Doe mee aan de stoet der stoeten

Gepubliceerd op Wednesday 11 April 2018 11 April 2018

Quote uit de nieuwjaarstoespraak van onze Beschermheer, Commissaris van de Koning Wim van de Donk:

“2018, op 16 september, de Stoet der Stoeten, in Bergen op Zoom. Er is nog ruimte voor deelname, het zou mooi zijn als uit alle gemeenten vertegenwoordigers van ‘lopende cultuur’ meedoen. Mooi initiatief van de Brabantse Hoeders.”

Alle informatie op een flyer

Beste leden,

Het carnavalsfeest is achter de rug. Hoewel ‘vergimmes’ koud was het vooral zonnig en dat heeft geleid tot een grote deelname aan het ‘feest der feesten’ , zowel actief als passief. Vooral voor de optochten waren de weersomstandigheden over het algemeen genomen bijzonder goed.

Van het ‘optochtlopen’ krijgen we, zeker in Brabant, nooit genoeg: processies, gildeoptochten, muziekkorpsenstoeten, carnavalsoptochten etc.etc.

Om die prachtige Brabantse lopende cultuur eens goed voor het voetlicht te brengen hebben de ‘Brabantse Hoeders’ (een club van personen die, vanwege hun inzet voor het Brabants erfgoed, onderscheiden zijn met de ‘Brabant Bokaal’) het plan opgevat om de ‘Stoet der stoeten’ te organiseren. Dit event, dat bijzonder groots gaat worden, vindt plaats op zondag 16 september aanstaande in Bergen op Zoom (zie bijgaande flyer).

Jullie hebben al enige tijd voor carnaval een mail hierover van ons ontvangen en het kan zijn dat in alle drukte van die tijd deze oproep in de vergetelheid is geraakt. Vandaar dat wij nogmaals een dringend beroep op jullie doen om de bij jullie aangesloten optocht- en muziekclubs te benaderen en hen te bewegen tot deelname. Vele andere organisaties zoals schutterijen, reenactors, muziekkorpsen hebben zich inmiddels al gemeld. Het zou toch een prachtige demonstratie en presentatie van Brabants volksfeest nr.1 zijn als er vele carnavalsgroepen vanuit alle hoeken van onze provincie daaraan zouden deelnemen……

Wij hebben van de organisatie begrepen dat er voor vervoer van eventueel deelnemende carnavalswagens, gezorgd kan worden.

Wij verzoeken jullie om eventuele deelnemers bij ondergetekende te laten melden met:

Naam van de club:
Deelname met: loopgroep, praalwagen of muziekgroep (onderstrepen)
Naam contactpersoon:
Contactgegevens (tel.nr./emailadres):

Met dank voor jullie aandacht en inzet:

Rob van de Laar, voorzitter Brabantse Carnavals Federatie

http://www.brabantsecarnavalsfederatie.nl
emailadres: voorzitter@brabantsecarnavalsfederatie.nl
tel.nr. 06-20015217

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?