Carnavalskrakers 2018

Gepubliceerd op Sunday 21 January 2018 21 January 2018

Natuurlijk wil je carnaval goed voorbereid ingaan, dat betekent dat je alle nummers wil kunnen meezingen. Mijn Sanseveria; van voor tot achter helemaal check. Dat nummer over die buurvrouw? Oef, die heb je nog meegezongen op het vorige bedrijfsfeest, ook check. Maar de nieuwe nummers, de nieuwe nummers is nog even wennen. Welke moet je dit jaar eigenlijk kennen? Om het jullie makkelijk te maken hebben we hier een overzichtje van de nieuwe kruikenkrakers. Trek daarom die luchtmicrofoon uit de kast, zet de douche open en oefen met ons mee!

Veul Gère – Solo
Ieder jaar gegarandeerd een nieuwe hit! Deze heren domineren de hitlijsten al 11+1 jaar en weten ons telkens weer te verrassen met nieuwe krakers. Dit jaar niet anders, heren braveau!

 

Jan Lauw en d’n Draadloze Oplaoiers – Bamihap
Kwamen vorig jaar nieuw binnen met een wereldhit, dit jaar proberen ze er een naast te zetten. Gelukt?

 

Ferry van de Zaande – Wè zit jouw haor tòch leuk
Sinds een paar jaar ingestapt in de carnavalskrakers. Vorig jaar een absolute kraker met “Al ge het mar Kort Hout” en dit jaar weer een lekkere meezinger! (en herkenbaar?)

 

CV de Jassen ft Dj Coenio – Inkakken is bijpakken
Ook deze heren hebben al een paar jaar een vaste plek in onze Kruikenkrakerslijst. Een bekend dilemma; naar huis of dubbel zo hard doorgaan? Of ook wel; inkakken is bijpakken! (echt een dilemma is het dus niet;))

 

CV De Raddraoiers – Man’s not zat
Al is het maar om de wereldhit die ze gecovered hebben, dit kan haast niet misgaan!

https://www.youtube.com/watch?v=mWUW-MWpJsQ

 

Alaafterparty – Stelt Oe Eige Nie Oan
Vorig jaar een nieuw geluid in carnavalsland van de eeuwig relxte Alaafterparty. Al carnaval ergens om zou moeten draaien is het wel “Stelt Oe Eige Nie Oan” en laten ze daar nou net een kraker over gemaakt hebben

 

Lamme Frans & Knuffelbeer – Wij Zijn Twee Vrienden (Bier en ik)
Komt ‘ie uit Eindhoven of uit Tilburg, we zullen een keer z’n geboortecertificaat opvragen. Tot die tijd houden we het erop dat Lamme Frans toch echt thuis hoort in deze lijst. Ook omdat z’n nummer wéér fantastisch is!  (tip de Lamme Frans Hoslijn!)

 

Roy Donders ft Patty Brard – We zullen de laatste zijn
“Ons Royke” heeft zich wederom met Patty Brard aan een carnavalskraker gewaagd. Twee rasartiesten van het Hollandse Levenslied die zich begeven in de wereld van carnaval. Dat belooft veel moois, luister zelf maar!

 

Johnny Purple – Darten zonder pijlen
Overdag is Johnny een heel gewone man, maar ’s avonds verandert deze doorgewinterde coryfee in een carnavalsmachine. Kraker na kraker, allemaal eigen werk. We zijn trots op het feit dat deze man in Kruikenstad woont

 

Bart Schuermans feat. CV Jè Jè Tis Wè – Zeg nooit dit wordt de laatste
Heeft Serena Williams net zo veel ballen op d’r racket geraakt als Bart Schuermans carnavalskrakers? Wij betwijfelen het. De titel van dit lied is het levensmotto van Bart, hij blijft maar doorgaan!

 

Kruikentjoep ft. De Flierefluiters – Alles vliegt vurbij
Relatief onbekend, maar goeie indruk gemaakt bij d’n Jury! Daarom zal deze niet ontbreken op de lijst der lijsten.

 

Nostalgieten – Ambiance in de Ambulance
De mannen van Nostalgieten beleven dit jaar een bijzonder ongelukkige carnaval, maar gelukkig is er wel een fantastische ambiance in de ambulance!

 

 

 

Vèrrèkes Blàùw – Diksie
Deze mannen uit Goirle kunnen we niet overslaan. Het is geen Kruikenstad, maar het ligt er zó dicht tegenaan en het nummer is stiekem ook wel erg goed; they made the shortlist!

 

Veul Sjaans- Zot Zo Meuge (Meej Krèùken)
Dé Kruikenkraker 2018 van CV Veul Sjaans uit Tilburg.

Mosterd na de Maaltijd – He Jacqueline
Ze hebben helemaal niks met Kruikenstad, maar het is zo’n lekker nummer, dus we sluiten de lijst met “gewoon, un goei carnavalsnummer”. Hedde wa te mouwe? Zie het nummer van Alaafterparty;)

https://www.youtube.com/watch?v=QaGJbRnfmBs

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?