D’n Inhaol op Station Willemsplein

Gepubliceerd op Thursday 15 January 2015 15 January 2015

Het station van Tilburg is tijdens carnaval 2015 moeilijk toegankelijk, maar dat deert de Prins van Kruikenstad niets! Kruikenstad zou Kruikenstad niet zijn als daar geen creatieve oplossing voor werd gevonden. Speciaal voor deze editie van carnaval opent Kruikenstad namelijk Station Willemsplein. Tegenover het Paleis-Raadhuis verrijst een impressie van het nieuwe Tilburgse Centraal Station. En de Prins van Kruikenstad komt daar op zaterdag 14 februari gewoon aan om 14.11 uur. Zoals het hoort, met de trein.

Van Stadhuisstraat naar het ‘Station’
Van tevoren loopt het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg om 13.30 uur vanuit de Stadhuisstraat naar het ‘station’. Daar kunnen enthousiaste Kruikinnen en Kruiken vast een goed half uur lekker opwarmen tijdens een gezellig feest. Uiteraard staat er een aantal barren om iedereen van een drankje te voorzien.

Sleuteloverdracht
De voorzitter van de Carnavalsstichting ontvangt Prins Robèrt d’n Irste om 14.11 uur op het ‘perron’, dit jaar dus van Station Willemsplein. Aansluitend overhandigt Burgemeester Noordanus symbolisch de sleutel van de stad, waarna het gezag over de stad voor de komende dagen bij de Prins van Kruikenstad ligt. Carnaval 2015 kan beginnen!

Op naar d’n Heuvel
In een lange stoet trekt de mensenmassa via de Stadhuisstraat en door het centrum naar d’n Heuvel. Hier wordt de Kruikenzeiker op zijn sokkel wordt geplaatst en zingen alle aanwezigen luidkeels het volkslied. Aansluitend kunnen zij elkaar tijdens het traditionele Haandeschudde de Prins, zijn gevolg en elkaar een fijn carnaval wensen.

Wil jij deze bijzondere editie van d’n Inhaol niet missen? Kom dan op zaterdag 14 februari naar Station Willemsplein!

Haandeschudde
Na de officiële aangelegenheden op carnavalszaterdag is het tijd voor het traditionele Haandeschudde. Direct na d’n Inhaol op Station Willemsplein en het plaatsen van de Kruikenzeiker op d’n Heuvel, ontvangen Prins Robèrt en zijn gevolg alle carnavalsvierders. Dit jaar op een nieuwe, maar toch vertrouwde locatie, want ze blijven op d’n Heuvel. Van 16.30 uur tot 18.00 uur kunnen Kruikinnen en Kruiken de Prins en elkaar de hand schudden en een fijn carnaval wensen.

En uiteraard zal ook bij het Haandeschudde gezellige muziek niet ontbreken. DJ Coenio draait de middag aan elkaar, afgewisseld door optredens van verschillende blaaskapellen. Een feestelijke en carnavaleske sfeer is dus gegarandeerd.

Geef carnaval 2015 een mooie start en kom na d’n Inhaol op zaterdag 14 februari lekker naar d’n Heuvel!

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?