Carnavalsstichting Tilburg blijft hopen op carnavalsactiviteiten

Gepubliceerd op Tuesday 1 February 2022 1 February 2022

Kunnen we dit jaar carnaval gaan vieren? Binnen de huidige versoepelingen is dat een uitdaging. Carnaval vieren vanuit je stoel op anderhalvemeter afstand, dat is toch best gek. De Minister van Veiligheid en Justitie en een aantal burgemeesters hebben gisteren samen gekeken naar de mogelijkheden en vinden het, onder de huidige omstandigheden, nog te lastig om hier een besluit over te nemen of tot een gezamenlijke oplossing te komen. Over twee weken is er een nieuwe weegmoment vanuit het kabinet. Om te voorkomen dat een ieder zijn eigen plan gaat trekken en de veiligheid niet gewaarborgd kan worden, wordt de komende twee weken onderzocht wat de mogelijkheden zijn.

Voorfeesten kunnen geen doorgang vinden
Deze speciale regels zullen, indien ze doorgevoerd worden, alleen gelden tijdens carnaval. Dat betekent dat we hebben besloten om alle voorfeesten te annuleren. Dat geldt dus voor alle evenementen vóór vrijdag 25 februari. Binnen de huidige maatregelen zien wij geen mogelijkheden voor deze evenementen. Als we het doen, doen we het goed en willen we geen afgeslankte vorm aanbieden. Daarnaast is dit financieel gezien ook te risicovol voor de carnavalsstichting. Deze beslissing doet pijn, maar we zien nu geen andere mogelijkheid.

Ook geen Kruikenconcert
Een aantal weken geleden hadden we nog goede hoop dat het Kruikenconcert doorgang kon vinden. Helaas is dit, door de beperkte capaciteit die culturele instellingen mogen benutten, ook niet mogelijk. Vele Kruiken en Kruikinnen hebben hiervoor al een kaartje gekocht en keken, net als wij, uit naar deze feestelijke avonden. Zij krijgen op korte termijn het geld teruggestort.

We blijven hopen
Carnaval komt steeds dichterbij. We hopen op korte termijn uitsluitsel te krijgen over eventuele speciale coronaregels tijdens carnaval. Tot die tijd houden wij hoop. Ons groen-oranje hart gaat steeds sneller kloppen.

 

 

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?