De 11 beste plekken om d’n Opstoet te bekijken

Gepubliceerd op Friday 5 February 2016 5 February 2016

Je kijkt om je heen en de straat of het plein loopt leeg. Nee zeg, weer niks van d’n Opstoet gezien! Wellicht vanwege de drukte, omdat je zoveel bekenden tegenkwam of dat je toch al het café in bent gedoken? Hartstikke jammer! Wij tippen je 11 plekken waar je optimaal van d’n Opstoet kunt genieten. Dit jaar start d’n Opstoet overigens niet om 13.00 uur maar om 12.30 uur. Knoop in je (boeren)zakdoek!

1. Finishfeest op de Heuvelring
Spiksplinternieuw en daarom met stip op 1: het finishfeest op de Heuvelring. Er staan tribunes die gratis toegankelijk zijn en er zijn voldoende buitenbars om dorstige Kruiken en Kruikinnen te voorzien van het goudgele genot (of een frisje). Wanneer alle wagens binnen zijn barst het feest los met diverse DJ’s. Top, want buiten is het zeker zo gezellig als binnen!

2. Sint Josephstraat
Geen bier in je nek, drommen mensen voor cafés, maar leuk voor jong en oud en een paar mooie feestjes. In de Sint Josephstraat is het altijd gemoedelijk en sfeervol. Je bent bovendien een van de eerste feestvierders die de route ziet passeren!

3. Korte Heuvel
Zorg dat je de perfecte plek op de Kaajbaand vindt en blijf waar je bent. Op de Korte Heuvel kan het druk zijn, maar het is er vooral supergezellig. Sommige cafés openen ook hun bovenverdiepingen. Perfect als je liever van een afstandje (en warm) alle praalwagens voorbij ziet komen.

4. Piusplein
Stamgasten van dit plein weten dat het feest hier in één ruk doorgaat tot sluit. Na afloop van d’n Opstoet nemen DJ’s het plein over. Ook populair, de hoek van de Heuvelring en het Piusplein!

5. Paleisring
Op de Paleisring vindt dit jaar het grootse Defilé van de Prins plaats. Samen met de horeca wordt hier een mooi feest omheen gebouwd. Met buitenbarren, volop gezelligheid en achteraf de DJ’s achter de draaitafels.

image005

6. Paradox (Helga Deen tuin)
Voor de kenners, hier is het feest met hoofdletters. De Praotmaokers (oude Vijfsprongfeestje) gaan hier helemaal los, dus dat belooft wat! Denk je, Paradox, waar is dat ook alweer? In de Telegraafstraat, achter het Pieter Vreedeplein. Mooi meegenomen: veel gebouwen om je heen en dus minder koude wind dan op sommige andere plekken…

7. Piushaven
Voor wie houdt van een kijkje achter de schermen en de drukte liever aan zich voorbij laat gaan. Hier gaat de stoet van start. De wagens staan al vroeg opgesteld. Je kunt dus zelfs de omgekeerde Opstoet doen: loop je zelf langs alle deelnemers!

8. Spoorlaan
Op de Spoorlaan ter hoogte van Het Wapen van Tilburg heb je alle gemak bij de hand. Er is genoeg plek om alle praalwagens goed te bekijken en voor een opwarmertje, drankje of toiletbezoek loop je zo even naar binnen. Je hoeft het centrum niet eens in. De weg naar huis is ook lekker kort. Even oversteken en je staat op het station. Ideale plek voor de treinstudent.

9. Hoek Heuvelstraat en Oude Markt
Voor iedereen die verknocht was aan het Radiopleintje, op de hoek van de Heuvelstraat en de Oude Markt is genoeg te doen. Perfect alternatief met als voordeel extra ruimte! Het ‘officieuze’ radiopleinfeestje is overigens naar punt 8 verhuisd.

10. Willemsplein
Van horen zeggen een vaste stek voor veel Willem II fans, maar omdat tijdens carnaval echt niemand bezig is met voetbal, gewoon top voor iedereen… Bovendien heb je hier wat meer ruimte en overzicht, dus ook een perfecte plek om (bijvoorbeeld met kinderen) te genieten van al het moois dat aan je voorbijtrekt.

11. Omroep Brabant
Moet of wil je om welke reden dan ook thuis meegenieten van carnaval? D’n Opstoet is live te volgen op Omroep Brabant. Ben je er toch een beetje bij!

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?