Esther van den Broek, winnaar eerste embleemwedstrijd van Kruikenstad

Gepubliceerd op Friday 3 June 2016 3 June 2016


“Ik had dit nooit verwacht!”

Toen ze hoorde dat zij de allereerste embleemwedstrijd van Kruikenstad had gewonnen, kon ze haar oren niet geloven. “Ik stond perplex”, vertelt ontwerpster Esther van den Broek. “Ik was enthousiast over wat ik had gemaakt, maar had natuurlijk nooit verwacht dat de jury mijn ontwerp zou kiezen!”

Brede glimlach
Esther is al van jongs af aan bezig met grafisch ontwerp, waarvoor ze onder andere een opleiding multimediadesign heeft gevolgd. Ze heeft een eigen ontwerpstudio, Lotunq genaamd. Ze ontwerpt logo’s, advertenties, visitekaartjes en veel meer. Niet alleen creativiteit, maar ook de liefde voor carnaval zit in haar genen. “Die twee komen samen in het embleem. Dat mijn ontwerp straks overal te zien zal zijn en dat Kruiken en Kruikinnen het zelfs écht gaan dragen, kan ik me nu nog niet echt voorstellen. Ik weet nu al dat ik het hele carnavalsseizoen met een brede glimlach op mijn gezicht loop.”estgher


Ruim 50 inzendingen
Het ontwerp kwam tot stand nadat Esther eerst goed had nagedacht hoe ze het motto ‘goed ingezipt is half geschoore’ zou kunnen visualiseren als één samenhangend geheel. “En daar moest natuurlijk ook nog een carnavalesk en groen-oranje sausje overheen.” Na een aantal schetsen besloot ze drie ontwerpen in te dienen. Waaronder dus het winnende, waarmee ze ruim 50 andere inzenders achter zich laat. Op Elf-elf wordt Esther door Carnavalsstichting Tilburg uitgebreid in het zonnetje gezet.
Esther van den Broek

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?