Dankwoord Prins Joost d’n Irste

Gepubliceerd op Friday 7 March 2014 7 March 2014

We deden het Dikkels! En dè blèève we doen!

Lieve Kruiken en nog lievere Kruikinnen,

Vanaf Elf-elf is carnaval in Kruikenstad een opeenstapeling geweest van hoogtepunten. Als u mij nou vraagt wat het ‘leukste moment’ was, kan ik u daar geen antwoord op geven. Ik zou een evenement of commissie tekort doen als ik daar een onderscheid in zou maken. Kruikenstad is van november tot en met carnaval voor mij het symbool geworden van verbroedering en saamhorigheid.

Het was heerlijk weer en wat was het druk tijdens alle evenementen! Gezien de drukte en de enorme toeloop is Kruikenstad een carnavalsstad waar men in Brabant rekening mee mag houden. De Kruiken en Kruikinnen zijn in groten getale op alle evenementen aanwezig geweest. En wat voor evenementen! Maanden van voorbereiding ontlaadden zich in een weergaloos spektakel.

Alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om dit feest tot in de puntjes te organiseren, hebben op mij en mijn gevolg een diepe indruk gemaakt. Ik heb er de afgelopen weken de nodige vrienden bij gekregen. Vrienden die snappen hoe dit feest gevierd, maar vooral ook georganiseerd kan worden. Prachtig om te zien dat alle mensen die er zo nauw en vol passie bij betrokken zijn ook daadwerkelijk kansen denken en zo het feest naar een nog hoger plan tillen. Een mooie uiting daarvan was de prachtige overkapping van d’n Heuvel.

Ik wil niemand in mijn dankwoord vergeten of tekort doen en daarom mijn dankwoord richten aan iedereen die het mogelijk heeft gemaakt om van carnaval 2014 een fantastisch feest te maken. Om te beginnen speciale dank voor de mensen die tijdens deze rit in mijn directe omgeving vertoefden: munne Adjudant, de Raad van Elf, de Lèèfwachten, Hofkapel de Sleutelsollers, de Lèfarts, de Chef du Pape, het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg en natuurlijk de ‘veur’ van de Prinsencommissie voor het vertrouwen.

Maar uiteraard en zeker niet in de laatste plaats wil ik daarnaast vooral alle verenigingen en kapellen, het College van Duvelèrs en Schrobbelèrs van de Carnavalsstichting Tilburg, alle externe vrijwilligers, de gemeente Tilburg, de horeca, de gemeentelijke hulpdiensten en natuurlijk alle Stuperèrs, Scheutige Afschieters en alle Kruikinnen en Kruiken bedanken voor hun bijdrage, inzet en aanwezigheid. U heeft mij, mijn gevolg en heel Kruikenstad een onvergetelijke carnaval bezorgd. Eentje die er mocht zijn en waar ik met heul veul plezier op terug kijk. Ik kan met trots zeggen ‘Ik ben unne echte Kruik!’ We deden het dikkels en we blèèven het nog dikkels doen. Om te beginnen volgend jaar. Want of ik dan weer Prins van Kruikenstad ben, weet ik niet. Maar ik kom u hoe dan ook tegen tijdens carnaval en dan gòn we wir bombezjoere!

Joost d’n Irste
Prins van Kruikenstad

Anderen lazen ook:

Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?
Het motto van carnaval in Kruikenstad 2025 is…