De 11 carnavalshits uit Kruikenstad die je dit jaar veel gaat horen!

Gepubliceerd op woensdag 20 februari 2019

De 11 carnavalshits uit Kruikenstad die je dit jaar veel gaat horen!

De muziek is de olie van Carnaval en dus worden er ieder jaar veel nummers uitgebracht. De een wat beter dan de ander, maar op het meeste muzikale vermaak zal ongetwijfeld veel gehost worden. Wij zetten 11 nummers uit Kruikenstad (en omstreken) op een rij, die je dit carnavalsjaar ongetwijfeld veel voorbij gaat horen komen..

1. Veul Gère – Stripke Veur

Na iedere CD-presentatie zijn de meningen verdeeld; is het nou een heel goed nummer of zetten we toch liever ‘Solo!’, ‘Wa Trekte Aon?!’ of ‘De Gròzzie’ op? Een enorme luxe-positie, maar Veul Gère bewijst jaar op jaar weer dat ze de kneepjes van het carnavalsvak tot in de puntjes onder controle hebben. Veul Gère hee een Stripke Veur!

2. Ferry van de Zaande & Fred van Boesschoten ft D’n Zwakke Blaos – Agge Nie Zuipt

Ferry & Fred zijn flink bezig geweest dit jaar; samen met Noise Cartel brachten ze ‘De Kroeg’ uit en met CV De Kriebels maakten ze ‘M’n Eigen Sjaal’. Waar deze twee nummers een new skool carnavalsvibe hebben, is onze favoriet ‘Agge Nie Zuipt’, een onvervalst hitje, inclusief dweilorkest.

3. Nostalgieten – Pirke Peels

Nostalgieten verlangt naar het authentieke carnavalsgeluid. Weg met die bubblingbeats en hardstyleherrie; carnaval is fijne hoempapa met een orkest, aldus dit trio. Geen teksten over seks, drugs en rock ‘n roll, maar gewoon over belangrijke dingen; Pirke Peels bijvoorbeeld, die voor liters avontuur zorgt tijdens carnaval!

4. O.J. Punctuel – ‘t Is ongeheurd wat hier gebeurt

Telt de Efteling als Tilburg? Eigenlijk niet natuurlijk, maar we lenen deze toch even uit Turfstekerslaand: dit mooie werk kan niet in de lijst ontbreken. Een origineel nummer met bovendien een leuke clip, waarin O.J. Punctueel -uit Efteling-attractie Symbolica- het feestgedruis interrumpeert.

5. De Dorini’s – Solonaise

Na de Efteling is dit misschien ook een twijfelgeval; mogen we De Dorini’s zonder Christine nog als Tilburgse act bestempelen? Och, we doen het gewoon, want Dorien loopt de Solonaise, maar niet voor lang, want als dit nummer gedraaid wordt, sluit iedereen moeiteloos aan.

6. CV De Jassen – Geef Mij Eens Een Duckface

Ook al is het thema een beetje achterhaald, het nummer blijft een onvervalste Tilburgse carnavalskrakers, waar wij een goede polonaise op kunnen starten. Geef mij eens een duuuckface!

7. Johnny Purple – Is ‘t al aaf

Deze lenen we even uit Ballefruttersgat, want Johnny is zo vaak in Kruikenstad te vinden. Onze paarse vriend komt weer met een fijn uptempo nummertje, waarbij je je bier beter even stevig vast kan houden. Draai ‘Is ‘t Al Aaf’ in een van de Kruikenkroegen en het dak gaat er zeker aaaf!

8. Alaafterparty ft Veul Gère Solo’s – Bijna Op

Een van de ingredienten voor een hitje is het gebruik van een bekend nummer. Alaafterparty bracht eerder dit jaar origineel nummer ‘Theo’ uit, maar met ‘Bijna Op’ pakken ze -samen met de Veul Gère Solo’s- het alom bekende Scatman aan. Gullie lust ‘m zeker gere hè?

9. KV De Steunzolen – Fist Vur Iedereen

De Steunzolen vieren een Fist Vur Iedereen, want niet alleen het openbare Carnaval in Kruikenstad bestaat 55 jaar, maar deze vereniging zelf ook! Ze wonnen met dit nummer Zumme Zinge?! 2019, dus de Sleutelsollers spelen het nummer bij binnenkomst van Prins Etienne en zijn gevolg.

10. CV D’r Nèffe ft Jason Haans – Sjanternèl

Waarschijnlijk het meest gecoverde nummer van 2019, geinspireerd door het success van Netflix-serie La Casa de Papel. CV D’n Droeftoeters, Mental Theo en Bestia deden bijvoorbeeld ook een poging, maar met het gebruik van het prachtige ‘Sjanternèl’, geven we deze toch aan CV D’r Nèffe.

11. Bennie Bekend ft Dirty Harrie – Hoe Lang Kunde Gij Em Hebbe?!

Is ‘ie nou wel of niet bekend? Na z’n debuut met dit nummerke dit jaar zeker wel! Je hoorde ze al op Zumme Zinge?! en de carnavalsagenda brengt die duo op vele plekken in Kruikenstad. Hoe lang kunde gij em hebbe dan?

Wildcards

Er zijn wat nummerkes die onze top 11 net niet hebben gehaald of niet uit Kruikenstad komen, maar die je deze carnaval ook veel gaat horen.

Buiten Kruikenstad komt CV De Kapotte Kachels met topper ‘Terug over de Maas’, Lamme Frans brengt met ‘De Zuipschuit’ weer een ontzettend goed nummer, Franky B vormt een team met Cooldown voor een remake van ‘Duurt Te Lang’ en Pater Moeskroen maakte een 2.0 versie van hit ‘Roodkapje‘.

Uit ons mooie Kruikenstad noemen we toch ook De Dronkedaorissen met ‘Jagen!‘ even, De Beauty Brothers’ drinken graag ‘Bier en Borrels’, Benno van Vugt bracht met ‘Knallen‘ een onvervalst rockkneitertje uit en er worden natuurlijk ook wat lokale producten gepromoot door oa Bart Schuermans’ ‘Een Kruikenbal’.

Er komen ieder jaar steeds meer nummers uit; zoek op youtube, spotify of andere streamingsdiensten naar de carnaval-playlists en kies je eigen favoriete hosplaatjes uit!

Anderen lazen ook:

Tags: Alaafterparty, Carnaval, Carnavalsmuziek, CV, Dorini's, Dronkedaorissen, Efteling, Ferry van de Zaande, Fred van Boesschoten, Groen Oranje, Johnny Purple, Kruikenstad, KV De Steunzolen, Lamme Frans, Nostalgieten, Schrobbeler, Sjanternel, Terug Over De Maas, Tilburg, Veul Gere