Collegeleden CST ontvangen persoonlijke onderscheiding van de Prins

Gepubliceerd op Tuesday 17 January 2023 17 January 2023

Afgelopen zaterdag heeft Prins Knet d’n Irste zijn onderschaajingen Eerste klas versierd uitgereikt aan de leden van het College van Duvelèrs en Schrobbelèrs. Dat deed hij traditiegetrouw tijdens ‘Et Besteute’.

Wat zijn Duvelèrs en Schrobbelèrs ook alweer?
De benamingen zijn afgeleid van beroepen uit de textielindustrie, want Tilburg is van oudsher een textielstad. Duvelèrs mengden de verschillende soorten wol en de Schrobbelèrs kaarden de gemengde wol tot grove draden die later door de spinner tot een fijne draad werden gesponnen. Bij de Carnavalsstichting Tilburg zijn de voorzitters van de commissies en het bestuur samen de Duvelèrs. De Schrobbelèrs zijn de commissieleden. Samen vormen zij het college van Duvelèrs en Schrobbelèrs, de vrijwilligers van Carnavalsstichting Tilburg.

De onderschaaijingen
De Prins van Kruikenstad heeft drie onderscheidingen. De onderschaaijing Eerste klas versierd, dat is de onderscheiding die de Prins van Kruikenstad persoonlijk uitreikt aan leden van het College van Duvelèrs en Schrobbelèrs. De onderschaaijingen Eerste en Tweede klas: Onderscheiding die de Hoogheid persoonlijk uitreikt aan mensen die iets betekend hebben voor het Carnaval in Kruikenstad. De persoonlijke onderscheiding van de Prins is ontworpen door hofcreateur Lieke Bogaert.


Hofcreateur Lieke Bogaert en Prins Knet d’n Irste


De persoonlijke onderscheiding van de Prins van Kruikenstad

Bekijk hier meer foto’s van Et Besteute.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?