Honderd huisnummers 55 ‘vervangen’!

Gepubliceerd op Monday 17 September 2018 17 September 2018

Een honderdtal Tilburgse huishoudens met huisnummer 55 zijn in de ochtend van 17 september 2018 wakker geworden met een verrassing. De huisnummers hebben plaatsgemaakt voor een carnavaleske sticker met het getal 55. Het is geen toeval dat de huisnummers in thema zijn opgevrolijkt op exact 55 dagen voor de ‘Elfde van de Elfde’, het startschot van het nieuwe carnavalsjaar op 11 november.

De Carnavalsstichting Tilburg vraagt met deze actie met een knipoog aandacht voor het 55-jarig bestaan van Carnaval in Kruikenstad, ofwel 5x ‘zottengetal’ 11. De stickeractie is tegelijk ook een aanzet naar een heel carnavalsseizoen in het teken van de lustrumviering van het openbare carnaval in Tilburg.

      

 Nachtelijke actie

Het initiatief voor de ludieke actie komt van de Commissie ‘Spulleke’, die vanuit de Carnavalsstichting Tilburg verantwoordelijk is voor alle groen-oranje Kruikenstadmerchandise. Opgesplitst in tweetallen hebben de commissieleden tijdens een nachtelijke operatie heel de stad doorkruist. Tijdens deze geheime missie zijn een groot deel van de huisnummers 55 binnen de gemeente beplakt met een ‘55 jaor Carnavalsstichting Tilburg’ sticker.

 Oproep fotoactie

De Carnavalsstichting Tilburg roept Tilburgers via sociale media op om foto’s in te sturen van het getal 55 op bijzondere locaties. Eerder werd er al een vergelijkbare actie opgezet met groen-oranje objecten op vakantiebestemmingen. Deze actie werd door de vele inzendingen een groot succes. Om deel te nemen aan de 55-actie kunnen Tilburgers een gratis sticker afhalen bij grafisch ontwerper Ollie’s aan de Van Doorenstraat 15 in Tilburg.

Over 5×11

Sinds het openbare carnaval in Kruikenstad in 1964 werd toegestaan, viert men iedere elf jaar een speciale lustrumeditie. Dit seizoen, 2018-2019, noteert Kruikenstad 55 jaar van feestelijke tradities; ‘Vèèfkirelluf’.

De lustrumviering staat in het thema van verbinding, verbreding en verdieping. Zo kan een breder publiek zicht krijgen op hoe we in Kruikenstad carnaval vieren.

Om die gedachte kracht bij te dragen maken documentairemaker Joost van der Werf en zijn team een carnavalsdocumentaire over de openbare en minder openbare carnavalsmomenten. Houd de diverse kanalen van de Carnavalsstichting Tilburg in de gaten om op de hoogte te blijven van alle lustrumfeesten en -nieuws.

Anderen lazen ook:

Wijzigingen in het bestuur van Carnavalsstichting Tilburg
Ontwerp jij het stadsembleem voor carnaval 2025?