Goed weer op komst!

Gepubliceerd op Sunday 31 January 2016 31 January 2016

Goed weer op komst!

Op dinsdag 26 januari 2016 zijn de Prins en zijn Gevolg bij de Clarissen geweest om volgens traditie worst te brengen. Zij doen dit om ze te vragen om een noveen te bidden. Ze vragen specifiek om te bidden voor goed weer tijdens carnaval voor alle Kruiken en Kruikinnen. Dit verklaart uiteraard ook de vele regen die er dit weekend is gevallen. Het moest uit de wolken voordat het carnaval begint!
MBF_6576
De prins bedankt de Clarissen voor hun gebeden.

De worst
De worst die wordt aangeboden wordt tegenwoordig aangevuld met kaas en fruit omdat veel zusters vegetariër zijn. De goedgevulde baar is beschikbaar gesteld door Dion Clijsen van Lekkernij Delicatessen op de Westermarkt. Dank Dion!

MBF_6470
De aangeboden plank


Laatste Clarissenklooster

Afgelopen jaren ging de tocht naar de Clarissen in Eindhoven, maar zij zijn inmiddels verhuisd naar de Verenigde Staten. De reis ging dit jaar daarom naar Megen (bij Nijmegen) naar een van de laatste Clarissenkloosters in Nederland. De ontvangst was enorm gastvrij en we hebben uit betrouwbare bron dat zelfs samen een Schrobbelèrke is gedronken en het Tilburgs Volkslied is gezongen. Het belangrijkste is dat de zusters de vraag hebben beantwoord en alle dagen tot aan carnaval zullen bidden voor goed weer in Kruikenstad tijdens carnaval.

MBF_6627
Bij de nonnen

MBF_6490
Bij de winkel van Dion

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?