Gaat carnaval door dit jaar?

Gepubliceerd op Friday 14 January 2022 14 January 2022

Carnaval verplaatsen naar de zomer? Daar denken wij als Carnavalsstichting Tilburg niet aan. Carnaval is cultureel erfgoed en de (katholieke) traditie is daar onderdeel van, waarbij as-woensdag (het begin van het vasten) 40 dagen voor Pasen ligt. Het is geen festival dat je zomaar ergens in het jaar organiseert. Daarnaast horen we van veel Kruiken en Kruikinnen dat de charme van de koude periode, waarin je je lekker kunt opwarmen in een dampende kroeg met een Schrobbelèrke erbij, ook meespeelt.

Gaat het door?
Op dit moment is nog niet duidelijk welke maatregelen er zullen gelden in de periode van carnaval. We verwachten dat dit vanavond in de persconferentie ook nog niet duidelijk zal worden. Daarmee is het een lastige tijd voor carnavalsstichtingen en -verenigingen in Brabant en Limburg. Veel steden en dorpen hebben de optocht of zelfs heel carnaval al afgelast. Wij willen juist lang wachten. We beseffen ons dat carnaval belangrijk is voor de stad en een deel van de Tilburgse horecaondernemers. We hopen nog altijd op versoepelde maatregelen tijdens carnaval. Daarmee kunnen we, eventueel in aangepaste vorm, toch nog carnaval vieren. Kortom, wij wachten nog even met een definitief besluit. De burgemeester en wethouder steunen deze keuze.

D’n Opstoet
Voor de optocht willen we zo min mogelijk risico nemen. Daarom hebben we bij de gemeente alvast een alternatieve datum doorgegeven: het halfvasten op 27 maart 2022. Noteer deze datum dus vast voor de zekerheid in je agenda!

 

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?