De 11 carnavalsoutfits waar je dit jaar de blits mee maakt in Kruikenstad!

Gepubliceerd op Thursday 7 February 2019 7 February 2019

Met carnaval draagt men de gekste outfits. De Tiroler-, piraten- en indianenpakjes vliegen al jaren de schappen uit. Maar wat moet je dit jaar aan om er echt bij te horen?

1: De boerenkiel met groen-oranje sjaal: Als je als echte kruik of kruikin door de stad wil gaan, kies dan voor de makkelijke weg! Zorg wel voor een aantal populaire emblemen om het helemaal af te maken, maar let op: je kiel gaat jáááren mee, dus prop deze niet meteen helemaal vol, zodat je door de jaren heen kunt opsparen.

2: De overvallersoutfit uit ‘La Casa de Papel’: het is een luie optie, maar de rode werkpakken met bijbehorend Dali maskers uit de populaire Netflix-serie gaan nu al als warme broodjes over de toonbank. Zorg dan wel dat je ook een professor in de vriendengroep hebt, om het plaatje compleet te maken.

3: Een geel hesje: Maar neem dan wel wat vrienden mee voor een realistische gele hesjes-brigade.

4: De sexy variant van zo’n beetje alle beroepen: Al jaren een succes! Vaak bevatten deze outfits een kort rokje en leren laarzen. Helaas heren, deze outfits zijn niet genderneutraal.

5: Etenswaren: Of je nu als banaan, hotdog of zak friet gekleed gaat. Je ziet er sowieso uit om op te eten!

6: Donald Trump: De Amerikaanse president is net als vorig jaar een eye-catcher. Voor je het weet moet je met de hele stad op de foto. Maak het wel af met een realistisch masker, hier hangt je succes vanaf!

7: Je favoriete superheld: Superhelden zijn sinds een aantal jaren weer helemaal hip. Ga als Batman, Superman, Wonder Woman, Spiderman, enzovoort. Blijf na een paar biertjes wel uit de buurt van noodsituaties.

8: Sprookjesfiguren: Misschien is het omdat Kruikenstad vlakbij de Efteling ligt, maar de Sprookjesoutfits zijn hot! Al weten we niet of de pikante versies van Roodkapje en Sneeuwwitje wel zo goed in de smaak zouden zijn gevallen bij Anton Pieck.

9: Dieren Jumpsuits: Vooral het luipaardenpak doet het goed sinds het Beekse Bergen-incident.

10: Foute trainingspakken uit de jaren ‘80: Remember de 80’s? Dat waren nog eens tijden! De felgekleurde 80’s trainingspakken zijn ook dit jaar weer de bom. Overigens ook buiten carnaval! #hipster

11: Be creative! Knutsel je eigen outfit bij elkaar en weet zeker dat jij uniek bent; niemand heeft hetzelfde aan!

Bonustip: je outfit maak je natuurlijk helemaal compleet met een groen-oranje touch. Kijk in onze webshop welk accessoires jij nog kunt gebruiken!

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?