D’n Opstoet gaat helaas niet door op 23 februari

Gepubliceerd op Saturday 22 February 2020 22 February 2020 Logo D'n Opstoet

De afgelopen dagen is er veel te doen geweest over de weersomstandigheden en D’n Opstoet. We hebben regelmatig overleg gehad met de gemeente en veiligheidsdiensten. Samen zijn we tot het volgende besluit gekomen.

Op basis van de huidige voorspellingen moeten we, met pijn in ons groen-oranje hart, D’n Opstoet annuleren. De veiligheid van deelnemers en toeschouwers staat voorop. Uiteraard gaat het carnavalsfeest op verschillende plekken in Kruikenstad gewoon door.

Reactie Burgemeester en Voorzitter

“We leven mee met de deelnemers, die maandenlang naar D’n Opstoet toe hebben gewerkt. Het annuleren van de optocht doet pijn in ons groen-oranje hart” licht Patrick Dewez, voorzitter Carnavalsstichting Tilburg toe. Burgemeester Weterings vult aan: “Het is ontzettend jammer voor alle Kruiken en Kruikinnen, maar veiligheid voor deelnemers en toeschouwers staat voorop. Daar zijn we het met zijn allen over eens. Ook zonder D’n Opstoet op zondag maken we er dit jaar een mooi feest van met elkaar.”

Nieuwe datum d’n Opstoet

We zijn met de gemeente in overleg om D’n Opstoet te verplaatsen naar 22 maart 2020 (Halfvasten). Hierover volgt later meer informatie.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?