CV Un Kirke Wè Aanders viert elfjarig bestaan

Gepubliceerd op Thursday 17 November 2016 17 November 2016

Je hoeft als carnavalsvereniging niet groot te zijn, om het lange tijd gezellig met elkaar te hebben. Dat bewijst CV Un Kirke Wè Aanders. Met drie man sterk (en nog twee halve leden en hun vrouwen) hebben ze het prima naar hun zin. “En dat is meteen ook het belangrijkste doel van onze vereniging. Jezelf kunnen zijn, je sores even aan de kant zetten en het leuk hebben met elkaar”, aldus Corné Brekelmans, d’n Sik (secretaris) van het drietal dat op 9 december het elfjarig bestaan viert.

“Het begon toen vereniging de Haaiplekkers ophield te bestaan. Ik, Gidion Franken en John Brocken hadden het ludieke idee om dan maar een nieuwe vereniging voor ons drieën op te starten. En zo gebeurde het. Vanuit ons netwerk van de Haaiplekkers en de Carnavalsstichting kenden we al heel veel mensen. En dus leek het ons ook een goed plan om een jaarlijks feest op te zetten, het UKWA fist, waarbij UKWA de afkorting van onze verenigingsnaam is. Vanaf het eerste jaar was het hartstikke gezellig. En nu is het dus binnenkort al de elfde keer. Die grijpen we aan om meteen ons elfjarig jubileum te vieren,hoewel het eigenlijk de start van ons elfde carnavalsseizoen is. Want pas in 2017 bestaan we echt elf jaar. Maar ach, dat zijn details.”

Geen gedoe
Staan er grootse dingen te gebeuren op 9 december aanstaande? “Nou, dat valt mee hoor! Het zou niet in de trend van onze vereniging passen om een ingewikkeld draaiboek samen te stellen. Het komt er eigenlijk op neer dat we de locatie, De Zeven Geitjes, hebben vastgelegd, de toezegging hebben van diverse kappelen en dat we zeker zijn van een avond vol gezellige muziek. En dat zijn altijd de belangrijkste ingrediënten voor succes. Van planningen, verplichtingen en gedoe zijn we niet zo. De mensen maken het leuk en dat er jaarlijks toch zo’n 200 gasten verschijnen, zegt denk ik genoeg. Speciale gasten hebben we ook, zo is er een carnavalsvereniging uit Delft waarmee we een warme band hebben: de Sepneuten. Wij gaan elk jaar een keer richting Delft en zij komen tijdens carnaval een aantal dagen naar Kruikenstad. Ook op het UKWA fist zijn ze vaak van de partij, inclusief een kapel.
Het officiële ontvangst op de avond is tot 23.00 uur, daarna gaan alle remmen los. Onze vaste artiest op de UKWA-avonden, Michael Humblé, zal tot slot zeker niet ontbreken.

Genieten
Hoe gaat Un Kirke Wè Aanders na het eerste jubileum verder? Corné: “Gewoon op de vertrouwde voet. Samen op een ongedwongen manier het carnavalsseizoen vieren, grappen maken, lol hebben en genieten van het tolerante gevoel van het mooiste feest van het jaar.
Veel meer hebben we niet te wensen!”

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?