CV MSVDBFK wint Zumme Zinge?! 2023

Gepubliceerd op Sunday 8 January 2023 8 January 2023

Het nummer ‘Moeilijk straal’ van CV Moeilijk straal van de bizar fraaie kaart (MSVDBFK) is gisterenavond verkozen tot Kruikenkraker 2023. Dat betekent dat de CV, die bekend staat om hun Schotse kilts, zichzelf een jaar lang KruikenKrakerZangers mogen noemen. Het nummer wordt het hele carnavalsseizoen door de hofkapel gespeeld bij binnenkomst van Prins en gevolg.

Zumme Zinge?
Na drie jaar kon Zumme Zinge?! eindelijk weer doorgaan. Door corona kon het evenement twee keer geen doorgang vinden. Daardoor bleef het nummer ‘Zòt zèèn…… is zo gèk nòg nie!’ van CV Confetti drie jaar lang de Kruikenkraker. Gisterenavond werd er dan eindelijk een opvolger gekozen. 17 deelnemers gingen de strijd met elkaar aan in een uitverkochte kleine zaal van Poppodium 013. Zowel de jury, onder leiding van 3FM-DJ Rob Janssen, als het publiek kozen voor het nummer ‘Moeilijk Straal’ van CV MSVDBFK.

CV MSVDBFK
De mannen van MSVDBFK hadden al een tijdje de wens om een nummer uit te brengen en in de coronaperiode raakte dit in een stroomversnelling. “Het was een unieke ervaring om met een muzikaal onervaren groep van niks tot een nummer te komen” aldus Dirk Stolk van de CV MSVDBFK. Ook de Tilburgse bekendheden Ferry van de Zaande en Fred van Boesschoten zingen mee op de plaat. De vereniging hoopt deze carnaval vaak te kunnen optreden met het nummer. “Maar als ons nummer in kroegen te horen is, is het eigenlijk al geslaagd” vult Bart Quinten, een van de leden, aan.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?