Grôot nieuws: D’n Inkèèk – Déés is Karneval staat online!

Gepubliceerd op Monday 25 February 2019 25 February 2019

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op 25 oktober 2017 werd Tilburger Joost van der Werf geïnstalleerd als Pottekèèker van het openbaar carnaval in Kruikenstad. Samen met zijn filmploeg toog hij in het carnavalsjaar 2017-2018 door Kruikenstad om 5 verhaallijnen te volgen.

Dit betekende de start van een werkelijk uniek project waarin Joost op zoek ging naar de wereld die ‘Karneval in Kruikenstad’ heet. In samenwerking met Carnavalsstichting Tilburg werd gezocht naar verschillende belevingswerelden van carnaval vierende kruiken en kruikinnen, die dat ieder op hun eigen wijze doen én beleven. Het is een prachtig document geworden dat een oprechte en eerlijke inkijk geeft in het openbaar carnaval in Kruikenstad. Een inkijk in hoe het carnaval in Kruikenstad zich in 55 jaar heeft ontwikkeld tot wat het nu is én hoe het gevierd wordt, eenieder met zijn of haar eigen tradities en gebruiken! Maar ook een document dat laat zien welke rol carnaval speelt bij thema’s van verbinding, verbroedering en saamhorigheid en hoe dat ons kruiken en kruikinnen samenbrengt.

D’n inkèèk is vanaf nu openbaar te zien voor alle kruiken en kruikinnen. Bekijk ‘m samen en help ons het groen-oranje virus te verspreiden door de video mee te delen:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=Osx1DdcpbDI”][/vc_column][/vc_row]

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?