De dokmaanddeur van december

Gepubliceerd op Wednesday 19 December 2018 19 December 2018

Elke dokmardeur van kruikenstad is even bijzonder, maar er kan er maar één de dokmaanddeur zijn, oftewel: de dokmardeur van de maand. De dokmaanddeur van de maand december is… Nicole de Jong!

De 52-jarige Nicole woont samen met haar partner Paul en haar 3 kinderen in Tilburg. Naast haar baan als Management Assistente is Nicole bestuurdslid van de Stichting Tilburgse Taol. Deze stichting organiseert jaarlijks allerlei activiteiten zoals o.a. de Kènderkwèèk, de Taolklas en het Tilburgse Dikteej. Onlangs lanceerden zij ook de Tilburgse vertaalservice. Deze service helpt bedrijven, verenigingen en particulieren bij het correct schrijven van de Tilburgse taol en dat geheel gratis! Daarvoor hoef je alleen maar een mail te sturen met de te vertalen tekst naar: vertaalservice@tilburgsetaol.nl.

Nicole is al jarenlang Dokmardeur omdat ze de carnavalsstichting een warm hart toedraagt. De kans op kaarten voor het Kruikenconcert noemt zij een mooi bijkomend voordeel. Het concert is voor haar een mooie aftrap voor carnaval. Haar favoriete kruikenkroeg is ‘t Elfde gebod’ en ze hoort het liefst het vrolijke nummer ‘Nananana’ van de groep ‘Mazzel’. Tijdens carnaval is ze vooral met vrienden of collega’s op pad. Op carnavalsmaandag gaat ze met haar familie naar ‘Et Kaajbaandefist’. Dit is haar favoriete festiviteit tijdens carnaval. De familie noemt dit zelf de ORD, de Ome Ruud Dag. De familie eert dan Ome Ruud, een broer van de overleden oma van Nicole. Hij was is in de jaren 60 Prins Carnaval van Knöllekesland (Boekel).

Draag jij Kruikenstad en Carnavalsstichting Tilburg ook een warm hart toe? Word dan Dokmardeur! Met jouw steun kunnen wij alle mooie evenementen die Kruikenstad rijk is blijven organiseren. De jaarlijkse Dokmardeurs-bijdrage is € 33,-. Maar daar krijg je natuurlijk ook een hoop voor terug. Bekijk hier de voordelen en meld je aan!

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?