geen carnaval kan vieren, omdat ze geen passende kleding hebben.

Quiet Community

Quiet wil graag een verschil maken voor zoveel mogelijk mensen in een armoedesituatie. Bij een Quiet Community vinden de leden houvast om een sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Met de ingezamelde kleding kan de organisatie het voor mensen uit de community makkelijker maken om carnaval te vieren. Naast deze actie doneert Carnavalsstichting Tilburg voor het tweede jaar op rij 50 tickets voor het Tjeukefist, het kindercarnavalsfeest van Kruikenstad, aan de Quiet Community.

Inzamelingslocaties

Het inleveren van carnavalskleding kan nog tot en met woensdag 19 februari. De inzamelingsboxen staan op meerdere locaties verdeeld over heel Tilburg. In diverse wijkcentra, basisscholen en bij Dutsch Workwear. Mogelijk worden hier nog enkele locaties aan toegevoegd. Tijdens het ‘Proefblaoze’ aanstaande zaterdag zal er in de tent op het Piusplein ook een box staan.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?