De dokmaanddeur van februari

Gepubliceerd op Tuesday 26 February 2019 26 February 2019

Elke dokmardeur van kruikenstad is even bijzonder, maar er kan er maar één de dokmaanddeur zijn, oftewel: de dokmardeur van de maand. De dokmaanddeur van de maand februari is… Jan Eijsermans!

Jan is 3 x 11 jaar en woont met zijn vrouw Danique en zijn 3 kruikinnetjes Lotje, Vief en Floor in Tilburg. De meeste kruiken en kruikinnen zullen Jan wel kennen. Hij werkt bij het oer-Tilburgse bedrijf Schrobbelèr en is lid van carnavalsvereniging Veul Gère, waarmee hij menig carnavalskraker heeft uitgebracht. Hits als ‘De Grozzie Van Mèn Buurvrouw’, ‘Wao trekte aon’ en ‘Solo’ worden niet alleen in Kruikenstad, maar ook daarbuiten, zeer gewaardeerd onder carnavalsvierders.  Dit jaar brengen ze een ode aan de kapster met het nummer “Stripke veur”

Door het succes van Veul Gère begeeft Jan zich tijdens carnaval ook steeds vaker buiten Kruikenstad. “Maar we beginnen en eindigen altijd op het Piusplein” licht hij toe. Zijn favoriete kroeg is dan ook Café Brandpunt, de residentie van Veul Gère. Daarnaast probeert hij vele carnavalsevenementen te bezoeken. Van Kruikenconcert tot en met Et Sebiet en alles wat daar tussenin zit, met als hoogtepunt Kruikenstad in Koor. Naast het volledige repertoire van Veul Gère, hoort Jan ook graag de nummers ‘Slaoi, ‘Slavenkoor’ en, uiteraard, ‘Drink Schrobbelèr!’.

Het dokmardeursschap is voor Jan een mooie manier om het openbaar carnaval te ondersteunen. Want, zegt hij: “In feite is elke carnaval elk jaar weer een opeenstapeling van hoogtepunten, er zijn zoveel mooie en leuke momenten”. Daarnaast gaat hij graag naar leuke dokmardeursactiviteiten als de dokmardeursdweiltocht. Daar pakt hij natuurlijk graag een aantal schrobbelèrkes. Want zegt hij: “Om met de woorden van Guus Meeuwis te spreken, daarvan heb je nooit teveel, genoeg gehad!”

Draag jij Kruikenstad en Carnavalsstichting Tilburg ook een warm hart toe? Word dan Dokmardeur! Met jouw steun kunnen wij alle mooie evenementen die Kruikenstad rijk is blijven organiseren. De jaarlijkse Dokmardeurs-bijdrage is € 33,-. Maar daar krijg je natuurlijk ook een hoop voor terug. Bekijk hier de voordelen en meld je aan!

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?