Feestvierders Elf-elf kunnen zonder ticket rechtstreeks naar Willemsplein

Gepubliceerd op Wednesday 27 October 2021 27 October 2021

De vandaag bestelde tickets voor Elf-elf zijn ongeldig verklaard. Tickets zijn ook niet meer online te verkrijgen. Feestvierders kunnen op de dag zelf gewoon naar het Willemsplein komen en na de verplichte registratie en controle van het coronatoegangsbewijs kunnen zij op het Willemsplein de start van het carnavalsseizoen vieren.

Voldoende ruimte op Willemsplein

Voorzitter Patrick Dewez van de Carnavalsstichting Tilburg (CST) legt uit dat de ticketuitgifte niet is ingesteld vanuit een verwacht tekort aan plek voor bezoekers, maar vanuit de registratieplicht. “Het plein biedt ruimte aan 2000 mensen. We verwachten niet dat dit bereikt gaat worden. Wanneer het echt volloopt kunnen mensen ook nog naar de vele Kruikenkroegen in het centrum van de stad.” Over de oorzaak van de technische problemen zegt hij: “Het systeem liep vast doordat iedereen tegelijk meerdere tickets probeerde te bestellen.”

“We begrijpen dat dit teleurstellend is voor de mensen die al kaartjes hadden bemachtigd. We willen echter iedereen de mogelijkheid bieden om bij Elf-elf aanwezig te zijn. We hopen dat er begrip is voor dit besluit.” zegt Dewez. Hij snapt ook de frustratie bij mensen die na lang wachten achter het net dachten te vissen. “Iedereen staat te springen om weer carnaval te vieren. Dat het precies op dit moment mis gaat, is natuurlijk ongelooflijk vervelend. Maar na bijna twee jaar geen carnaval te hebben gevierd, willen we iedereen de gelegenheid bieden om bij Elf-elf aanwezig te zijn. Daarom hebben we dit besluit genomen.”

Problemen door technische fouten

Door een aantal technische problemen ging het vandaag mis bij de start van de kaartverkoop. De website raakte overbelast en bezoekers konden veel meer tickets bestellen dan de bedoeling was. De beschikbare tickets leken daardoor al snel uitverkocht.

Verplichte check en registratie

Door de aanhoudende coronamaatregelen is de Carnavalsstichting Tilburg genoodzaakt alle bezoekers te registreren. De werkwijze van kaartverkoop met verplichte registratie was dan ook een eis voor de vergunning. Door de registratie en gezondheidscheck direct bij de toegang van het evenemententerrein uit voeren, voldoet de organisatie aan deze eis. De organisatie past hiervoor de inrichting van het evenemententerrein aan om de bezoekersstroom goed te reguleren. Om deze situatie te voorkomen bij aankomende evenementen, werkt de organisatie aan een technische verbetering van de website en de webshop.

 

 

 

 

 

 

 

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?