CV de Steunzolen winnen Zumme Zinge?!

Gepubliceerd op Sunday 6 January 2019 6 January 2019

CV de Steunzolen heeft op 5 januari in een uitverkocht Poppodium 013 de derde editie van Zumme Zinge?! gewonnen. Met het lied Fist vur iedereen lieten zij andere deelnemers achter zicht. Karin Brouwers reageert enthousiast: “Het is heel bijzonder om hier te winnen. We hebben enorm ons best gedaan, maar de concurrentie was erg sterk. Dit is echt de kers op de taart”.

De winnaars kregen van Prins Etienne d’n Irste de prijs uitgereikt, waarmee CV de Steunzolen zich dit jaar KruikenKrakerZangers mogen noemen. Bovendien speelt de Hofkapel het winnende nummer bij binnenkomst van Prins Etienne d’n Irste en zijn Gevolg bij alle Kruikenstadbezoeken en evenementen.

De muzikale inspiratie van CV de Steunzolen komt uit dezelfde koker als vorig jaar, maar de tekstschrijvers hebben zich deze keer laten inspireren door het 55 jarig jubileum van de stichting in 2019. Het lied geeft dan ook de geschiedenis weer van openbaar carnaval in Kruikenstad: Van de oorsprong 55 jaar geleden tot nu maar ook nog veel verder terug! Carnaval heeft namelijk een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Kruikenstad, en Tilburg gevormd tot wat het nu is. Het is veel meer dan verbroederen alleen. En ondanks de claims van andere steden en dorpen in Brabant en Limburg dateert Carnaval in Kruikenstad veel verder terug dan sommige vermoeden. En voor het recht om Carnaval te mogen vieren is in Kruikenstad een heuse strijd geleverd met het bestuurlijke en kerkelijke gezag. Een strijd waar KV De steunzolen haar oorsprong vindt door hierin destijds een belangrijke rol in te spelen. En dat doet ze nog steeds met volle overgave! Met respect voor dit verleden, de liefde voor de Kruikenzeiker, oranje-groen en de kruik, gaan we fistend mee z’n alle de toekomst tegemoet. Kortom: Fist vur Iedereen!”

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?